Obavijesti

Lifestyle

Komentari 16

Tri sobne biljke koje uspijevaju i onima kojima sve ostalo vene

Tri sobne biljke koje uspijevaju i onima kojima sve ostalo vene

Čak i ako nemate pojma o uzgoju bilja niti volje da brinete o njima bez teškoća ćete uzgojiti sretni bambus, aloe veru ili sanseveriju, čak i u lošim uvjetima s premalo sunčeve svjetlosti

VIDEO

Sretni bambus za antitalente

Bamboo in vase

Sretni bambus (Dracaena sanderiana) gotovo je neuništiva biljka. Savršena je za one koji ne znaju previše o biljkama niti imaju previše volje brinuti o njima, ali žele malo ozeleniti životni prostor. Prema feng-shuiju, drevnoj kineskoj vještini uređenja prostora, ova biljka donosi sreću i pozitivno utječe na atmosferu u domu, a navodno je najučinkovitiji kad vam ga netko daruje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Dvije stabljike simboliziraju ljubav, tri sreću, pet zdravlje, osam bogatstvo, devet sreću na svim poljima, a deset ispunjenje i savršenstvo. Ovoj biljci dovoljno je malo svjetla, a uspijeva i u tamnim prostorima. Ako joj listovi požute, to znači da je izložena prevelikom svjetlu ili ima previše minerala u vodi. Stoga je treba zalijevati odstajalom ili filtriranom vodom, a ako ga držite u vazi, preporučljivo je mijenjati vodu barem jednom tjedno.  

Aloe vera za zaboravne


Ako zaboravljate redovno zalijevati biljke, a niste ljubitelj bodljikavih kaktusa, odlučite se za Aloe veru (Aloe vera Barbadensis Miller). Ova biljka ima ljekovita svojstva, a gel iz njezinih listova koristi se za njegu kože koji je osobito učinkovit kod opekotina.

Biljke koje trebate držati u kući - da biste privukli sreću u dom
Biljke koje trebate držati u kući - da biste privukli sreću u dom

Obično naraste od 80 do 100 centimetara u visinu. Zahtijeva dobro osvijetljeno mjesto i umjereno zalijevanje. Može mjesecima izdržati bez vode, no brzo će istrunuti ako pretjerate sa zalijevanjem. Pripazite da u podlošku nema vode i nikada je ne zalijevajte po listovima jer se tako voda zadržava u šupljinama i izaziva truljenje. 

Sanseverija za početnike


Sanseverija ili Svekrvin jezik ne zahtijeva previše truda. Voli što više svjetlosti, ali jednako dobro uspijeva i s manje ako to uvjeti zahtijevaju. Posebna je zbog svojih mesnatih, uspravnih, dugačkih listova koji narastu do 80 centimetara u visinu.

Ni ovoj biljci nije potrebno previše zalijevanja, pa tijekom rasta gornji sloj zemlje (2,5 cm) ostavite da se osuši prije sljedećeg zalijevanja. Tijekom zime dodajte joj tek toliko vode da izbjegnete sušenje zemlje, što ovisi i o toplini prostorije u kojoj je držite, inače će njezina pretjerana uporaba na kraju dovesti do propadanja korijena. Ljeti ju je preporučljivo zalijevati redovno i obilnije. 

NEUSPJEŠNE VEZE: Ovi horoskopski znakovi ne idu zajedno i ne podnose se

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život
OTKRILI STRUČNJACI

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život

Istraživanje je ukazalo na niz čimbenika koji rezultiraju seksualnim nezadovoljstvom, od nedostatka komunikacije te nedovoljnog znanja o seksualnom zdravlju i užitku