Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Top trikovi za ukrašavanje bora - uz njih ne možete pogriješiti

Slijedite ova jednostavna pravila i postat ćete stručnjak u ukrašavanju drvca - ono će svaki put izgledati savršeno jer uz ovu metodu jednostavno ne možete pogriješiti

Ne morate potrošiti cijelo bogatstvo na ukrase da bi vaše drvce izgledalo savršeno. Tehnika slaganja ukrasa je najbitnija. 

Stvar je u tome da sve treba slagati cik-cak od vrha drvca prema podnožju. 

1. Počinjete s lampicama. Stavljate ih od vrha i slažete lijevo-desno prema dnu bora. Ako vam je bor prislonjen uz zid ne morate ih motati oko cijelog drvca jer se taj dio ionako ne vidi. Ukrasite samo dio koji se vidi. 


2. Vrpce - su druge na redu. One su ključne ako želite postići dojam bogato ukrašenog drvca. Birajte široke vrpce jer one tanke neće ostvariti takav dojam. Možete koristiti boje kakve god vam odgovaraju. 


Trik prilikom postavljanja vrpci - nemojte ih samo ostaviti da leže na granama. Ako imate umjetno drvce, samo je omotajte jednom oko grane i bit će dovoljno da se lijepo pričvrsti. No ako imate pravo drvce, pomozite si metalnim kukicama za ukrase. Ima ih za kupiti u gotovo svim dućanima. Omotajte ih oko vrpce i zakačite za granu. 

3. Još vrpci za još bogatiji dojam - ako vam se sviđa ukrašavanje vrpcama - dodajte ih još, ali različite boje ili uzorka. Imajte na umu da što više stavljate vrpci, manje će vam trebati ukrasa. 

4. Stavljanje najvećih ukrasa - Najprije postavite one najveće ukrase i stavite ih malo unutar drvca, tada nisu baš na rubovima grana. To će stvoriti dubinu i dati dodatnu dimenziju cijelom izgledu. 

5. Ukrasi drugi po veličini - i njih stavljajte cik-cak odozgo prema dolje tamo gdje imate praznog mjesta. Ako niste zadovoljni bojom uvijek ih možete promijeniti tako da ih pošpricate sprejem u željenoj boji. 

6. Male kuglice - su posljednje koje stavljate i njih dodajete kako bi još dodatno obogatili drvce. 

7. Sprej za umjetni snijeg - ako želite snježni ugođaj u domu cijelo drvce malo nasprejajte snježnim sprejom. Nemojte cijelo drvce našpricati. Špricajte po malo. 

8. Malo življe boje - nakon što ste sve ovo napravili i želite dodatno istaknuti drvce stavite još nekoliko kuglica u istoj boji. Bitno je samo da se boja malo ističe od dosadašnjih kuglica da bi dodatno istaknula drvce. 

9. Šećer na kraju - zvijezda! Ide na sam vrh i oko nje nema nikakvih trikova. To je to. Vaš bor je savršen. Upalite lampice i uživajte u ugođaju. 
 

Komentari (309)
  • evo mog bora: http://i1339.photobucket.com/albums/o703/jdjh87/twwlharvest002_zps9a853a31.jpg --------------------------- još samo da stavim kuglice i spreman je... a posli nove godine, kad još malo naraste, slijedi berba. ;)))

    20. 12. 2016,   13:58
  • Najbolji su oni već okićeni. Samo ga zvadiš van, malo protreseš i staviš na mjesto.

    20. 12. 2016,   14:31
  • Nemam problema s kićenjem bora..uvijek i počinjem na taj način..

    20. 12. 2016,   13:39