Obavijesti

Lifestyle

Komentari 150

Tajne klitorisa: Bez dodira 75 posto žena ne doživi orgazam

Klitorisni orgazam može trajati od 10 do 30 sekundi i podrazumijevati od tri do 16 "trzajeva", a bez dodira od 50 do 75 posto žena ne može doživjeti vrhunac...

VIDEO

"Klitoris nije gumb, već prije vrh ledenog brijega" - rekla je umjetnica Sophia Wallace, a upravo ta izjava slikovito otkriva značenje klitorisa za užitak žena, njegovu ulogu u reprodukciji i samoj seksualnosti. Huffington Post donosi 10 manje poznatih činjenica o klitorisu:

1. Klitoris je tek dijelom vidljiv oku, on je zapravo dug oko 10 cm (poput penisa koji nije u erekciji), no njegove tri četvrtine su skrivene unutar tijela žene, neki bi rekli poput "zakopanog blaga".

2. Klitoris sadrži preko 8000 živčanih završetaka, stoga je vrlo osjetljiv na stimulaciju. Ukupno, to je čak dvostruko veći broj živčanih završetaka nego što se nalazi na glaviću penisa.

3. Klitoris raste tijekom cijelog života, a nakon menopauze može postati i do 2 i pol puta veći nego što je bio u mladosti. 

4. Od 50 do 75 posto žena koje tijekom seksa s partnerom doživljavaju orgazam, to ne mogu postići bez direktne stimulacije klitorisa.

5. Jedina i isključiva funkcija klitorisa je žensko spolno zadovoljstvo, odnosno evolucijski on postoji kako bi žene voljele seks, a samim time i povećale šanse za potomstvo.

6. Prema znanstvenicima, postoje čak tri vrste ženskog orgazma - onaj koji potječe od klitorisa, vrata maternice te G točke u vagini. Neki seksualni stručnjaci vjeruju da je G točka građena od istog tkiva od kojeg je i klitoris. 

7. Ženske se genitalije često pogrešno oslovljava isključivo kao vaginu. Želite li pravilnim izrazom objediniti klitoris, usmine i vaginu zajedno, pravilno je nazvati to sve zajedno - vulvom, što je latinski naziv za stidnicu.

8. Klitoris je različit od žene do žene, a dok je kod nekih sakriven ispod usmina, kod drugih proviruje na gornjem ili donjem dijelu vanjskih stidnih usana. 

9. Ne odgovara svakom klitorisu, odnosno ženi, ista vrsta podražaja. Dok je kod nekih okidač za orgazam trljanje gore-dolje, druge vole nježne kružne pokrete, a treće pak tapkanje - poput pritiskanja gumba.

10. Oko 46,6 posto žena svih dobi masturbira minimalno jednom na mjesec. Oko 65 posto njih kaže kako to rade naprosto jer mogu i odgovara im, za 31 posto njih to je učinkovit način smanjenja stresa, a za 20 posto to je odličan način opuštanja koji im pomaže da naknadno zaspu. Oko 13 posto žena redovito masturbira tijekom seksa s partnerom.

Više o tome kako vježbati vaginu kuglicama za bolji seks pročitajte ovdje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 150
VIDEO

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara