Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Trik pomoću kojeg će korektor ostati na licu i do punih 14 sati

Kod stavljanja korektora ispod očiju većina žena radi dvije velike greške - previše ga stavlja i nanosi na krivi način. Poznati vizažist je otkrio tehniku s kojom se rješava oba problema, a korektor puno duže traje

Wayne Goss, engleski make-up artist i poduzetnik je nedavno na svojem YouTube-u kanalu, kojeg prati preko 3 milijuna ljudi, otkrio trik, koji je i on sam naučio od kolege, zahvaljujući kojem korektor puno duže izdrži na licu.

Pogledajte video:

Umjesto razmazivanja, ono što trebate raditi je tapkati. Ako se služite ovom tehnikom nanošenja korektora, prvenstveno ćete ga puno manje potrošiti, a tapkanjem ćete omogućiti da korektor ostane na mjestima gdje je potreban. 

Uz to, tapkanjem se lakše napravi prijelaz s podočnjaka na obraze, jer se prvenstveno tapka uz oči, gdje se nalazi najviše korektora, a potom se tapka u sve širem krugu prema obrazima i sljepoočnici, gdje ga ima sve manje i manje. 

Još par trikova za nanošenje korektora:

  • Nikad ga ne nanosite suhom spužvicom, jer će ona upiti većinu korektora i manje ga ostaviti na licu. Ako morate koristiti spužvicu, prvo ju dobro namočite.
  • Nakon nanošenja korektora ostavite ga par minuta da se upije, pa onda nastavite sa šminkanjem.
  • Ne stavljate previše korektora jer će izgledati neprirodno.
  • Tapkati se treba sa srednjim prstom, a ne palcem, jer će s palcem biti preveliki pritisak na kožu.
Komentari (10)