Obavijesti

Lifestyle

Komentari 49

Tracy Cox otkriva što napraviti ako on više ne želi seks s vama

Tracy Cox otkriva što napraviti ako on više ne želi seks s vama

Suprotno uvriježenom mišljenju da se žena okreće prema zidu 's glavoboljom', često je muškarac taj koji se u dugoj vezi odluči prestati seksati. Tracy Cox objašnjava kako vratiti strast...

VIDEO

Često su muškarci ti koji u dugim vezama prvi izgube želju za seksom, objašnjava stručnjakinja za seks i veze Tracey Cox.

Doista, britanska savjetodavna služba Relate izvijestila je o 40-postotnom povećanju u odnosu na prethodno desetljeće u broju muškaraca koji tvrde da im seks više nije poželjan. Tracey je podijelila savjete s britanskim FEMAIL-om o tome kako vratiti svog čovjeka u krevet.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

08:36

Suprotno uvriježenom mišljenju da se žena okreće prema zidu 's glavoboljom', često je muškarac taj koji se u dugoj vezi odluči prestati seksati.

- Ali o tome nitko ne priča - kaže Cox. 

Muškarci šute o tome jer im je neugodno (društvo kaže da bi svi muškarci trebali biti spremni za seks u bilo kojem trenutku i na bilo kojem mjestu).

Žene o tome ne pričaju jer se zbog nedostatka želje za seksom kod muškarca osjećaju loše. Često misle da su one krive, da su loše u krevetu, nisu više seksi ili da im je partner možda homoseksualac.

Kada je poznata američka terapeutkinja Michele Weiner Davis s 30 godina iskustva u terapiji parova, izjavila da 25 posto američkih muškaraca ne želi seks, odgovor javnosti je bio prilično bijesan. 

- To je najbolje čuvana tajna Amerike, rekla je tad Michele odbijajući odustati. A čini se, i britanska - objašnjava Cox. 

Muškarci koji ne žele seks nisu muškarci s problemima s erekcijom, to su muškarci koji nisu zainteresirani za seks.

Ipak, postoje dobre vijesti: njegov nizak libido često nema nikakve veze s time da vas ne voli, niti s sa čestim strahom žena da više nisu seksi i poželjne. 

Razvod im 'otvorio oči': Sve mi je sada jasno, aseksualna sam
Razvod im 'otvorio oči': Sve mi je sada jasno, aseksualna sam

Drugo, stopa nevjere muškaraca u brakovima bez ili s minimalno seksa nije viša od prosjeka muškaraca u svim brakovima (oko 20 posto).

Treće, postoji mnogo toga što parovi mogu učiniti kako bi promijenili situaciju. Ovdje su neke isprobane i provjerene strategije koje seks terapeuti savjetuju svojim pacijentima kako bi postigli dobre seksualne rezultate.

Tracy Cox: Kako ga vratiti natrag u krevet?

1. Prestanite ga pokušavati zavesti, ako to već ne pali.

Mišljenje o napadnom zavođenju poput instaliranja šipke za striptiz u spavaću sobu ili neki drugi način direktnog zavođenja je oštro podijeljeno. Razlog tome je što će se dijelu muškaraca tako direktno zavođenje svidjeti, a dio će se uplašiti i još više povući u sebe. 

Hoće li to kod vas funkcionirati?

To ovisi o tome zašto je vaš muškarac uopće prestao sa seksualnim odnosima. 

Ako je to zato što vas gleda kao prijatelja, a ne ljubavnika, ovakav potez, zahvaljujući kojem će vas opet vidjeti kao seksualnu ženu, a možda i objekt, može upaliti i kod njega se opet potakne seksualna želja. Ako izbjegava seks zbog problema s erekcijom, pritisak na seks za koji on smatra da nije u stanju provesti može biti apsolutno poguban za vezu i odnos.

Još jedan razlog zašto je ovakav potez riskantan je da je vašem muškarcu možda seks previše dostupan. A ako mu ga još 'gurate pod nos', odnos se može još i pogoršati. 

Nestalo vam je strasti u vezi? Ovako ćete ju ponovo zapaliti
Nestalo vam je strasti u vezi? Ovako ćete ju ponovo zapaliti

2. Nemojte pretjerano reagirati na problem s erekcijom.

Njegov penis nema više 18 godina i stvari nisu više kakve su bile u početku.

Vaš partner očekuje da će s vremenom izgubiti kosu i da će imati problema s ovećim trbuhom, ali nitko ne priča o tome što se događa s muškarčevim 'najboljim prijateljem' kad prođe 40 godina. Prvi put kad ne dobije erekciju na znak, to je otrežnjujuće iskustvo, čak i ako nije trijezan.

Problemi s erekcijom nisu ista stvar kao pomanjkanje želje za seksom, ali ako doživi jedan, prije ili kasnije vjerojatno će se pojaviti i drugi problem, kažu stručnjaci. Samo sedam posto mladića prijavilo je probleme u održavanju erekcije, dok će do 52 posto muškaraca između 40 i 70 godina doživjeti određeni stupanj erektilne disfunkcije.

Erekcije se ne događaju spontano nakon 40. godine - ona obično treba dodatnu stimulaciju. Penisi, isto kao i muškarci, s godinama postaju nepredvidljivi. Tako da se treba prilagoditi emocionalnom i seksualnom stanju partnera.

Dajte mu do znanja da smatrate da njegov problem s erekcijom nije ništa čudno kako se ne bi uspaničio ili sramio. Neugodnost i strah od 'seksualnog neuspjeha' su česti razlozi zašto kod muškaraca nestane volje za seksom. 

A ako se situacija nastavi postoji velika mogućnost da seksa na kraju uopće neće biti. 

Razgovarajte sa svojim partnerom. Pretpostavimo da će razgovor imati pozitivan ishod, nemojte očekivati ​​najgore - to će u velikoj mjeri utjecati na to kako ćete mu prenijeti svoje mišljenje. Što ste sigurniji da će rješenje koje predlažete biti prihvaćeno s odobravanjem i uzbuđenjem, pozitivnije ćete zvučati - i vjerojatnije je da će i partner misliti da je to dobra ideja.

Znak da je ljubav nestala: Zove li non-stop, ovisan je o vama
Znak da je ljubav nestala: Zove li non-stop, ovisan je o vama

Pretpostavimo da je vaš partner nakon razgovora uvrijeđen, uznemiren ili ljut, vi ćete također zauzeti takav stav, a potencijalno rješenje vašeg problema vam neće biti ni na kraj pameti.

3. Tražite jednu po jednu stvar.

Budući da su žene jako dobre u obradi informacija i artikuliranju svojih misli, često ćemo ispaliti 10 zahtjeva i mogućih rješenja u jednom razgovoru. U međuvremenu, vaš partner se tek bavi prvom točkom.

Dobit ćete puno više ako svoj krajnji cilj pokušate dosegnuti korak po korak i ako su vaši zahtjevi bazirani na njegovom aktiviranju. 

Recimo, ako mu kažete nešto poput: 'Želim da budeš senzualniji', to je kao da mu pričate na svahiliju. Umjesto toga recite: 'Volim kad ljubiš moj vrat' ili 'Ako nisi raspoložen za seks bi li ti se dalo pružiti mi oralni seks?'.

Svaki zahtjev koji se temelji na 'akciji' umjesto na 'reci ili objasni' je obično uspješno proveden. 

Isprika u braku zlata vrijedi - pokazuje vašu unutarnju snagu
Isprika u braku zlata vrijedi - pokazuje vašu unutarnju snagu

4. Saznajte što ga uzbuđuje.

Već znate odgovor na to pitanje, zar ne? Sigurni ste u to?

Partner je često posljednja osoba kojoj kažemo što nas najviše uzbuđuje jer ih često takav razgovor 'uznemiruje'. 

Da bi vam rekao što stvarno želi, mora mu biti ugodno i tek onda će podijeliti svoj dobro skrivani seksualni ja, riskirajući da ga vidite emocionalno golog, što je direktni put prema ozbiljno dobrom seksu. 

5. Pogledajte njegov životni stil.

On je emocionalno dobro, ali fizički mu ništa ne ide?

Trebate ga potaknuti da smanji alkohol, prestane pušiti, počne vježbati, smanji stres gdje god je to moguće, te omogućiti mu da se dovoljno naspava.

Naručite ga kod liječnika ako mislite da boluje od niskog testosterona ili možda treba lijekove. Pomozite mu da se nosi sa stresom umjesto da uzrokujete dodatni stres u njegovom životu. 

Previše posla i nedovoljno opuštanja i zabave sigurno utječe na njegov penis, koji se dosađuje. Ako mu nije dobro na poslu, pati i njegovo samopoštovanje. Mnogi muškarci sami sebe definiraju svojim statusom (na poslu), novcem koji zarađuju (svojim poslom) i koliko su dobri u krevetu (pod utjecajem posla).

Ako nije zadovoljan na poslu, nije neobično da nije raspoložen ni za seks. 

Jedan od pet muškaraca općenito kaže da je njihov libido nizak jer su previše pod stresom zbog posla. A onda to malo želje što još imaju ubiju alkoholom. Pretjerano pijenje utječe na proizvodnju testosterona, primarnog hormona odgovornog za seksualni nagon.

Nije iznenađujuće da je posljedica svega toga često depresija. A zbog depresije ljudi odu kod doktora, koji im da antidepresive, a možda i neke pilule, kao na primjer za visoki krvni tlak, učinkovito uklanjajući svaku želju za seksom. Uobičajena nuspojava antidepresiva i antihipertenzivnih lijekova je ... pogađate, nizak libido.

Što je čovjek sretniji i zdraviji, to će njegov seksualni život bolji.

POZNATO IME NOVE KRALJEVSKE BEBE? Evo tko je inspirirao Meghan i Harryja

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs
Hrvatski običaji

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs

Veliki petak se u tradiciji različitih krajeva obilježava na različite načine, no svima je zajednička činjenica da je ovo jedini dan u godini kad nema svete mise