Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tko zadnji ustane od stola, taj će danas prati suđe...

None Foto: Shutterstock

Obitelji koje imaju perilicu žive u skladu, a 40% onih koji je nemaju se prepiru oko toga tko je na redu da pere suđe, a polovica od njih i češće

Stroj za pranje posuđa u Hrvatskoj ima 28 posto kućanstava, prema istraživanju GfK. A tih 28 posto žive u skladnijem domu bez svađa, sudeći prema rezultatima ankete britanske tvrtke Bonamy & Finch, koja je pokazala da je glavni razlog svađa diljem Europe pranje suđa. Barem jednom na tjedan 40 posto obitelji prepire se "čiji je red da pere suđe", a polovica od njih i češće. Ostalih 60 posto svađa ravnomjerno je raspodijeljeno oko usisavanja, pospremanja, pranja rublja, čišćenja kade, kupaonice i zahoda. Stroj za pranje suđa prepolovio je svađe u domaćinstvu, kaže 52 posto Europljana koji ga posjeduju, a među onima koji ga nemaju, 41 posto smatra kako bi se manje svađali da ga kupe. Među 11 ispitanih zemalja nije Hrvatska, no studija je otkrila velike razlike u zemljama. Oko raspodjele posla u kućanstvu najčešće se svađaju Poljaci i Rusi, ali im perilica pomaže: 88 posto Rusa i 74 posto Poljaka se manje svađa otkako su kupili perilicu. Nizozemci i Šveđani su najmirniji.

>>Perilica suđa, osim živaca, štedi i vodu te novac. Pranje posuđa "na ruke" troši tri puta više vode od pranja iste količine u perilici.

Komentari (1)
  • Glupost, kod nas se posvadimo ko bude punio i praznio perilicu.

    15. 3. 2008,   06:51