Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Trebalo mi je sedam mjeseci da naučim zavoljeti svoje dijete

Komentari (14)
 • Na zalost postporodjajna depresija je puno cesca nego sto mnogi misle i onda bliznji jos otezavaju majci govoreci joj da umislja i da je razmazena. Majkama treba maksimalna pomoc oko brige o djetetu u prvim mjesecima nakon poroda bilo od supruga, baka, djedova itd. No u danasnje vrijeme sve manje bake i obitelj sudjeluju u brizi za dijete jer ili rade i nemaju vremena ili im se ne da. Muzevi odu na posao, a majka po cijele dane sama s uplakanim djetetom, tko ne bi postao depresivan tako?! I neka mi ne odgovaraju majke s nezahtjevnom djecom koja samo jedu i spavaju, ne znaju one kako je to.

  24. 5. 2019,   20:01
  • Slažem se, iako su moji oboje samo jeli i spavali. a i da nisu, pomoć ne bi imala jer baka nema, tata radi.... sad samo čekam komentare da su žene prije rađale u polju, motikom prerezale pupčanu i nitko nije imao depresiju. evo, svi su živi i zdravi.

   24. 5. 2019,   20:55
  • imam ih 3je i prosla sam od savsenstva koje sam spava do palcica koji je itekako bio zahtjevan i nikako se ne slazem s tvojim komentarom......nase majke,bake nisu imale nikakve bake da im pomazu a vecina je i odmah na polje isle radit i postporodajna depresija nije ni postajala......to sve i je razmazenost u jednu ruku....odgajane su tak da nikad nis nisu morale radit...mamice i tatice su sve radile za njih i onda kad su se naslr u situaciji da sve moraju same radit onda padnu u depresiju.....i da znam da ce se sad takve naci uvrijedene al jbg to su cinjenice

   24. 5. 2019,   21:05
  • ok je i ne slagati se s mojim komentarom... ni ja se s tvojim ne slažem :D ja nisam imala postporođajnu, iako sam nakon drugog poroda bila nepokrenta mjesec dana zbog puknuća kosti zdjelice i nije mi bilo lako samoj. većina naših predaka je živjela u zajednici, više generacija u jednoj kući, i pomagali su si. bilo je i tad PPD, ali je bilo sramota o tome govoriti.

   24. 5. 2019,   21:23
  • To sto vi niste imali postporodjajnu depresiju ne znaci da druge zene nemaju. Svi smo razliciti i svatko drugacije reagira u odredjenim situacijama. Cinjenica je da je vecini zena porod bolno i traumaticno iskustvo i treba se oporaviti od toga uz nimalo lak zadatak brige o djetetu. Nije nista cudno sto se javlja depresija kod odredjenog broja zena koje nemaju podrsku u svemu tome ili su sklonije depresiji. A vi samo doprinosite tome omalovazavajuci ih da su razmazene, sram vas bilo! I moja mama ni bake nisu isle raditi u polju nakon poroda, a u ono vrijeme kad su zene znale roditi i u polju dobar postotak ih je umiralo, kao i djece tako rodjene tako da to nije nikakav pozitivan primjer.

   24. 5. 2019,   21:34
  • Ovo je bio odgovor Sanji. Rena slazem se s vama, prije se o tome nije smjelo pricati, a zbog zena poput Sanje ocito ni danas se ne smije jer ih se naziva razmazenim

   24. 5. 2019,   21:39
  • sry al meni je izjava trebalo mi je 7mj da zavolim vlastito dijete je bolesno u mozak i takva osoba nije za majku uopce.....i sam se vi tjesite s izmisljenim bolestima kao sto je i adhd.....farmacija izmislja bolesti a slabici padaju na njih....zalosno

   25. 5. 2019,   05:13
  • nije ni cudo u kakvom je stanju drzava kad imamo bisere koji vjeruju u sve sta im netko izmisli 🤣🤣🤣

   25. 5. 2019,   05:14
  • Sanja@?pa gospođa ima ppd.. imala je.. dokazali liječnici koji dio nije jasan??

   25. 5. 2019,   08:43
  • Ma sta odgovarate ovoj trolerici.. to dođe i provocira. Ispuse svoje frustracije na drugome.

   28. 5. 2019,   03:55
 • E moja Sanja, ja sam krv pišala i doma i na faxu i radila i teske zdravstvene probleme imam, štitnjače nemam majka invalid i nisam razmažena navikla sam rintati Pa imam PPD jer je razina serotonina toliko pala, a dopamin otišao u nebesa. 

  24. 5. 2019,   21:25
 • Tako da ti komentar za razmaženost ne stoji. Posebno ne netko tko ima od prije anksioznost

  24. 5. 2019,   21:26
 • Sanja uđ iu tu fb grupu 2500 žena sa ppd ne znas moju anamnezu niti kakav je porod bio. Sram te bilo

  25. 5. 2019,   17:50