Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Talentirani dječak mijenja svoje slike da pomogne psima u azilu

Ovaj projekt dječaka iz Rusije naišao je na odobravanje mnogih vlasnika ljubimaca koji su počeli naručivati portrete svojih životinja, a javljaju se čak i iz drugih dijelova svijeta

Pavel Abramov iz ruskog grada Arzamasa ima svega devet godina, a itekako je svjestan pomoći koja je prijeko potrebna napuštenim psima i mačkama. Odlučio je slikati portrete životinja i mijenjati ih za hranu, lijekove te ostale potrepštine potrebne lokalnom azilu koji brine o preko stotinu životinja i čiji je on najmlađi volonter. 

Projekt je nazvao 'Kind Paintbrush', a majka Ekaterina Bolshakova velika mu je podrška.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pasha Abramov (@pashaabramov1) on

Dječak je na ovu ideju došao nakon što je njihov obiteljski pas Barsik uginuo. Počeo je pažljivije promatrati lutalice i pse u prihvatilištima - nije mogao vjerovati koliko patnje vidi u njihovim očima.

Foto: vk.com

Počeo je raditi portrete kućnih ljubimaca i davati ih njihovim vlasnicima u zamjenu za potrepštine potrebne napuštenim životinjama. Na primjer, za portret jedne mačke dobio je lijek za kožne bolesti, pet kilograma heljde i deset konzervi hrane za pse.

POGLEDAJTE GALERIJU DJEČAKOVIH FANTASTIČNIH SLIKA:

None Foto: vk.com 21

Pavel kaže da obožava slušati priče ljudi koji su udomili ljubimca i kako je došlo do toga - gdje su ga vidjeli, zašto su odabrali baš njega, koliko im je to promijenilo živote, koliko su udomljene životinje sada sretnije itd. Voli čuti priču o svakoj životinjici, kako je spašena i presretan je kada u tome može barem malo pomoći.

Foto: vk.com

Ovaj projekt naišao je na odobravanje mnogih vlasnika ljubimaca koji su počeli sve više naručivati portrete pa čak i iz drugih dijelova svijeta, iz zemalja poput Njemačke i Španjolske. Što ne čudi obzirom na plemenitost samog projekta, ali i velikog talenta koji se vidi na njegovim slikama.

Foto: vk.com

Njegova majka kaže da se cijela obitelj jako ponosi dječakom. Otkrila je i kako njezin sin jednog dana želi postati arhitekt i izgraditi sklonište za životinje, prenosi truththeory.com.

MACA SE RASTUŽILA Dao otkaz u ZOO-u pa leopard pao u 'depru' - sada žive skupa

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Komentari (5)
  • Mala legenda

    19. 11. 2019,   16:35
  • Lima svaka ti cast. Veliki respekt.

    19. 11. 2019,   16:35
  • Svaka cast mali,mozda ipak postoji nade za ljudsku vrstu🤗

    19. 11. 2019,   16:44