Obavijesti

Lifestyle

Komentari 21

Tomica stigao na Novi Zeland autostopom - nakon 3,5 godine

Za par dana započinjem 1500 kilometara dugo pješačenje kroz cijeli Novi Zeland, kaže Tomica koji je na ovom putovanju upoznao svoju srodnu dušu - djevojku Lucy s kojom se nedavno zaručio

VIDEO

Uhhh, dugo vremena mi je trebalo da stignem do ovdje, tri i pol godine, odnosno 42 mjeseca su se okrenula, odnosno 14 godišnja doba promijenila. Da, bio je to bogami dug put, napisao je Tomica Kristić (33) na svojem Facebook profilu kada je napokon zakoračio na Novi Zeland. Bilo je prije tri dana, 31. ožujka. 

Priznaje da nije mislio da će putovati toliko dugo.

- U početku sam mislio da će mi do Novog Zelanda trebati samo dvije godine, ali evo, dvije su već daleko iza mene - rekao je.

Krenuo je autostopom iz Varaždina

Na put je samo sa ruksakom na leđima krenuo 13. listopada 2015. godine iz Varaždina. Opisao je kako se tada osjećao.

- Svašta mi se motalo po glavi, ali nisam se dao omesti, već sam jednostavno krenuo, digao palac i to je bilo to. Imao sam veliku i istinsku podršku od obitelji. Zahvalan sam im na tome. Put mi je proširio granice razumijevanja, srušio zidove predrasuda koje sam si još od malih nogu nesvjesno počeo graditi i sakrivati se u njima, pokazao da svojim odlukama biram svoj put, i dao uvid u veliku, nikad prije spoznatu slobodu života - ispričao nam je.

Ova fantastična avantura potpuno mu je promijenila život, osjetio je taj čaroban osjećaj slobode. Iskusio je predivne trenutke, upoznao divne ljude, družio se sa budističkim monasima u Indiji i Laosu, glumio u bolivudskim filmovima... Na proputovanju kroz Indiju 2016. godine pronašao je i svoju srodnu dušu - djevojku Lucy, koja ga je pratila na putovanju, a nedavno su se i zaručili.

Opet naše ste face, samo se vozači mjenjaju. Bakica u penziji voli juriti taj svoj auto. Vozila nas je po autocesti...

Objavljuje Tomica Kristic - Journey to Middle-earthSubota, 9. ožujka 2019.

Avanturi još nije kraj

Iako je na cilj stigao, tu njegovoj avanturi nije kraj. Odlučio je pješačiti kroz Novi Zeland i procjenjuje da će mu za to trebati dva i pol mjeseca. Nabavio si je i specijalna kolica u kojima će vući stvari, šator, zalihe hrane... 

- Započinjem 1500 kilometara dugo pješačenje kroz cijeli Novi Zeland. Krenut ću iz najjužnije točke zemlje, iz Slope pointa, te krenuti prema sjeveru. Putovanje će mi završiti 70 kilometara prije Aucklanda, u mjestu Hobbiton, zvanom još Međuzemlje, u mjestu lokacije snimanja Gospodara Prstenova. Ako ste se ikada pitali zašto sam ovo putovanje nazvao Putovanje u Međuzemlje, sada vam je možda malo jasnije - otkrio je.

Kao što sam već objavio, prije par dana došao sam do svoje zadnje destinacije Puta, do Novog Zelanda. Uhhh, dugo vremena...

Objavljuje Tomica Kristic - Journey to Middle-earthNedjelja, 31. ožujka 2019.

- Da stignem do Međuzemlja trebat će mi oko dva i pol mjeseca, odnosno oko 75 dana, te ću dnevno raditi 20-25 kilometara. Neću nositi ruksak na leđima, niti prsima, već ću vući kolica zakačena za pojas. Kolica su već spremna, radio sam na njima ovih dana, i uskoro šibnem fotku. Većinom ću kampirati, negdje pored ceste, u šumi, na livadi, i neću baš nešto kaučsurfati. Naravno, bit će i toga, ali orijentirat ću se više na kampiranje - dodao je.

Kuhanje u tijeku. Nismo imali plinsko kuhalo ali Susane, zadnje kaucsurferica, dala nam je svoje kuhalo na poklon i od tada smo u mogućnosti kuhati kada nas je volja. Baš je došlo kada je i trebalo.

Objavljuje Tomica Kristic - Journey to Middle-earthSrijeda, 27. veljače 2019.

Zadnja stanica prije Novog Zelanda bila je Australija

Opisao je put kroz Australiju.

- Mjesec dana konstantnog putovanja, od Pertha pa sve do Sydneya, više od 5000 km neprekidne ceste, vidjeli smo jedne od najljepših plaža na svijetu, prošli 2000 km dugu pustinju, upoznali na desetine ljudi, ma na stotine njih, bili na predivnoj Tasmaniji, dogodilo se tisuću toga, tisuću novih priča, kako ispričanih tako i neispričanih, i sve ono što sam zaboravio napomenuti...i evo nas, tu smo, na zadnjoj postaji Australije, Sydney - opisao je ukratko.

- Ne samo da ovdje završava naše zajedničko putovanje kroz Australiju, nego ovdje završava naše zajedničko putovanje općenito. Lucy leti za Indoneziju gdje će si u Jakarti izvaditi hrvatsku vizu, a ja šibam na Novi Zeland gdje se spremam za fotofiniš ovog dugogodišnjeg putovanja - napisao je dva dana prije odlaska na Novi Zeland.

Hodanje s ruksacima

Kaučsurfanje u šatoru ispred kuće lika kojeg nismo niti upoznali je gotovo, i pičimo prema glavnom gradu Tasmanije. I opet, hodamo prenatrpani sa stvarima, kao i uvijek. Jednostavno smo se već pomirili da sav taj teret nosimo na sebi, to nam je kao grijeh, kao kazna za svo ono razdoblje kada smo u životu bili zločesti i bahati. Mogao bih ovo hodanje nazvati 'Križni put stopiranja.' P.S. pošto ste prije koji tjedan već inzistirali na tome, možda jednom uistinu i napravim poseban video o sadržaju naših ruksaka, o tome što zapravo skrivamo u ruksacima...ali, samo možda 😂 . .

Objavljuje Tomica Kristic - Journey to Middle-earth u Petak, 22. ožujka 2019.

Zaprosio je Lucy u Australiji

Ovako je opisao taj dan, 24. ožujka, kada je negdje na obroncima Tasmanije zaprosio Lucy:

'Tada je došao dan, bio je to predivan miran dan, sunce se probilo kroz gust maglovit oblak, i obasjalo stazu prema vrhu planine po kojoj su se ljubavnici penjali. Dečka je lagano hvatala nervoza, imao je on plan, planirao je nešto veliko učiniti, nešto što već mjesecima odgađa, od čega mjesecima bježi, ali ne i danas.

Negdje oko podne, oblaci su nestali, kao zaboravljene misli u umu neprimjetno otišli, a sunce se ukazalo, toplo i blago, obasjalo vrh brda na koje su ljubavnici stigli. Oboje su sjedili na kamenoj stijeni, pogleda uperenih na veliko jezero, što kao plava suza stoji omeđena brdima, i planinama, i zajedno tišinom gledali u njega.

Tada se dečko digao, okrenuo prema curi, pogledao ju duboko u oči, bio je to pogled koji gleda u samu dušu, pogurnuo je ruku u svoj džep, izvadio malenu plavu kutijicu koju kao blago čuva već tjednima u svom džepu, otvorio je i izvadio prsten, te postavio Pitanje, veliko i značajno, pitanje koje je mislio da u životu nikada postaviti neće. Cura je odgovorila, ali ne verbalno već šutnjom, odgovorila je ogledalom duše, očima, dala je odgovor pogledom što se uzdiže iznad svake izgovorene riječi'.

To je samo mali dio teksta kojim je opisao njihovu ljubav, cijelu, zaista predivnu priču, pročitajte OVDJE.

Planiraju zajedno putovati po Hrvatskoj

Prije nego je iz Australije prešao na Novi Zeland razdvojio se sa svojom Lucy, i to im je teško palo. Ona je morala otputovati u Jakartu, a pred njim su mjeseci hodanja prije nego se ponovno zagrle.

- Lucy čeka hrvatsku vizu u Jakarti. Planiramo ovo ljeto jednomjesečni road trip s kamperom po Hrvatskoj zajedno - otkrio nam je Tomica svoje planove.

Evo konačno da i službeno objavim!! Prošli tjedan Lucy i ja smo se razdvojili. Ali samo polako 😌Nismo se razdvojili...

Objavljuje Tomica Kristic - Journey to Middle-earthUtorak, 17. srpnja 2018.

Prisjetio se kako je upoznao Lucy. Bilo je to u ljeto 2016. godine.

- Upoznao sam je u Indiji u pokrajini Rajasthan, u kući dečka koji me ugostio preko kaučsurfinga. Naime, ugostio je i nju i mene iste noći. Tako smo se upoznali. I da, možete to nazvati ljubavlju, čak bih rekao velikom, istinskom, ljubav koju nikada prije nisam doživio - rekao nam je.

Autostopom do Novog Zelanda: 'Put mi je donio ljubav života'
Autostopom do Novog Zelanda: 'Put mi je donio ljubav života'

Na OVOM LINKU možete pronaći predivnu priču u kojoj Lucy opisuje njihovu ljubavnu priču. Napisala ju je za dva sata, tijekom leta prema Jakarti, a naslov je 'LOVE STORY OF TWO TRAVELERS' (ljubavna priča dvoje putnika).

Otišli smo u second hand shop, i kupili par stvarčica za par dolara, od sunčanih naočala, Star Wars kratke majce za 2...

Objavljuje Tomica Kristic - Journey to Middle-earthSubota, 9. ožujka 2019.

Pojasnio je zašto se odlučio krenuti na put baš autostopom

- Putovanje autostopom spada u najneizvjesnije putovanje ikada. Kad putuješ hodajući, ili biciklom, sam si svoj majstor, sam si krojiš sudbinu i kako će ti izgledati dan, kada ćeš završiti s istim i gdje ćeš otprilike spavati. Putovanje javnim prijevozom je glupost tako da ću ga samo preskočiti. Ali, putovanje autostopom je totalno suprotno od svega - rekao je.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tomica Kristic (@tomica_kristic) on

- Jednom kad stojiš uzdignutog palca na cesti, ne znaš ništa, nemaš pojma što će se dogoditi sljedeće, tko će ti stati, ili hoće li ti uopće stati netko, koliko ćeš još uopće čekati na prijevoz, hoćeš li spavati negdje ovdje u grmu pored ceste, ili možda u nekoj luksuznoj kući. Ma ne znam ništa. Jedino što možeš je vjerovati da će se nešto lijepo dogoditi, i to je sve. Vjerovati pozitivno i zatim odreći se svih očekivanja, poslati signal želje u svemir i dopustiti neka sve ide svojim tokom. U tome je ljepota ovog načina putovanja - dodao je.

Ponekad baš i nema mjesta niti otraga pa sjedimo na željeznim šipkama i daskama. Ali, bitno da se kreće. Nego, svi ti...

Objavljuje Tomica Kristic - Journey to Middle-earthSubota, 15. prosinca 2018.

Znao je, kaže, sam ili sa Lucy, spavati na otvorenome, u malenom šatoru ili u vreći za spavanje u prirodi, na nečijoj terasi ili u nekoj čekaonici. Često je pronalazio smještaj putem internetske stranice couchsurfing.com koja spaja zaljubljenike u putovanja i ljude koji ih žele besplatno primiti u svoj dom. Nebrojeno puta su i njega i Lucy u svoj dom primili ljudi koji su im stali na cesti i povezli ih dio puta. Ponudili su im krevet, nahranili ih...

Pogled sve govori. Sreća samo takva 👹 Ova plastična kutija, doma mi to zovemo 'štajglec', kada se napuni teži točno 5 kg. Dnevno napunim oko 7-8 tih kutija, dok Lucy kutiju dvije više. Uvijek je brža od mene.

Objavljuje Tomica Kristic - Journey to Middle-earthSubota, 16. veljače 2019.

Tijekom putovanja oboje su pronalazili privremene poslove kako bi imali novca za nastavak puta - od podučavanja engleskog u Vijetnamu do branja borovnica u Australiji. Odjeću i ostale potrepštine kupovali su i u trgovinama rabljenim stvarima. Tomica nam je otkrio da je na putovanje iz Varaždina krenuo sa 1500 eura u džepu, to mu je potrajalo oko devet mjeseci.

Evo ga, Lik the Spasitelj. Nathan mu je ime. Rekao je da inače nikada ne staje autostoperima, ali kada nas je ugledao,...

Objavljuje Tomica Kristic - Journey to Middle-earthČetvrtak, 28. ožujka 2019.

Tijekom ove tri i pol godine upoznao je, kaže, puno divnih ljudi koji su ostavili traga na njemu i nikada ih neće zaboraviti.

Cijelo putovanje Tomica bilježi kamerom i opisuje iskustva na blogu Journey to Middle-earth koji prate tisuće ljudi. Piše vrlo zanimljivo, a svaku dogodovštinu prati fantastičnim fotografijama ili video zapisima. Njegovu avanturu možete pratiti i na Instagramu.

NIKAD TO NEĆE PRIZNATI: Muškarci tijekom seksa često misle o ovome, ali to skrivaju

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje