Obavijesti

Lifestyle

Komentari 41

Talijanske purice 23, hrvatske od 25, a domaće i do 70 kn/kg

Talijanske purice 23, hrvatske od 25, a domaće i do 70 kn/kg

Istražili smo cijene purica, mlinaca, ukiseljene cikle u staklenkama te svježeg bijelog i crvenog kupusa za salatu. Najjeftinije domaće purice su u Lidlu. Imaju oko 3,5 kilograma, a kilogram stoji 25 kuna

VIDEO

Purice su to njihove robne marke Okusi zavičaja, a uzgaja ih Valipile. Uz puricu su, kako piše na pakiranju, vrat, jetra i srce. 
U Kauflandu su Vindijine svježe purice na akciji i stoje 29,99 kuna.

Imali su i zamrznute purice s iznutricama Junge pute. Iako naziv djeluje njemački, piše da su rođene, uzgojene i zaklane u Francuskoj. Cijela purica od oko 3,5 kilograma je 91,77 kuna. 

Može i polovica

U Konzumu su imali svježe purice AIA iz Italije bez iznutrica, a kilogram je 22,90 kuna. Kilogram domaćih Vindon je 39,99, a blagdanskih koje za Konzum pakira Vindon 29,99 kuna. U srijedu navečer imali su još one između četiri i pet kilograma. Na deklaraciji piše mladi puran.

Bilo je i polovica purica Vindon. Imale su oko 1,75 kilograma, a kilogram je 39,99 kuna. Kilogram zamrznutog purana Vindon je 39,99 kuna, s iznutricama su i imaju od 3,5 do 4 kilograma. I u Plodinama je kilogram Vindon svježe i zamrznute purice 39,99 kuna. U Intersparu su imali purice Valipile po 29,99 kuna, a bilo ih je između 2,8 i 4,3 kilograma. 

Dremastime

Na tržnici Trešnjevka jučer su i ispod pulta nudili purice. Na jednom štandu je kilogram bio 70 kuna, a na drugom su za cijelu, malo težu od tri kilograma, tražili 200 kuna. Moglo se i cjenkati.

Kilogram purice na kiosku Vindije je 40, a na Purexovu 44,90 kuna. Ista je cijena bila i kod peradarstava Beštak i Jančec, a može se kupiti i pola. Toliko su i slovenske purice kod Perutnine, a kod peradarstva Blagus stoje 49,90 kuna. 

Na tržnici prodaju i domaće pečene mlince, a vrećica, u kojoj je od 10 do 12 kora, stoji 10 ili 12 kuna. Mlinci su u mnogim prodavaonicama na akciji pa je jeftinije kupiti dva pakiranja od 250 grama, nego jedno dvostruko veće.

U tablici smo naveli najjeftinije cijene mlinaca, bez obzira na to jesu li s jajima ili bez. Mogu biti i kukuruzni, a radi ih Klara i 250 grama stoji 9,99 kuna. U Intersparu imaju domaće mlince Zebrano i 500 grama je 12,99 kuna, a 400 grama također hrvatskih mlinaca S-budget je 6,99 kuna. 

I cikla je iz Pazina

Cikla u staklenci od 670 grama, koja ima oko 360 grama ocijeđene cikle, stoji 7,99 kuna. U tablici su navedene najjeftinije cijene, a uglavnom su to robne marke. U Plodinama se može kupiti i kuhana vakuumirana cikla Ciburi iz Pazina pa začiniti po želji, a pola kilograma je 7,99 kuna. Na trešnjevačkoj tržnici kilogram kuhane cikle stoji između 10 i 15 kuna. 

Fotolia

Dobre salate uz puricu s mlincima su bijeli ili crveni kupus. U Lidlu su imali istu cijenu, bez obzira na boju, kao i na mnogim mjestima na trešnjevačkoj tržnici. No jedna prodavačica nudila je glavicu bijelog varaždinskog zelja za pet kuna, a bilo je malih, ali i onih od tri kilograma. 

Kilogram sušenog bakalara stoji od 195 kuna, a zamrznuti je 97,75 kuna

Još se stigne namočiti sušeni bakalar kako bi se mogao poslužiti u nedjelju na Badnjak. U Konzumu kilogram manjih sušenih bakalara stoji 199,99 kuna, a veći komadi su po kilogramu 30 kuna skuplji. Zamrznuti file bakalara Ledo od 450 grama u Konzumu stoji 43,99 kuna.

Trznica Split

 U Lidlu je kilogram sušenog bakalara 194,90 kuna, a ima između 400 i 1000 grama. Toliko stoji i u Plodinama, no tamo ima i A klase, prešanog te vakuumiranog, koji stoji 239,99 kuna. 

Od jetra se mogu napraviti žličnjaci 

U puricama je često i jetra od koje se mogu napraviti žličnjaci za juhu. Jetra treba samljeti ili sitno nasjeckati, dodati kruha namočenog u mlijeku, preprženog luka, nasjeckanog peršina, soli i papra te sve povezati jajetom. Mora malo odstajati pa se može ukuhati. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...
ZVIJEZDA NETFLIXOVE SERIJE

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...

Njemački ovčar Gunther VI. zvijezda serije 'Gunther's Millions', navodno je naslijedio bogatstvo od 65 milijuna dolara. Priča o tim milijunima puna je kontroverzi, ali je nedvojbeno da je pas planirao put u Zagreb...
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith