Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tajne ljepote na Oscaru koje slavni strogo čuvaju

None Foto: Reuters 4

Najvažniji dio cjelokupnog izgleda je šminka jer ni najskupocjenija haljina neće spasiti zvijezdu koja je loše našminkana od svjetla reflektora i kamera

Unatoč zasljepljujućem glamuru na Oscaru, zvijezde su ipak “obični” ljudi. Ispod glamuroznih haljina nose “bapske” gaće, steznike, ljepljive trake te sve što im omogućuje da stanu u večernje haljine. U takvim prilikama steznici su najbolji ženini prijatelji. U Hollywoodu, gdje pokazivanje viška kilograma može značiti hoće li biti nezaposleni ili dobiti nekoliko milijuna dolara, čak i muškarci nose steznike. Iako se u njima često teško diše, neophodni su za pojavljivanje pred televizijskim kamerama. U njima svaka žena može imati savršene bokove, trbuh i stražnjicu, a višak kilograma nestaje u trenu. Vrlo često obljepljuju i trbuh ljepljivom trakom kako bi izgledao ravno.
Ipak, najvažniji dio cjelokupnog izgleda je besprijekorna šminka jer ni najskupocjenija haljina neće spasiti loše našminkanu zvijezdu od svjetla reflektora i zasljepljujućih fotoaparata. Ako glumica ima proširene pore, mogu joj upropastiti izgled, stoga obvezno upotrebljavaju proizvode koji zatvaraju pore i prikrivaju ožiljke. Savršena podloga temelj je cijele šminke. Ne smije biti preteška, a koža lica mora izgledati prirodno. Kako bi istaknule jagodične kosti i čeljust, upotrebljavaju bronzere, koji im daju sjaj i zdrav izgled, a odabirom jarkocrvenog ruža za usne, poput Sandre Bullock, plijenit će svu pozornost.
Ako izbiju mrlje ili prištići dan prije dodjele, odmah zovu dermatologa, koji malu količinu protuupalnoga hidrokortizona ubrizga izravno u kritično mjesto i mrlja ili prištić će nestati u roku 24 sata, a neće ostaviti ožiljak. Kako bi koža izgledala meko i spremno za kamere, upotrebljavaju mlijeko, koje zbog mliječne kiseline djeluje kao prirodni piling. Također,  prskanje mlijekom i mineralnom vodom održava lice hidratiziranim.

KOSA "NARASTE" U JEDAN DAN
Nemaju svi slavni prirodnu dugu, valovitu kosu, ali većina bi htjela imati kosu poput modela Victoria’s Secreta, a ekstenzije im daju upravo to, još dulju, bujniju kosu te intenzivniju boju.

CRNA SKRIVA SVE MANE
I zvijezde vole jesti slatko, ali također znaju kako to jednostavno i brzo prikriti. U crnim haljinama izgledaju mršavije, a time mogu i istaknuti ostale boje koje imaju na sebi ili samo boju očiju.

GLAMUR IZ BOČICE SPREJA
Većna slavnih izgleda kao da se upravo došetala s plaže na crveni tepih, ali preplanuli ten duguju spreju za samotamnjenje, koji koži daje zdravi sjaj te ističe strateške dijelove tijela.

TRAKAMA KROTE GRUDI
Ispod otvorenih haljina nose trake koje im omogućuju da odjeća stoji na mjestu, a košaricama koje se samo nalijepe na grudi mogu nositi i zahtjevnije kreacije.

"ZIHERICA" DRŽI SVE NA MJESTU
Haljina koja im je prije nekoliko dana savršeno pristajala odjedanput je preširoka na nekim mjestima. Tkaninu zakače “zihericom” s unutarnje strane i haljina opet savršeno pristaje.

Komentari (1)
  • a zadnja slika više na borata vuče neg na njene prednosti

    11. 3. 2010,   06:30