Obavijesti

Lifestyle

Komentari 11

Top šest seks poza kojima ćete lako smanjiti stres i tjeskobu

Top šest seks poza kojima ćete lako smanjiti stres i tjeskobu
1

Argument da zapravo sve poze u seksu tjeraju stres i tjeskobu je sasvim na mjestu, ali stručnjaci tvrde da ovih šest poza to čini bolje od drugih. Osim toga, omogućuju i veću povezanost s partnerom

VIDEO

Yab Yum

Beauty naked couple having sex in dark

- Ova poza inspirirana tantričkim seksom omogućuje partnerima da se fokusiraju jedno na drugo, što samo po sebi ublažava stres - kaže seksologinja dr. Carol Queen.

Partner sjedne prekriženih nogu, dok mu partnerica sjedne u krilo okrenuta prema njemu te ga nogama 'obgrli' oko donjeg dijela leđa. Oba partnera se zagrle rukama i 'akcija' može početi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Poza je dobra za žene jer mogu kontrolirati penetraciju, a i penis će najviše stimulirati najosjetljiviji dio vagine. 

- Yab Yum može biti izrazito moćan ako partneri sinkroniziraju svoje disanje i gledaju se u oči. Dodavanje tih elemenata vas usporava i fokusira na užitak pa se nesmetano možete opustiti u ovoj izrazito intimnoj pozi - zaključila je dr. Queen.

Top 5 seksualnih fantazija i što se doista skriva iza tih potreba
Top 5 seksualnih fantazija i što se doista skriva iza tih potreba

Pseća poza

Pretty horny lady, in seductive white undies, her hot brunet mac

U ovoj pozi obično muškarac sve radi, a partnerica se može prepustiti uživanju i opuštanju.

- Ova animalna poza odličan je način za ispucavanje nakon stresnog dana. 'Zove' vas na čupanje, glasne uzdahe i potpuno otpuštanje strasti. Ne bojte se sasvim prepustiti svojim nagonima i vidjet ćete da će sav stres i tjeskoba jednostavno nestati - savjetuje seks trenerica Cara Kovacs iz New Yorka.

Žlica i spavanje

_MG21112_Lovers_bed_01(77).jpg

Nije teško zaspati nakon seksa u 'žlica pozi', a što bolje tjera stres i tjeskobu od uživanja u seksu i spavanja.

- Kada ste u pozi žlice nema pritiska da morate održavati neku kompliciranu pozu. Ta poza je kao stvorena za lijeni seks bez ikakvog pritiska jer u njoj zapravo partneri leže i maze se uz minimalne kretnje - objašnjava stručnjakinja za seks Kayla Lords i savjetuje da se u toj pozi samo koncentrirate na dodire partnera te da ne mislite na ništa drugo.

Prepoznajte znakove da je kraj vas čovjek koji vas iskreno voli
Prepoznajte znakove da je kraj vas čovjek koji vas iskreno voli

Zmija

U ovoj pozi partnerica leži na trbuhu sasvim raširena na krevetu, a partner se legne na nju i penetrira odozada. Uz toliko dodira kože u ovoj pozi stres i tjeskoba brzo će nestati.

- Obratite pažnju da vam se cijela tijela dodiruju te da osjetite svaki centimetar tijela ispod ili iznad vas. Fokusiranje na fizički dodir održat će vaše misli u trenutku te nećete misliti na izvore stresa i tjeskobe. S obzirom da su vam tijela tako pritisnuta jedno na drugo, možda će vam biti teško stimulirati klitoris, ali zato si možete pomoći vibratorom - rekla je seksologinja dr. Jess O'Reilly iz Toronta. 

Ljuljačka

Sjednite licem jedno prema drugom i približite se toliko da može doći do penetracije. Noge držite raširenima i rukama se oslonite o pod. Nakon što partner penetrira u partnericu, kretnje trebaju biti kao da se nalazite u ljuljački, a osjećaj će biti još bolji ako održavate kontakt očima i uskladite disanje.

Kako su tijela partnera jako blizu, penetracija je kraća i kontrolirana te vodi intenzivnim i moćnim osjećajima.

- Ovo je snažno iskustvo, a i već su mnoga istraživanja pokazala vezu između kontakta očima i ispuštanja oksitocina, koji pojačava osjećaj ljubavi - objasnila je dr. O'Reilly.

Duboka misionarska poza

Woman in ecstasy

Misionarska poza ima reputaciju da je dosadna, ali može biti jedna od najopuštajućih poza te omogućava puno veće emocionalno povezivanje s partnerom od mnogih drugih poza.

Stručnjakinja za seks Laurel House savjetuje da cijelo vrijeme održavate kontakt očima te da partner pokuša svaki put penetrirati što dublje.

- Ljubite se cijelo vrijeme, šapćite si na uho, dopustite si biti ranjivi i odjednom će se ova poza pretvoriti u jedno od najintimnijih iskustava koje ste imali u seksu. Osim toga, i orgazam će biti puno jači - rekla je House i dodala da je bonus što se u ovoj pozi ne trebate brinuti kako vam izgledaju guza ili trbuh.

Zavedite je na osam načina bez da izgovorite jednu jedinu riječ
Zavedite je na osam načina bez da izgovorite jednu jedinu riječ

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

zenzacija 10 09:49
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru