Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tata održao lekciju sam sebi, a i drugima: Vaša žena je heroj

Podsjetite svoju ženu da je superheroj. Doslovno je 'pomaknula' organe u svom tijelu i dobila 20 kilograma kako bi vam rodila dijete koje vam je poklon do kraja života, jedan je od savjeta 29-godišnjeg oca

Činjenica je da rođenje djeteta nije nimalo lako, osobito za majke. Mnoge pate od postporođajne depresije i bore se s mnogobrojnim zahtjevima bića kojeg su donijele na svijet. Više od svega treba im partner koji će ih podržavati, a to zna Ted Gonder (29), otac troje djece iz Chicaga.

POGLEDAJTE VIDEO:

Gonder je nedavno na Facebooku podijelio savjet 24-godišnjem sebi o tome kako biti podrška svojoj supruzi u fazi kada su postajali roditelji po prvi put.

Njegovih pet savjeta oduševilo je prijatelje na društvenoj mreži, a ubrzo su ih počeli dijeliti pa je objava postala viralna i do danas skupila više od 64 tisuće likeova. 

I'm now 29 and have 3 kids with my wife Franziska who carried and birthed them all like a pro. Here's what I would tell...

Objavljuje Ted GonderSrijeda, 18. rujna 2019.

Prenosimo njegov post u cijelosti: 

'Sada kad imam 29 godina i troje djece sa suprugom Franziskom koja ih je nosila i rodila kao 'profesionalka', evo što bih rekao 24-godišnjem sebi o tome kako biti podrška partnerici tijekom faze u kojoj postajemo roditelji:

1. Supruga je nosila dijete u trbuhu devet mjeseci. Vi ga nosite na trbuhu kad god se pruži šansa. Ne samo da joj pomažete da se oporavi, nego vas veže za dijete više nego što to možete zamisliti.

475111949 DIRLJIVA FOTOGRAFIJA Suze radosnice: Otac sa sinom nakon što mu je spasio život

2. Supruga doji. Iako je to za nju divno i ispunjavajuće, također je i iscrpljujuće. Zato mijenjajte svaku pelenu koju možete. Od pelene broj jedan pa nadalje. Brzo ćete prevladati 'gađenje'. Spriječit ćete neravnotežu i ogorčenost u vezi. Zapravo, kada će se sve prijateljice vaše supruge žaliti na to koliko su im muževi odsutni te kako ih ne podržavaju, vaša će se supruga vama hvaliti.

Objavljuje Ted GonderNedjelja, 13. listopada 2019.

3. Napravite joj svakog jutra beskofeinsku kavu. Čak i ako je ostavi i zaboravi jer zaspi dok vi radite ili (jednog dana) vodite djecu u školu. Ona je bila budna cijelu noć i hranila bebu pa joj omogućite da započne dan onako kako joj pomaže da se 'resetira'.

4. Recite joj da je lijepa. To nemojte zaboraviti u trenucima kada je kritična te se osjeća loše u svom tijelu. Podsjetite je na vrijeme kada je postigla svoje ciljeve. Podsjetite je da je superheroj. Doslovno je 'pomaknula' organe u svom tijelu i dobila 20 kilograma kako bi vam rodila dijete koje vam je poklon do kraja života. Pomozite joj da prebrodi probleme sa slikom o svom tijelu i da bude usredotočena na pozitivan cilj, jednog dana.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stretching with Simba.

Objavu dijeli Ted Gonder (@tedgonder)

 

5. Hormoni luduju prije i nakon rođenja. Ne čini se svaki dan kao ona žena od prije i ponekad će reći riječi koje bi inače rekla samo ako je mamurna ili da je na kofeinu i steroidima cijeli dan. Sjetite se da je vaša zadaća da budete njezino utočište dok prolazi kroz to, zato budite čvrsti dok joj je jezik oštriji nego inače. Uskoro će se 'vratiti' i biti zahvalna što ste je čuvali dok ona nije mogla. Bit će sretna što ste je poštedjeli nekih stvari i preuzeli na sebe njezine probleme.'

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Komentari (35)
  • Žene su čudo svemira, svemira koji im je podario privilegiju da u svojoj utrobi stvaraju život-HVALA IM na tome💜🌹, samo zbog te spoznaje svako muško bi trebalo biti ponizno pred ženom, zahvaliti što i on postoji jer i njega je žena rodila, zahvaliti na svoj ljubavi kojom ih je stvorila, donjela na svijet, i poslala u život, život u kojem su opet sada oni dobili priliku nači nekog s kime če stvarat novo čudo života-žene VI STE perpetum-mobile SVIJETA, vi ste život!

    16. 10. 2019,   10:15
  • Svaka cast! Ova zena je najveca sretnica na svijetu! ♥️

    16. 10. 2019,   11:56
  • Bravo Ted ! Sve točno. Ja sam svojoj bio podrška oba puta pri porodu ,mijenjao pelene, izvodim ih (jedno ili dvoje) kad god je lijep dan..puno je lakše skupa, zajedničkim snagama...

    16. 10. 2019,   10:50