Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Trikovi kako se riješiti zaostale vode u ušima nakon kupanja

Često, posebno tijekom ljeta, ljudima zaglavi voda u ušima nakon kupanja. Osim što je to neugodno, postoji i opasnost od infekcije uha. S ovih sedam trikova riješit ćete se vode iz ušiju brzo

Ukoliko ovim trikovima ne uspijete izbaciti vodu iz ušiju i u njima počnete osjećati bol, svakako posjetite liječnika.

Trikovi kako se riješiti zaostale vode u ušima:

1. Napravite kapi od alkohola i octa

Ova mješavina oslobodit će prolaz vodi iz ušiju i uz to će spriječiti infekciju. Postupak je jednostavan. U bočicu stavite pola alkohola i pola bijelog octa i kapaljkom stavite nekoliko kapi u uho. Ocijedite to iz uha nagibanjem glave.

Kiselina će razbiti cerumen u uhu i napraviti prolaz, a alkohol će pomoći isparavanju vode. Ovo ne prakticirajte imate li oštećeni bubnjić.

eye ear drops medicine bottle with pharmacy store shelves background | Autor: Kwangmoozaa Foto: Kwangmoozaa

2. Kreirajte vakuum u uhu

Položite uho iz kojeg voda ne izlazi na dlan, a potom dlan pritišćite unutra - van. Tako ćete napraviti blagi vakuum za izvlačenje vode iz uha. Vakuum se može napraviti i prstom. Okrenite uho prema dolje, u njega gurnite prst i brzo ga povucite van.

Ponavljajte dok voda ne izađe. Prst mora biti čist. Pokušajte i masirati uho u smjeru kazaljke na satu.

SPAS OD VRUĆINE 3 super trika kako ventilator pretvoriti u klimu - brzo i lako

3. Osušite ga toplim zrakom

Ako vam je pri ruci, upotrijebite fen za sušenje kose. Namjestite ga na najslabije i stavite na udaljenost 30 centimetara od uha. Topli zrak potaknuti će isparavanje vode iz uha.

Dreamstime | Autor: Dreamstime Foto: Dreamstime

4. Skačite na jednoj nozi

Nagnite glavu na stranu gdje je uho puno vode, stanite na jednu nogu i skačite. U isto vrijeme povlačite ušnu resicu jer to može malo raširiti ušni kanal. Ne želite li skakutati, pokušajte nagnuti glavu i povlačiti resicu.

ČUDESNE ŽIVOTINJICE Nikada ne ubijajte stonoge u kući! One su izuzetno korisne

5. Legnite i računajte na gravitaciju

Legnite potrbuške s uhom u kojem je voda prema dolje i ostanite tako nekoliko minuta. Gravitacija bi mogla učiniti svoje tj. voda će iscuriti iz uha jer će pronaći rupicu kojom će izaći. 

Foto: Dreamstime

6. Žvačite ili glumite da žvačete

Kosti čeljusti nalaze se blizu uha i pomaže raditi pokrete kao žvakanje hrane. Pojedite nešto, stavite žvakaću gumu u usta ili jednostavno improvizirajte. U isto vrijeme nagnite glavu prema dolje s uhom koje nije zahvaćeno vodom pa je naglo okrenite na drugu stranu.

VIDI OVO: Kylie svima pokazala svoju kolekciju torbica i pola njih su Birkinice.

7. Pokušajte zijevati

I zijevanje pomaže kao i žvakanje jer se kosti oko uha gibaju. To može donijeti olakšanje tj. pomaknuti vodu i potaknuti je na izlazak, piše Wikihow.

VIDI OVO! KVIZ: Što vaš rukopis govori o vama? 

Komentari (43)
  • Ja sa plinskim lampom grijem jedno 34- 47 cm od uha i još ako se gledaš u špigel vidiš kak voda isparava

    15. 8. 2018,   07:31
  • Jednostavno, ako ti voda uđe u lijevo uho i tamo ostane neka ti netko jako puše u desno uho dok voda ne iscuri, ili obratno ;)

    15. 8. 2018,   08:44
  • Najbolje je uzeti otopinu acidi borici vode 3% mislim na bocu od 3 deci ili više, uzeti malo veću špricu napunjenu s tom otopinom, stavii glavu nad lavabo nagnutu na stranu i ušpricati s jakim mlazom tekučinu u uho koje vam je začepljeno, voda če probiti cerumen i izaći će vam sve van i voda i cerumen, sve to ponavljati dokle god to ne izađe van, i poželjno je otvoriti jako usta kao da zijevate prilikom postupka. acidi borici voda će vam dezinficirati uho dok se ne stvori novi cerumen koji je priodni zaštitnik uha. acidi borici otopinu imate u ljekarni

    15. 8. 2018,   10:35