Obavijesti

Lifestyle

Komentari 40

To čarobno pivo: Daje aromu mesu, čisti, polira i tjera bube

To čarobno pivo: Daje aromu mesu, čisti, polira i tjera bube

Stručnjak za vrtlarstvo Boris Milušev preporučuje korištenje piva za uklanjanje smeđih mrlja na travnjaku jer fermentirani šećeri mogu stimulirati rast biljaka i uništiti gljivice

VIDEO

Pivo se može koristiti za uklanjanja mrlja, 'čišćenja' travnjaka, omekašavanje kože na petama, pa i kao mamac za insekte. Stručnjaci iz britanske tvrtke za čišćenje Fantastic Services otkrili su svoje vrhunske trikove s pivom.

Uklanjanje mrlja

Od prolivene kave na tepihu do tvrdokornih mrlja, pivo se može koristiti za uklanjanje neželjenih tragova.

- Samo polij malo piva na mrlju i lagano trljaj čistom krpom. Ako isprve mrlja ne ode, ponovite postupak. Mjehurići će pomoći podići prljavštvinu - rekao je stručnjak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Glancanje drvenog namještaja

Čistačica Ralitsa Prodanova je otkrila da se mrlje na drvenom namještaju mogu očistiti s pivom, i to samo za par minuta. 

- Za ovo je potrebno pivo koje je ishlapilo. Prolijte malo na mrlju i trljajte s pamučnom krpom dok ne obrišete mrlju. Uz to ćete dobiti divan sjaj - objasnila je. 

Odličan trik kako perilicu rublja brzo i jeftino očistiti od plijesni
Odličan trik kako perilicu rublja brzo i jeftino očistiti od plijesni

Glancanje starog bakrenog posuđa

Pivo se može koristiti kao sredstvo za čišćenje bakrenih predmeta, obnavljajući mu sjaj bez oštećenja.

- Kiselina u pivu razgrađuje čađav izgled posuđa i obnavlja mu sjaj bez ostavljanja mrlja na metalu. Umočite čistu krpu u malo piva i počnite glancati  - rekla je Ralitsa.

Tehničar za čišćenje pećnica i roštilja, Miroslav Pavlov, otkrio je da se pivo može koristiti i kao alternativa kemijskim sredstvima za čišćenje za pusuđe i pećnicu.

- Ljudi bi trebali, uz pećnicu, čistiti posude za pečenje nakon svake upotrebe kako bi osigurali da nema masti ili ostataka hrane u pladnju - objasnio je.

Riješite se smeđih mrlja na travnjaku

Stručnjak za vrtlarstvo Boris Milušev preporučuje korištenje piva za uklanjanje smeđih mrlja na travnjaku jer fermentirani šećeri mogu stimulirati rast biljaka i uništiti gljivice.

- Ako je moguće, koristite pivo bez kemikalija, bolje je za travnjak i uklonit će vam sve neugodne smeđe mrlje - rekao je.

Pedikura

Pivski tretmani ljepote postali su trend zahvaljujući sposobnosti kvasca da omekša kožu.

Alkohol je također prirodni dezinficijens, a namakanje stopala u pivu daje prirodno duboku čistoću.

Fotolia

Impresionirajte svojom pečenom piletinom

Izlijevanje pola limenke piva po piletini prije stavljanja u pećnicu ili na roštilj može učiniti meso sočnijim jer će alkohol tijekom pećenja ispariti.

- Ovo zvuči kao ukusna ideja, ali nemojte zaboraviti očistiti pećnicu kad se ohladi jer ne želite nakupljanje masti i prljavštine - upozorava Miroslav Pavlov.

Rješite se upornih nametnika

Stručnjak za vrtlarstvo Boris preporučuje korištenje plastičnih čaša s pivom strateški smještenih oko vrta u cilju privlačenja nametnika, koji bi inače završili u vašem vrtu. 

- Privlači ih šećer u pivu, pa postavite par čaša ishlapljelog piva oko vašeg vrta kako bi spriječili štetočine da uđu u njega - kaže. 

- Neće se moći oduprijeti aromi, pogotovo jačih brendova piva - dodaje. 

NAJDRAŽE IM JE ONO ŠTO NE SMIJU: Ova dva horoskopska znaka će se najčešće upustiti u zabranjene veze

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'