Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tijekom ovulacije gdin Krivi "izgleda" kao gospodin Pravi

None Foto: bodybuildersinc.yuku.com

Žene privlače opasniji tipovi jer oni imaju veću razinu hormona testosterona što znači da su poželjniji za stvaranje potomstva, naročito za vrijeme ovulacije

Zbog hormonalnih promjena tijekom ovulacije, žene su sklone mišlju kako će zločesti dečko jednog dana ipak postati predan suprug i još bolji otac, otkrilo je istraživanje Sveučilišta Teksas. 

U eksperimentu su žene trebale iz profila s internetskih stranica za spajanje pronaći muškarce koje smatraju dobrim očevima, piše shine.yahoo.com. One koji su ovulirale, birale su seksi i manje pouzdane tipove, dok one koje nisu ovulirale izabrale su pouzdane i stabilne muškarce, potvrdila je studija.  

- Ako gledate kroz naočale ovulacije, gospodin Krivi se čini kao gospodin Pravi - istaknula je voditeljica istraživanja Kristina Durante. 

Evolucijski teoretičari smatraju da zločesti dečki imaju više razine testosterona što žene privlači tijekom ovulacije jer je jedini cilj kako je to priroda "zamislila" stvaranje potomstva. Psiholozi tvrde kako upravo ti seksi zločesti dečki nisu pouzdani jer imaju više mogućnosti da nađu partnerice nego drugi muškarci. To im omogućuje njihov privlačan izgled. 

Prijašnja istraživanja su potvrdila da djevojke koje ranije uđu u pubertet više "padaju" na opasne muškarce, dok one koje kasnije uđu u pubertet te one koje koriste kontracepcijske pilule više vole pouzdanije tipove. 

Komentari (10)
  • hehehe zamislite da imate na glavi lampicu koja kad se upali ..., a svi krivi navale

    18. 5. 2012,   18:00
  • Zašto Gospodin Krivi ne bi bio gospodin Pravi

    19. 5. 2012,   10:25
  • ja nemam pojma kome to tako izgleda ali meni ne,a i ovo veliko krivi i pravi me asocira na nešta drugo:)))

    18. 5. 2012,   19:03