Obavijesti

Lifestyle

Komentari 85

Top 5 plaža na svijetu koje su posve drugačije od svih drugih

Toliko lijepih i neobičnih mjesta postoji na svijetu da je prava šteta što ih ne možemo sve vidjeti i doživjeti. Ove plaže su toliko jedinstvene da ih je teško zaboraviti...

VIDEO

Neke od njih izgledaju kao prizori iz bajki i omiljena su odredišta za medeni mjesec. Druge plijene pažnju neobičnim pojavama koje je moguće vidjeti samo na njima. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:32

Oni koji si ne mogu priuštiti i otići na sva ta divna mjesta, mogu ih samo gledati na ekranu, uzdahnuti i prepustiti se maštarenju.

Ovo je top 5 najposebnijih plaža na svijetu:

1. Skrivena plaža - otok Marieta, Meksiko

Ova plaža je toliko jedinstvena i lijepa da ostavlja bez daha. Ipak, kako je nastala baš i nije privlačno. Meksička vlada je to područje nekada koristila za testiranje bombi, a detonacije su srušile dio litice i formirale ovakvu plažu kakva je danas. Kupanje na njoj je zaista poseban doživljaj.

2. Svjetlucava plaža - Maldivi

Za ovu plažu kažu da je kao noćno nebo prepuno zvijezda. Kada padne mrak, voda postane toliko svjetlucava da je teško odvojiti pogled s nje. Za to su zaslužni fitoplanktoni koji svijetle kada su uznemireni. Upravo ta plaža je popularna destinacija za odlazak na medeni mjesec jer je bajkovita i vrlo romantična.

3. Plaža s vrućom vodom - poluotok Coromandel, Novi Zeland

Tamo geotermalna izvorska podzemna voda stvara mjehuriće nalik onima u jacuzziju. Temperatura te vode je oko 60 stupnjeva Celzijusovih, a posjetitelji iskopavaju male bazenčiće u pijesku, pričekaju da se napune vodom i izležavaju se u njima.

4. Zelena plaža - Papakolea, Havaji

Na prvi pogled se može činiti kako je ova plaža prekrivena mahovinom, ali nije. Ta svjetlo zelena boja dolazi od prirodnog pijeska koji je poprimio tu boju zbog obližnjeg vulkana koji proizvodi zelenu mineral olivin. Ova plaža je jedna od četiri takve boje na svijetu.

5. Pustinjska plaža -  Nacionalni park Lencois Maranhenses, Brazil

Zanimljivo je što se ova plaža ne nalazi uz more, već usred pustinje. Radi se o predivnim lagunama prepunima savršeno bijelog pijeska. Najbolje vrijeme za putovanje na to odredište je od svibnja do rujna kada je sve puno života, a moge se vidjeti i ribe. Nakon toga se lagune postupno isuše, a od veljače ponovno počnu puniti vodom.

Pogledajte i u videu kako izgledaju, i uživajte:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku