Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Top šest feng shui pravila koja pomažu privući novac u kuću

Prema starom tibetanskom učenju, nije svejedno što se nalazi sa lijeve strane prostorije (hodnika) u koju uđete nakon ulaznih vrata. Taj dio je izuzetno važan za financije

Energija koju nosite u sebi i kojom zračite itekako utječe na vaš život i ono što vam se događa. Ideja je stvaranje dobre energije u domu koja će potaknuti priljev novca, sigurnost i blagostanje. 

Top 6 feng shui savjeta koji pomažu privući novac u kuću:

1. Popravite slavinu i krov

Curi li voda iz slavine, svakako to popravite. Jednako je i sa krovom ako prokišnjava, ne čekajte da problem postane još veći.

Naime, po feng shui teoriji - novac i emocije su vrsta energije koja, kao i voda ima svoj tok. Tim što popravljate ono što treba u domu, popravljate i svoj život, pa tako i financije.

ZARADA NA PRODAJI Prodajete kuću ili stan? Evo kako im brzo podignuti cijenu

2. Spustite poklopac za zahodskoj školjci

Veliki potrošač pozitivne energije u domu je upravo zahod. Naime, puštanjem vode u WC-u troši se znatna količina životne energije. Ali, ako spustite poklopac, to zaustavlja udaljavanje energije od vas.

Osim toga, po feng shuiju, dobro bi bilo zavezati crvenu vrpcu na cijev iza školjke - to štiti financije.

Foto: Pixabay/Merseyside Police

3. Uredite ulaz u kuću

Kada vam netko uđe u kuću, ili ulazite vi sami, važno je da se osjeća dobrodošlica i stvori ugodna atmosfera. Uklonite sve stvari sa ulaza u kući, poput nagomilanih cipela, smeća, drva... jer sve to blokira ulaz pozitivne energije.

Također, pazite da vam zvono na ulazu radi, jer tako se prizivaju poslovne prilike. Osim toga, vodite brigu da se kućni broj i adresa dobro vide te da su ulazna vrata čista.

ZA PODMAZIVANJE... Genijalni trikovi sa krastavcem - čisti kamenac, tjera puževe...

4. Pazite na detalje

Prema starom tibetanskom učenju, nije svejedno što se nalazi sa lijeve strane prostorije (hodnika) u koju uđete nakon ulaznih vrata. Taj dio je izuzetno važan za financije. Ako je sve nabacano i vlada kaos, to se negativno odražava na priljev novca. Ali, čistoća i uredno složene stvari djeluju na financije suprotno - dobro.

Također, ako se u tom dijelu nalazi biljka, važno je obratiti pažnju kako napreduje. Ukoliko napreduje brzo, tako će biti i sa financijama. Dobro je na zidove staviti slike prirode jer one prizivaju pozitivnu energiju u dom.

Foto: Dreamstime

5. Redovito održavajte peć

Imate li u kući peć na drva ili kamin, vodite računa da su uvijek čisti, a dimnjak uredno održavan. Naime, po feng shuiju peć na drva ili kamin simboliziraju obilje i bogatstvo. Redovitim čišćenjem stvarate slobodan put energiji koja donosi novac i poslovne prilike.

6. Poštujte novac

Gledajte na novac kao na nešto pozitivno, kao na nagradu za zalaganje, inteligenciju, dobrotu... Uvijek budite zahvalni kada vam se novac nađe u rukama i pazite da su vam novčanice u novčaniku uvijek uredno složene.

Što više poštujete novac, više ćete ga i imati jer ćete zračiti energijom koja ga privlači, prenosi Atma.

SUĐENO IM JE DA BUDU SAMI: Ovi horoskopski znakovi uopće nemaju sreće u ljubavi

Komentari (6)
  • Znaci, kad bi svi ljudi na svijetu to napravili, imali bi novaca i ne bi bilo vise siromastva, cak ni u Africi?

    20. 4. 2019,   15:31
  • feng šui diktira obitelj profitira hoooooooooooj oja noja drž' se fengšuice mojaaaa Ujs!!!

    20. 4. 2019,   18:40
  • točno sve

    20. 4. 2019,   18:28