Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tako dobra kao da je prirodna - vodič za trendi crvenokose

None Foto: Reuters/Pixsell 4

Nije teško postati crvenokosom, no pri odabiru nijanse treba imati na umu ten. Treba imati divlju i strastvenu osobnost kako biste se nosili s takvom bojom

Najpoznatije crvenokose ljepotice zapravo nisu prirodne - Lucille Ball, Christina Hendricks, Debra Messing, Sharon Osbourne i Cynthia Nixon godinama su se vješto preobražavale. A Drew Barrymore odvažno slijedi holivudski trend crvenokosih. Nije teško postati crvenokosom, no pri odabiru nijanse treba imati na umu ten. Pokušajte stvoriti kontrast kože i kose. Ako mu je odsjaj žućkast ili narančast, odaberite neku hladnu crvenu kako biste ga neutralizirali. No nekima crvena ipak neće dobro pristajati. 

Ako je ten ružičast, riđa će ga kosa dodatno istaknuti. Rezultat je previše crvene koja je oku preintezivna. Ne zaboravite i kako čudne ljubičaste ili plavo-crvene ne izgledaju prirodno. Za prvi put predlažemo da posjetite frizerski salon, a poslije sami možete održavati boju. Glumica Blake Lively primjer je tzv. new strawberry blond izgleda. Ako želite promjenu, ali vas je strah što će biti kad se poželite vratiti na staro, oprezno s miješanjem. Odaberite preljev koji će se brzo isprati. Želite li ipak postići neprirodno crveno, možete primijeniti tzv. namjerno varanje poput Sharon Osbourne i Rihanne. 

One su prešle na “bold crayola crveno”. No Rihanna je pop-zvijezda, a Sharon Osbourne ikona. Treba imati divlju i strastvenu osobnost kako biste se nosili s takvom bojom. Inače može biti potpuni promašaj.

Igra sjenilima za drukčiji izgled lica 

Crvena kosa ističe osobnost i može postati dio identiteta. Uz nju će vaša odjeća izgledati novo, a poigrate li se sjenilima boje lješnjaka, meda, zlata ili grožđica, i lice može izgledati mnogo drukčije.

Crna maskara daje “pročišćen” izgled

Američka glumica Christina Hendricks boji kosu od 10. godine. Obožavala je jednu kanadsku seriju i htjela izgledati poput glavne protagonistice. Majka nije imala ništa protiv pa je ova prirodna plavuša odavna riđokosa. Uz put i boju očiju, crvena joj izvrsno pristaje, a dobro zna kako joj je crna maskara prijatelj jer definira trepavice i ističe oči. 

Crvena i ružičasta rumenila su pogreška

Vatrenocrvena Rihanna muškarce ostavlja bez daha. Iako je očito da joj to nije prirodna boja, stavom i šminkom pokazuje kako se dobro osjeća s njom. Zna da su crvenkasta i ružičasta rumenila pogreška, pogotovo na njezin ten. Bolje su podloge bazirane na žućkastim ili zlatnim tonovima. S ruževima nema pravila, crvenokose mogu nositi sve.

Sjajnim sprejem ističete novu boju

Bila je platinasta, smeđa, crna, a sad je riđokosa. Drew Barrymore i ovako izgleda prirodno, a kosa joj ima zavidan sjaj. Odlučite li se na promjenu, trebate znati da će se boja bolje primiti i dulje trajati na neobojenoj kosi. Upotrebljavajte šampon za obojenu kosu i regenerator za sprječavanje ispiranja te sjajni sprej kako biste istaknuli novu boju.

Komentiraj, znaš da želiš!