Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Trikovi za make-up: Baze za savršen ten i fiksatori šminke

Trikovi za make-up: Baze za savršen ten i fiksatori šminke
1

Brzoupijajuće kreme, multifunkcionalni puderi i takozvane baze izvlače najbolje iz šminke. Donosimo sedam super savjeta uz koje ćete lako zablistati

VIDEO

Fiksirajte šminku

Baze, poznate kao podloge ili primeri (engleski primer - prvi, početni, osnovni) najpoželjniji su prvi korak u šminkanju jer ujednačuju i zaglađuju ten. Tako se šminka lakše razmazuje i dulje traje. Baze za usne sprečavaju “razlijevanje” ruža, a baze za oči sprečavaju “preslikavanje” i nakupljanje sjenila u pregibu očnih kapaka.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Pablo Rodriguez 00:46

Spremna za minutu

Samo nekoliko sekundi potrebno je da se takozvani make-up starteri upiju u kožu, a potom je intenzivno hidratiziraju i hrane, pa je već za minutu glatka i svježa - spremna za šminkanje! Riječ je iznimno laganim hidratantnim kremama koje su obogaćene biljnim ekstraktima i vitaminima.

Prvo baza pa lak

Bazni premazi brzo se suše i zaglađuju nokte, popunjavajući neravnine. Učvršćuju nokte i štite ih od promjene prirodne boje te produljuju postojanost laka za nokte i “pojačavaju” mu boju. Većina baza ujedno su i tretmani za njegu i jačanje noktiju, pa se mogu nanositi i zasebno.

Šminka i Photoshop rade čuda: Šokirale su prirodnim izdanjem
Šminka i Photoshop rade čuda: Šokirale su prirodnim izdanjem

Ten poput satena

Baze za lice trenutačno zaglađuju, ujednačuju i matiraju ten, a bore i proširene pore manje su vidljive. Nanose se nakon hidratantne kreme, a prije šminke no mogu se koristiti i zasebno. Za masnu kožu odlične su zato što upijaju višak masnoće, a suhoj koži pomažu zadržati vlažnost.

Pametni puderi

Novi tekući puderi dobiveni su “pametnom” tehnologijom koja ujedinjuje svojstva podloge (baze), tekućeg pudera i korektora. nemasni preparati, pogodni i za osjetljivu kožu, jamče postojano, cjelodnevno prekrivanje i matiranje tena. Lako se nanose prstima, spužvicom ili kistom.

Kosovski šminker Arber Bytygi kistom potpuno 'mijenja' žene
Kosovski šminker Arber Bytygi kistom potpuno 'mijenja' žene

Za gušće trepavice

Baze za trepavice bijele su ili bezbojne “maskare” s hranjivim sastojcima koji njeguju i štite trepavice te im daju veći volumen. Bezbojne baze mogu se nanijeti i samostalno, kao tretmani za jačanje, a bijele baze nanose se neposredno prije maskare. Trepavice se doimaju gušćima, a boja maskare je izražajnija.

Svestrane BB kreme

Tonirane kreme koži daju “sve u jednom” i istodobno hidratiziraju, toniraju i štite od sunca i drugih štetnih vanjskih utjecaja. BB krema (kratica BB najčešće označava engleske izraze beauty balm - balzam za ljepotu i blemish balm - balzam protiv mrlja) nježan je, a moćan spoj njege i make-upa. intenzivno osvježava i ujednačuje ten, prikrivajući nepravilnosti poput podočnjaka, crvenila i mrlja. Ukratko, usavršava kožu u tren oka! BB kreme obično se nude u dvije ili tri nijanse koje se lako prilagođavaju svim tipovima kože. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

08:59
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'