Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Talijan Pasquale usred Zagreba radi pizzu s aromama Slavonije

Talijan Pasquale usred Zagreba radi pizzu s aromama Slavonije

Longobardi je restoran otvorio sa svojom dugogodišnjom partnericom, Slavonkom Anom, a pripremaju pizze i tjestenine sa svježim začinima iz vlastitog vrta...

VIDEO

Nema tajne savršene pizze, sve je u kvalitetnim sastojcima, kaže Talijan Pasquale Longobardi, koji u pizzeriji Papavero u zagrebačkim Mlinovima, sa svojom partnericom, Slavonkom Anom Uremović, priprema talijansku pizzu sa slavonskim štihom.

- Najbolju talijansku mozzarellu spajamo s kvalitetnim hrvatskim mesom, primjerice kulenovom sekom. Trenutačno radim četiri različita tijesta, od kojih je jedno za klasičnu, okruglu talijansku pizzu iz mojeg djetinjstva - kaže Pasquale, koji je odrastao u Gragnanu, gradu tjestenine. Koristi i svoj kvasac, zbog čega je pizza laganija pa ljudi mogu bez problema pojesti pizzu od pola metra. Kuhaju sa sezonskim namirnicama, a imaju i svoj vrt sa začinima.

- Od začina koristimo puno bosiljka jer sam odrastao s tim mirisom, no nisam veliki ljubitelj origana. Kad ga dodajem, koristim ga svježeg jer tad nema tako intenzivan miris. Kad je sezona kadulje, pravimo tjesteninu s njom. Radimo i pizzu s ribom – brancinom i pastrvom iz obližnjeg ribnjaka. Imamo i 'gluten free' hranu, a nudimo i pizzu bez glutena. U Italiji je to normalno jer puno ljudi ima alergije - kaže Pasquale.

Margherita ima kraljevsko ime, a najskuplja pizza sadrži zlato
Margherita ima kraljevsko ime, a najskuplja pizza sadrži zlato

Dodaje da se s Anom poznaje jako dugo, oko 13 godina, a iza poslovne suradnje krije se i ljubavna priča.

- Živjeli smo zajedno u Italiji, upisali kuharsku školu te se zaposlili. Ja sam počeo raditi s pizzama i postao pizza chef (pizzaiolo majstor), a Ana je radila kao chef s tjesteninom. Nekoliko godina smo radili kao chefovi u Irskoj pa se vratili u Italiju. U Zagreb smo došli 2017. Tada smo vidjeli da se pizza scena promijenila, ljudi su postali otvoreniji za nove vrste pizze pa smo otvorili restoran Papavero Pizza & Food Lab - ispričao nam je Pasquale.

Pizza kruh: Fina delicija koju obožavaju mali i veliki gurmani
Pizza kruh: Fina delicija koju obožavaju mali i veliki gurmani


Klasična talijanska pizza

Sastojci: 20 g kvasca s 20 ml vode, 1 kg brašna (najbolje Manitoba, ako nemate može i glatko) s 550 ml vode; 30 g soli, maslinovo ulje

Priprema: Pomiješajte kvasac s vodom. Ako vam treba isti dan, koristite toplu vodu, a za drugi dan hladnu pa ga čuvajte u hladnjaku. Pomiješajte brašno i vodu te ostavite da odmori 15 minuta. Dobro pomiješajte kvasac i brašno i na kraju dodajte 30 g soli. Tijesto možete zamijesiti ručno ili mikserom. Ostavite 10 minuta vani u kuhinji pa razrežite na tri djela. Napravite tri bule, ostavite 10 minuta vani pa stavite u hladnjak pokriveno prianjajućom folijom.

Sat vremena prije pečenja izvadite iz hladnjaka i rastegnite tijesto pomoću malo maslinovog ulja. Kada valjate tijesto s maslinovim uljem, ne trebate pobrašniti stol. Ostavite da odmori na sobnoj temperaturi. Pecite 10 minuta na 250°C, dodajte začinjenu rajčicu, mozzarellu i ostale sastojke po želji te pecite još 15 minuta, dok se ne ispeče. Umak od rajčice najbolje je začiniti prije pečenja po želji – bosiljkom, origanom, kaduljom...

ŠOK U KRALJEVSKOJ OBITELJI: Meghan Markle priznala zašto bježi iz palače, ne može više ovako 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'