Obavijesti

Lifestyle

Komentari 10

Trikovi: Evo kako lako ukloniti dosadne mrlje od šminke s robe

Trikovi: Evo kako lako ukloniti dosadne mrlje od šminke s robe

Za većinu makeupa, bilo da se radi o podlozi, sjenilu, rumenilu ili maskari, pomoći će pasta od sode bikarbone i vode. Blago je utrljajte u mrlju i ostavite sat ili dva i operite kao i inače

VIDEO

Čišćenje mrlja od šminke s tkanine može biti težak zadatak – osim ako ne poznajete nekoliko korisnih trikova. Imajte na umu da različite vrste šminke zahtijevaju i različite tehnike čišćenja, a uspješno uklanjanje mrlje ovisi o poznavanju najboljeg rješenja za tu vrstu mrlje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Postoje dvije vrste make-upa; masna i nemasna. Nemasna su sjenila, rumenila, puder u prahu. Masni su ruž, maskara, tekući puder, sjenilo u kremi. Svaka vrsta zahtijeva specifičan način čišćenja. S obzirom na to da je u pravilu masni make up problematičniji više ćemo se koncentrirati na njega. 

Mrlje od ruža

U većini slučajeva obični medicinski alkohol će ukloniti mrlje od ruža. Nemojte trljati mrlju – jer ćete je samo još više utrljati u tkaninu, već je uklonite tapkanjem čistom krpicom natopljenom alkoholom, i to od rubova mrlje prema sredini kako se mrlja ne bi proširila na ostatak tkanine. Nakon toga odjevni predmet operite kao i uobičajeno. 

Neke žene kažu da je najbolje sredstvo za uklanjanje lak za kosu. Nasprejajte malo laka za kosu na mrlju, ostavite nekoliko minuta i onda lagano istrljajte (od vanjskih rubova prema sredini mrlje). Ponovite proces dok mrlja gotovo ne nestane, onda operite kao i uobičajeno. 

Ako ništa od navedenog ne pomogne – pokušajte s malo deterdženta za suđe. 

Željko Hladika/PIXSELL

Maskara, tuš za oči i tekući puder

Maskara, tuš za oči i tekući puder spadaju u, već smo spomenuli, masni makeup – što znači da je potrebno dobro sredstvo za uklanjanje masnoća. Ako su vaši kupljeni deterdženti zakazali isprobajte s WD 40. Utrljajte ga u mrlju , a zatim operite kao i inače. 

Kao alternativu za WD 40 možete koristiti i medicinski benzin ili benzin za punjenje upaljača. Postupak je isti. Ako se radi o osjetljivim tkaninama u oba slučaja na mjestu koje se ne vidi isprobajte, da ne bi oštetilo tkaninu. 

Trikovi: 'Popravite' stisnutu, zgužvanu ili izblijedjelu odjeću
Trikovi: 'Popravite' stisnutu, zgužvanu ili izblijedjelu odjeću

Ako ste tek napravili mrlju – pokušajte je odmah očistiti uz pomoć maramice za skidanje šminke ili dječje vlažne maramice – nemojte trljati već tapkati. 

Za većinu makeupa, bilo da se radi o podlozi, sjenilu, rumenilu ili maskari, pomoći će pasta od sode bikarbone i vode. Blago je utrljajte u mrlju i ostavite sat ili dva i onda isperite hladnom vodom i operite kao i uobičajeno. 

Gotovo svi ovi savjeti koristit će i ako se radi o mrljama od makeupa na drugim tkaninama – pokućstvu, tepisima… Samo za početak utvrdite radi li se o masnom ili nemasnom makeupu i krenite od tuda dalje po istom postupku. 

GROZNI SU I ZLI: Ova tri horoskopska znaka nije briga za druge i nitko ih ne želi u svojoj blizini

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'