Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Top kombinacija 2018. godine: ružičasta i smaragdno zelena

Pastelne nijanse ružičaste već su neko vrijeme rado viđen gost na svim zidovima u domu, a sad im se pridružuje i smaragdno zelena. Zajedno kombinacije daje dojam mramora...

VIDEO

Zelena se nalazi u sredini spektra boja i najugodnija je nijansa za ljudske oči. Previše zelene može djelovati uspavljujuće i zato joj je potrebna dinamika i živost ružičaste boje.   

Svijetloružičasta boja, poput fuksije, idealna je kao boja za iza radnoga stola jer podiže energiju. To je dobra boja i za kućnu haljinu u kojoj obavljate kućanske poslove. Suzdržana ružičasta umiruje osjećaje. 

Boju maline koristite u blagovaonici jer je topla i reflektira svjetlost. U kombinaciji s čokolada smeđom, ružičasta će djelovati profinjeno pa je to zgodna boja za svečani stolnjak. Intenzivnije ružičastu koristite samo za prostor u kojemu ne trošite previše vremena, jer može uznemiriti osobu.

Zelena se povezuje s poljem, lišćem i darovima prirode, zato daje smirujući osjećaj, pa je idealna za spavaću sobu. Svjetlije nijanse, poput limete, podižu vitalnost i obnavljaju energiju pa ih koristite u kupaonici ili dječjoj sobi.

Postoje istraživanja koja pokazuju da zelena olakšava čitanje i podiže razinu razumijevanja onoga što pročitamo pa je to zgodna boja za okoliš radnog stola malog prvoškolca. Kombiniranjem ovih dviju boja postiže se dinamika u prostoru, a pravilnim odabirom nijansi interijer će izgledati luksuzno. 

Izvrsno je imati bijelu ili sivu neutralnu podlogu na koju ćete stavljati pastelne nijanse. Ove boje idealne su i za minimalistički uređene interijere, pogotovo ružičasta, koja u napadnije uređenim domovima može biti prenapadna. 

Zelenu prvo ubacite kroz detalje, a tek onda krenite na veće promjene 

Zelena boja ima smirujući i opuštajući efekt na nas. To je ujedno i razlog zašto je čest izbor u bolnicama i ordinacijama. Znanstvenici također smatraju da potiče pamćenje i poboljšava čitanje, pa ako pripremate ispite ili pak vaši klinci nerado uče, zelena boja mogla bi postati vaš saveznik u uređenju radne sobe.

Za početak se odlučite za manje promjene, poput biljaka ili detalja, pa ako shvatite da je to prava boja za vas, odlučno se bacite na veće promjene. 

Malim koracima: Svakodnevno čišćenje održava sklad u domu
Malim koracima: Svakodnevno čišćenje održava sklad u domu

Amazon: Zelene kupole postat će nam novi uredi 

Amazon gradi tri staklene kupole koje su smještene do samog njegovog sjedišta u Seattleu. Napunjene su biljkama, a dizajneri tvrtke NBBJ su se vodili modernim shvaćanjima današnjeg poslovanja pa zaposlenicima omogućuju cjelodnevni boravak u ugodnim i zelenim prostorima, koji se koriste kao mjesta za sastanke ili odmor.

Oaze zelenila nazvali su “The Spheres”. Jedna kupola koja u svojoj osnovi ima čeličnu konstrukciju može primiti i do 800 zaposlenika, a unutra raste preko 40.000 biljaka od 30 vrsta dovezene iz čak 50 zemalja.

Za samo 10 minuta prirodnim sastojcima očistite kupaonicu
Za samo 10 minuta prirodnim sastojcima očistite kupaonicu

Posuđe spojeno 24-karatnim zlatnim nitima

Ako ste ikad slučajno slomili svoju šalicu i morali je baciti u smeće, sljedeći put to možda nećete morati učiniti. Spojiti ju možete stoljetnom japanskom tehnikom Kintsugi.

Tom se trendu priklonio i talijanski dizajner Marcantonio koji je dizajnirao zbirku posuđa - tanjura, tacni, zdjela i šalica za kavu i čaj od različitih komada starinskog posuđa, zalijepljenog dragocjenim 24-karatnim zlatom. Šarmantne nesavršenosti svakog komada ističe upravo ti zlatni detalji, udahnjujući starinskim dijelovima novi život.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Haraju crijevne viroze: Evo na što paziti i koji lijekovi pomažu
LIJEČNICI UPOZORAVAJU

Haraju crijevne viroze: Evo na što paziti i koji lijekovi pomažu

Županijska bolnica u Čakovcu građanima je poslala upozorenje da se čuvaju crijevnih viroza, koje su uobičajene u ovo doba godine, a karakteriziraju ih povraćanje, proljev, povišena temperatura i bol u trbuhu

Dnevni horoskop za ponedjeljak 18. 3.: Lavovi neka se čuvaju tračeva, Ribe očekuje ljubav
ŠTO SU ZVIJEZDE 'ZAKUHALE'?

Dnevni horoskop za ponedjeljak 18. 3.: Lavovi neka se čuvaju tračeva, Ribe očekuje ljubav

Pročitajte dnevni horoskop za ponedjeljak 18. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
'Ovisna sam o djeci, imam ih 22 i nadam se imati 70 unučadi'
VELIKA OBITELJ

'Ovisna sam o djeci, imam ih 22 i nadam se imati 70 unučadi'

Najveća britanska obitelj ima puno posla, kod njih djeca imaju djecu, a oni sami imaju najmlađe dijete od samo 3 godine. Obitelj će postati još veća