Obavijesti

Lifestyle

Komentari 7

Tajne vizažista: Besprijekoran makeup nanosi se u tri koraka

Tajne vizažista: Besprijekoran makeup nanosi se u tri koraka
1

Pravila geometrije: Pripazite, potez rumenilom ispod razine nosa stvara dojam obješenih jagodica, a ruževe u bijelim i srebrnim tonovima najbolje je izbjegavati

VIDEO

Kad se šminkate, uvijek najprije nanesite tekući puder pa puder u prahu jer će šminka trajati čitav dan i neće se razmazati, savjetuju Melissa Silver i Tanya Rae, vizažistice slavnih iz New Yorka. Počnite šminkanje od očiju jer ćete tako moći obrisati eventualnu mrlju od maskare ili olovke za oči a da istodobno ne obrišete drugu šminku. Prije nego što što prijeđete na korektor, ispod očiju s malo hidratantne kreme na vati obrišite mrlje od sjenila ili maskare. 

- Želite li da vam oči izgledaju veće i sjajnije, olakšajte ton sjenila tako što ćete vući poteze od dna kapka prema gore, tako da najsvjetlija nijansa bude ispod obrva. To će vizualno ‘podići’ oko. Istodobno, sjenila tamnije boje u naborima oka pomažu da se smanji dojam otečenosti. Potražite sjenila s mrvicu sjajila, no pazite da na kraju ne izgledate kao velika šljokica - savjetuje Melissa Silver, a njezina kolegica Tany Rae dodaje: 

- Ako niste sigurne ruke, bolje je da ne rabite tekući eyeliner, pogotovo ako ste u žurbi. Kad se ipak odlučite za liniju tekućim eyelinerom, poslužite se trikom za omekšavanje linije: prijeđite preko eyelinera s malo sjenila na kistu s kosim vrhom. 

Uvijate li trepavice uvijačem, bolje je da to učinite u više malih poteza kao da ih uvijate na vikler nego čvrstim pritiskanjem uvijača. Najbolji rezultat s maskarom postići ćete ako pomičete četkicu s jedne na drugu stranu trepavica, od korijena do vrha.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na kraju ih počešljajte čistom četkicom ili kistom kako biste uklonili grudice. I obrve treba počešljati četkicom, pogotovo ako ste rabilii olovku ili sjenilo da ih potamnite. Tako ćete ukloniti višak boje. Bojite li ih olovkom, uvijek to radite kratkim, brzim i laganim potezima.

Besprijekorna šminka nanosi se u tri koraka

Naravno, prije šminkanja očiju nanesite tekući i puder u prahu. Potrudite se da ten nakon šminkanja bude besprijekoran jer će vam u tom slučaju trebati manje šminke na očima i usnama. Potom prijeđite na oči pa na usne i na kraju dodajte boju obrazima. Tako ćete najbolje ujednačiti šminku, dodaju vizažistice.

Iako zvuči banalno, olovku morate dobro našiljiti

Prije nego što povučete crtu olovkom oko oka ili želite iscrtati obrve, svakako je našiljite. Isto vrijedi i za olovku za usne. No to nije dovoljno: nakon toga prođite naoštrenom olovkom po ruci da biste malo ublažili oštrinu vrha. Linija će tako biti manje stroga i manje odskakati od ostatka šminke.

Za prirodan efekt tekući se korektor nanosi prstima

Kad tekućim korektorom prekrivate podočnjake, najbolje je nanositi ga jagodicama prstiju laganim tapkanjem. Tako nećete iritirati nježnu kožu ispod očiju, a i korektor ćete rasporediti ravnomjerno, u čemu pomaže i to što će se korektor pod prstima malo zagrijati i tako lakše razmazati.

Ne pretjerujte s rumenilom, osobito ako idete u zatvoreni prostor gdje će biti gužva i vruće, pa se možete dvostruko zacrvenjeti. Također, ne stavljajte rumenilo prenisko na lice i ne nanosite ga ispod razine nosa jer će stvoriti dojam obješenih jagodica.

Oprezno s rumenilom

Kad god je moguće, tekući puder nanosite prstima jer se tako lakše razmazuje. Ako ne možete odlučiti između toniranja puderom koji vam djeluje presvijetlo ili pretamno, radije izaberite tamniji. Može se bolje “uklopiti“ s kožom na prsima koja je uvijek tamnija od one na licu i rukama. Odlučite li se samo za ruž u boji kože, potražite onaj s malo šljokica. Bezbojni ruž može izgledati bljedunjavo i dosadno, pa radije izaberite ruž s tonovima karamele ili zlata.

Klonite se bijelih tonova ili srebrne boje na usnama jer ćete izgledati bolesno. Uz nježne bezbojne tonove ruževa ne morate rabiti olovku za usne. Kako biste fiksirali šminku i spriječili da se koža počne sjajiti, može vam pomoći lagani dodir kista s malo pudera. Prijeđite njime preko lica odmah nakon tekućeg pudera ili na kraju šminkanja. Žene koje imaju bore ne bi smjele rabiti puder u prahu, nego lice poprskati hidratantnom vodicom za svjež izgled. 

Iskoristite priliku i učite od profesionalaca

Ako niste sigurni u sebe, iskoristite priliku za promotivno šminkanje u trgovačkim centrima i saznajte kako vas “vidi” profesionalni vizažist. Zamolite ga da vam govori što radi dok vas šminka te koji će dio vašeg lica istaknuti, što može biti korisno kad idući put sjednete pred zrcalo. Saznajte koje boje najbolje odgovaraju vašem tenu te ga pitajte da vam otkrije trik za prikrivanje raznih mana na licu. 

Tanki okviri naočala zahtijevaju tanku liniju olovkom za oči

Ako nosite naočale, jače istaknite usne. Imate li debele okvire, crta olovkom za oči mora biti debela. Ako su okviri tanki, i linija mora biti takva. Izgledaju li oči ispod naočala manje, rabite tamne boje i obrnuto. Donji kapak uvijek uokvirite svjetlijom bojom. Naočale nisu prepreka za maskaru, dapače, lijepo će istaknuti oči.

Prije šminkanja obvezno na lice ide hidratantna krema

Suhu kožu lica obvezno hidratizirajte prije nego što stavite puder u kremi, rumenilo ili korektor. Šminkanje bi trebalo početi dobrom hidratantnom kremom ili bogatim gelom za lice (ako je vani hladno). Hidratizirate li kvalitetno lice, puder u kremi bolje će se upiti, a šminka bolje “sjesti”.

Bez alata nema zanata - uložite u zrcalo i kvalitetne kistove

Pri šminkanju je presudno kvalitetno svjetlo i malo zrcalo koje s druge strane ima povećalo kako biste se mogli pogledati izbliza i precizno našminkati. Bolje je sjediti dok se šminkate jer će vam biti ugodnije. Također, trebaju vam i tri, četiri kvalitetna kista za šminkanje. 

Oči dolaze do izražaja uz prave boje

Kako biste najbolje istaknuli oči, ključno je da boje sjenila birate prema boji očiju. Plavim očima tako najbolje pristaju zlatni i smeđi tonovi, zelene dolaze do izražaja uz ružičaste i smeđe nijanse, a smeđim očima pristaju plavi i zeleni tonovi.

Makeup trikovi za sužavanje lica: Nestaje nos, podbradak...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs
Hrvatski običaji

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs

Veliki petak se u tradiciji različitih krajeva obilježava na različite načine, no svima je zajednička činjenica da je ovo jedini dan u godini kad nema svete mise