Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Tajne dobre linije Khaleesi, Jon Snowa, Sanse i J. Lannistera

Tajne dobre linije Khaleesi, Jon Snowa, Sanse i J. Lannistera
1

Emilia Clarke pobornica je Clean dijete i ne jede šećer i fast food. Voli kickboxing. Kit Harrington radi na izgradnji mišićne mase, a Nikolaj Coster-Walda obožava intenzivne treninge

VIDEO

Mladu glumicu Emiliju Clarke (30) časopis Esquire proglasio je 2015. najseksi ženom. I to s razlogom.
Ona je glavna zvijezda “Igre prijestolja”, a u seriji glumi Daenerys Targaryen (koju često nazivaju i Khaleesi). Fanovima je otkrila da besprijekornu liniju održava zahvaljujući svakodnevnom vježbanju, ali i dijeti “Clean and Lean for Life” autora Jamesa Duigana.

 

#EmiliaClarke Who is your favorite character in GoT? Mine is of course Dany. ❤️

Objavu dijeli Emilia Clarke ♡ (@daenerystargaryen)

U velikom luku izbjegava prerađene šećere i ugljikohidrate te alkohol, koji brzo podižu razinu šećera u krvi, a onda uzrokuju iznenadni napadaj gladi. U jednom je intervjuu rekla da se za završnu audiciju za ulogu u “Igri prijestolja” suzdržavavala od šećera tijekom puna tri tjedna kako bi zasjala u punom sjaju.

Što jede Daenerys Targaryen?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prehrana: Svaki dan jede zdrave ugljikohidrate i proteine, ponajviše iz povrća koji potiču izbacivanje toksina koji debljaju.

Trening: Uz kombinaciju kickboxinga i vježbi snage, svakodnevno radi čučnjeve za lijepu stražnjicu i bedra.

Emilijina salata od mladog špinata, avokada i lososa

Lišće mladog špinata poslažite na tanjur. Dodajte 1/2 avokada narezanog na kriške i 4-5 cherry rajčica, pola narezanog krastavca i crvene paprike, te pospite žlicom bundevinih i suncokretovih sjemenki. Poprskajte maslinovim uljem, a pored stavite par kriški dimljenog lososa.

Zbog teških oklopa u seriji Kit Harington radi na mišićnoj masi

Izgradnja mišića glavna je preokupacija britanskoga glumca Kita Haringtona (30) koji briljira u glavnoj muškoj ulozi Jona Snowa u seriji “Igra prijestolja”.

 

#KitHarington 😍❤️ - #Jon #Snow #JonSnow #Kit #Harington #GameofThrones

Objavu dijeli Kit Harington🌹 (@kitharingtonx)

Jaime Lannister vježba bez utega 

Njegov kolega Nikolaj Coster-Walda (45), koji glumi Jaimea Lannistera, obožava intenzivan trening kojim se održava u formi. Danska filmska zvijezda preferira vježbe bez opterećenja koje tijelu daju veliku snagu i funkcionalnost jer misli da je najvažnije vježbati zbog zdravlja i osnaživanja tijela, a ne izgleda.

Vježba bez utega, poput Spiderman sklekova s privlačenjem/dodirivanjem koljena istog lakta, samo je jedna od mnogih koje izvodi ovaj glumac visok 187 centimetara, koje istodobno uključuju razne mišićne skupine. Za doručak pojede pet jaja, losos i povrće. Samo nekoliko sati kasnije pijucka proteinski shake, zatim uz još jedan pojede pileća prsa i povrće, dok za večeru, uz proteine, stavi i malo priloga. 

Tajna Clean & Lean dijete

Ključ zdravog tijela je u zdravoj i uravnoteženoj prehrani, tvrdi tvorac popularne “Clean & Lean” dijete James Duigan, plana prehrane koji slijedi i Emilia Clarke.

Između ostalog, on brine i o planu prehrane za mnoge druge slavne, poput lijepe glumice Rosie Huntington-Whiteley i manekenke Elle MacPherson, koja unatoč godinama ima nadimak The Body (Tijelo). Dijeta je osmišljena za čišćenje tijela od toksina te najbolje djeluje kad se jede hrana u prirodnom obliku, gotovo neprerađena.

 

#emiliaclarke Just Emilia being a queen per usual ^ :') ♥️

Objavu dijeli Emilia Clarke ♡ (@daenerystargaryen)

Kako biste postigli željenu vitkost, najbolje je da tijelo opskrbljujete hranom nabijenom nutritivnom vrijednošću. No “fora” nije u potpunom ograničavanju, nego je potrebno, tvrdi, ponekad se razmaziti, ali opet umjereno. Neophodno je i redovito vježbati.

Sophie Turner vježba online s trenerom

Kako bi držala korak sa zahtjevnim dnevnim raasporedom, ali i održala postojeću formu, lijepa britanska glumica Sophie Turner (21) vježba od tri do pet puta tjedno.

Njezin osobni trener Wissam Khouzoui, koji s njom radi “jedan na jedan”, kaže kako se zbog mnogih proba i snimanja ona ne stigne u potpunosti posvetiti vježbanju pa treniraju - “on-line”. No i takav trening ima prednosti jer odlično funkcionira. Sophie najviše trenira s opterećenjem, i to više nego kardio, te kaže kako osjeća da postaje snažnija, “povezanija” i ima više energije tijekom dana.
Takav trening joj pomaže povećati ukupnu dnevnu potrošnju energije u ostalim aktivnostima.

Trener Wissam joj savjetuje, baš kao i ostalim klijentima, da kad god može, poveća broj koraka, koristeći stepenice umjesto dizala ili parkirajući se dalje od supermarketa i slično. Naravno, i snimanje zahtjevnih akcijskih scena pomaže joj u održavanju vitke linije i u dodatnoj potrošnji kalorija.

Nije toliko bitno što jedete, nego koliko jedete, kaže. Najlakši način da se pazi na unos kalorija su brojači, a Sophie koristi My Fitness Pal. To je dobra baza podataka koja ima sve prehrambene skupine, samo je potrebno izvagati hranu. A kad je vani, jednostavno skenira kod ako poželi pojesti sendvič, proteinski shake ili proteinsku pločicu.

Trener Sophie Turner kaže da je sve stvar navike

Osobni trener Sophie Turner (21) otkrio je nekoliko savjeta i trikova za lakše postizanje vitkije linije koje koristi u radu sa slavnim klijentima.

Wissam Khouzoui i osobno uživa u treningu i vježbanju kao dijelu svakodnevne rutine, baš kao i četkanju zubiju ili tuširanju. Ako želite rezultate, i vi se morate dovesti do “tog stupnja”.

- Meni nije potrebna motivacija jer znam dobrobiti svojeg treninga. No kad netko započinje bavljenje aktivnošću, bilo bi dobro da zapiše zašto uopće kreće. Cilj ne bi trebao biti općenit poput ‘Moj cilj je gubitak masnoće’, nego biste trebali zapisati što je vaš cilj i zašto. Ne samo da želite izgubiti onih nekoliko suvišnih kilograma, nego se pokušavate time osjećati bolje ili izgledati samopouzdanije - kaže.

 

To begin, begin. 🤙🏽

Objavu dijeli Wissam Khozoui (@wiss_sportstherapy)

Pravila trenera Khouzouia za što dulji ostanak u formi:

  1. Vježbajte cijelo tijelo: Ne zanemarujte ni jednu mišićnu skupinu kad vježbate. Vježbe za cijelo tijelo su sjajne jer su funkcionalne, što znači vaše prirodnije kretanje i držanje.
  2. Zapamtite svoje motive: Uvijek postoji dublji razlog zašto ljudi žele određene stvari, a to si je važno osvijestiti i razumjeti zašto ste i počinjali vježbati, poručuje.
  3. Aktivni cijeli dan: Bitno je ono što radite i izvan teretane. Ako vježbate od 45 do 60 minuta dnevno, to je samo mali dio vašeg dana. Zato se dignite i prošetajte.
  4. Ne gledajte druge: Ako se borite s rezultatima, ne posustajte u svojoj nakani. Ne možete gledati druge i reći sad ću jesti i piti sve što su oni jer nećete postići željene rezultate.
  5. Budite dosljedni: Potražite neku aktivnost koja vam odgovara, a kad je pronađete, držite je se. Klijentima kažem da nešto što si ne mogu predočiti za dva mjeseca neka ni ne započinju, nego da pronađu neku novu aktivnost koja će ih zaokupiti.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju