Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

To čarobno pivo: Daje aromu mesu, čisti, polira i tjera bube

Stručnjak za vrtlarstvo Boris Milušev preporučuje korištenje piva za uklanjanje smeđih mrlja na travnjaku jer fermentirani šećeri mogu stimulirati rast biljaka i uništiti gljivice

Pivo se može koristiti za uklanjanja mrlja, 'čišćenja' travnjaka, omekašavanje kože na petama, pa i kao mamac za insekte. Stručnjaci iz britanske tvrtke za čišćenje Fantastic Services otkrili su svoje vrhunske trikove s pivom.

Uklanjanje mrlja

Od prolivene kave na tepihu do tvrdokornih mrlja, pivo se može koristiti za uklanjanje neželjenih tragova.

- Samo polij malo piva na mrlju i lagano trljaj čistom krpom. Ako isprve mrlja ne ode, ponovite postupak. Mjehurići će pomoći podići prljavštvinu - rekao je stručnjak.

Foto: Facebook/PIXSELL/Reuters

Glancanje drvenog namještaja

Čistačica Ralitsa Prodanova je otkrila da se mrlje na drvenom namještaju mogu očistiti s pivom, i to samo za par minuta. 

- Za ovo je potrebno pivo koje je ishlapilo. Prolijte malo na mrlju i trljajte s pamučnom krpom dok ne obrišete mrlju. Uz to ćete dobiti divan sjaj - objasnila je. 

VRIJEDI PROBATI Odličan trik kako perilicu rublja brzo i jeftino očistiti od plijesni

Glancanje starog bakrenog posuđa

Pivo se može koristiti kao sredstvo za čišćenje bakrenih predmeta, obnavljajući mu sjaj bez oštećenja.

- Kiselina u pivu razgrađuje čađav izgled posuđa i obnavlja mu sjaj bez ostavljanja mrlja na metalu. Umočite čistu krpu u malo piva i počnite glancati  - rekla je Ralitsa.

Tehničar za čišćenje pećnica i roštilja, Miroslav Pavlov, otkrio je da se pivo može koristiti i kao alternativa kemijskim sredstvima za čišćenje za pusuđe i pećnicu.

- Ljudi bi trebali, uz pećnicu, čistiti posude za pečenje nakon svake upotrebe kako bi osigurali da nema masti ili ostataka hrane u pladnju - objasnio je.

Foto: Dreamstime

Riješite se smeđih mrlja na travnjaku

Stručnjak za vrtlarstvo Boris Milušev preporučuje korištenje piva za uklanjanje smeđih mrlja na travnjaku jer fermentirani šećeri mogu stimulirati rast biljaka i uništiti gljivice.

- Ako je moguće, koristite pivo bez kemikalija, bolje je za travnjak i uklonit će vam sve neugodne smeđe mrlje - rekao je.

Foto: Dreamstime

Pedikura

Pivski tretmani ljepote postali su trend zahvaljujući sposobnosti kvasca da omekša kožu.

Alkohol je također prirodni dezinficijens, a namakanje stopala u pivu daje prirodno duboku čistoću.

Fotolia | Autor: Fotolia Foto: Fotolia

Impresionirajte svojom pečenom piletinom

Izlijevanje pola limenke piva po piletini prije stavljanja u pećnicu ili na roštilj može učiniti meso sočnijim jer će alkohol tijekom pećenja ispariti.

- Ovo zvuči kao ukusna ideja, ali nemojte zaboraviti očistiti pećnicu kad se ohladi jer ne želite nakupljanje masti i prljavštine - upozorava Miroslav Pavlov.

Foto: Dreamstime

Rješite se upornih nametnika

Stručnjak za vrtlarstvo Boris preporučuje korištenje plastičnih čaša s pivom strateški smještenih oko vrta u cilju privlačenja nametnika, koji bi inače završili u vašem vrtu. 

- Privlači ih šećer u pivu, pa postavite par čaša ishlapljelog piva oko vašeg vrta kako bi spriječili štetočine da uđu u njega - kaže. 

- Neće se moći oduprijeti aromi, pogotovo jačih brendova piva - dodaje. 

NAJDRAŽE IM JE ONO ŠTO NE SMIJU: Ova dva horoskopska znaka će se najčešće upustiti u zabranjene veze

Komentari (40)
  • 🍺🍺..u to ime nutri ž njime 😄

    21. 3. 2019,   09:44
  • Čudo od tekućine ali kod mene ima samo jednu namjenu ..

    21. 3. 2019,   12:14
  • a tek kosa kako sjaji

    21. 3. 2019,   09:18