Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Tamni korektor stanjuje lice, a svijetli briše ožiljke

Tamni korektor stanjuje lice, a svijetli briše ožiljke
1

Uz prirodne nijanse koje se stapaju s puderom, korektor u zelenoj boji namijenjen je prištićima jer neutralizira crvenilo, a žuti prekriva podočnjake

VIDEO

Osim što prikriva sitne nedostatke poput prištića i podočnjaka, korektor može “promijeniti” i crte lica. Pažljivim nanošenjem tamnije nijanse na nosnu te ispod jagodičnih kostiju i podbradka, u trenutku ćete suziti i naglasiti konture lica. No umijeće nanošenja ključno je za prirodan izgled make upa. Umjesto da ga razmazujete, korektor nježno utapkajte vrškom prsta te ga učvrstite puderom u prahu ili kamenu, što će spriječiti vidljiv prijelaz.
Uz prirodne nijanse koje se savršeno stapaju s puderom, korektor u zelenoj boji namijenjen je prištićima jer neutralizira crvenilo, a žuti prekriva plavkaste podočnjake. Osim na područje ispod oka, nanesite ga i u kut tik uz korijen nosa te na kapak. Tako će oči izgledati veće, a pogled djelovati svježije. Izbor korektora također ovisi i o tenu. Onaj s antibakterijskim svojstvima istodobno prikriva i isušuje prištiće te ne iritira osjetljivu kožu, a korektor u stiku gustom teksturom “maskira” ožiljke.
>>>Nanesete li korektor na kapke, sjenilo će biti trajnije, a njegova boja ravnomjernija. Isto vrijedi i za ruž, a korektorom možete i ispraviti te nadopuniti liniju usana.
>>>Ako je pregust, korektor pomiješajte s tekućim puderom ili hidratantnom kremom. Uvijek ga nanosite nakon podloge i maskare kako biste spriječili razmazivanje ako pogriješite pri šminkanju. Višak uklonite štapićem za uši.
>>>Jake podočnjake najbolje ćete prikriti ako, umjesto puderom u prahu ili kamenu, korektor fiksirate s malo mat ružičastog sjenila. Osim što ćete izgledati odmornije, sjenilo je kompaktnije od pudera, pa će i bolje “držati” korektor.
>>>Antibakterijski korektori namijenjeni su isključivo prikrivanju i isušivanju prištića, stoga ih ne treba nanositi na podočnjake jer mogu oštetiti nježnu kožu ispod i oko očiju. Koristite li četkicu ili spužvicu za njegovo nanošenje, perite je redovito kako biste spriječili širenje bakterija po licu.
>>>Tekući korektori idealni su za manje uočljive nesavršenosti i dnevni make up. No zbog vodenaste teksture često “klize” s lica te ih je potrebno dodatno “učvrstiti” puderom.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično
Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja