Obavijesti

Lifestyle

Komentari 100

Top začini za brže mršavljenje, detoksikaciju tijela, ljepšu kožu

Top začini za brže mršavljenje, detoksikaciju tijela, ljepšu kožu
1

Osim što će vam hrana koju jedete biti mirisnija i ukusnija, od ovih top začina kilogrami će se početi topiti i do ljeta bi mogli imati savršenu figuru - stavljajte ih u sve

VIDEO

Začini ubrzavaju rad metabolizma, djeluju protuupalno, pospješuju probavu i generalno djeluju povoljno na zdravlje, zbog čega ih se preporučuje što više uvrstiti u prehranu. Najbolje djeluju kad ih se svježe doda u jelo te su zato odličan dodatak svježim sokovima.

Đumbir

Sadrži posebne fitonutrijente gingerole koji imaju snažna protuupalna svojstva i pospješuju rad probave te kao većina začina ima termogenička svojstva koja ubrzavaju rad metabolizma. Može se kombinirati s jabukama, bananama, narančama, limunom, kruškom, smokvom, mrkvom i lisnatim povrćem.

Kurkuma

Biljni pigment kurkumin kojim obiluje jedan je od najjačih antioksidanata i posjeduje snažna protuupalna svojstva. Stoga kurkuma djeluje antikancerogeno i potiče detoks jetre. Dodati 1 žličicu. Kombinirajte s bananom, vanilijom, ananasom, narančom, mangom ili kakaom.

Menta

Potiče probavu te smiruje želudac u slučajevima probavnih smetnji i upala. Snažan miris metvice je vrlo učinkovit u čišćenju kongestivnog pitanja nosa, grla, bronha i pluća te pomaže u olakšavanju astme i prehlade. Dodati oko 3-4 lista. Može se kombinirati s limetom, grejpom, dinjom, bobičastim voćem i krastavcem.

Chia sjemenke

Nutritivno su vrlo bogate, no ne sadrže puno kalorija, bogate su vlaknima i proteinima, uz koje se vrlo dobro kontrolira razinu šećera u krvi te pružaju osjećaj sitosti. Lanene sjemenke bogate su vlaknima, proteinima i omega-3 masnim kiselinama, a pšenične klice imaju detoksikacijsko djelovanje. 

Bosiljak, kopar ili korijander

Zahvaljujući visokom sadržaju flavonoida imaju jaka antioksidativna svojstva čime djeluju protuupalno u našem organizmu. Važnost antioksidativnog djelovanja upravo je u zaštiti organizma od djelovanja slobodnih radikala za koje je poznato da sudjeluju u nastanku raznih oboljenja. Dodati 2-3 lista u smoothie sa zelenolisnatim povrćem.

Cimet

Rgulira šećer u krvi, smanjuje LDL kolesterol i ima protuupalno djelovanje. Dodati 1-2 žličice.

Klinčići

Imaju protupalno i antioksidativno djelovanje koje štiti od slobodnih radikala i oksidativnog oštećenja te smanjuju nadutost. Dodati mljeveni klinčić, 1–2 žličice. Može se kombinirati s jabukama, kruškama, bananama, datuljama i narančama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 100
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku