Obavijesti

Lifestyle

Komentari 18

Trikovi za pranje jastuka od perja, pjene i umjetnih vlakana

Trikovi za pranje jastuka od perja, pjene i umjetnih vlakana
1

Ovisno o vrsti punjenja, jastuci se peru u perilici ili ručno. Pernati jastuci pak peru se na programu za osjetljivo rublje s teniskom lopticom koja će spriječiti grudice

VIDEO

Jastuci su zbog svog punjenja, vlaženja i znojenja po noći meta grinjama i bakterijama, stoga ih je nužno redovito čistiti. Preporučuje ih se prati najmanje dva puta na godinu, a provjetravati što češće. Način pranja ovisi o njegovom punjenu, ovisno je li ispunjen perjem, pjenom ili poliesterskim vlaknima, piše Shine.Yahoo.

Jastuke punjenje poliesterskim vlaknima može se prati u perlici, ali na programu za osjetljivo rublje. U perilicu ih treba staviti najmanje dva, položiti okomito i potom dodati tenisku lopticu, koja će spriječiti stvaranje grudica. 

Jastuci od pjene peru se ručno

Za razliku od poliesterskih vlakana, jastuci punjeni pjenom ne smiju se prati u perilici. Njih je najbolje usisati s obje strane i prebrisati vlažnom krpom natopljenom toplom vodom i blagim deterdžentom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Može ih se prati ručno, u toploj vodi i s malo deterdženta, ali je ispiranje dugotrajno zato što pjena jako upija. Još jedna od mogućih opcija je i stavljanje u sušilicu na program za učinkovito prozračivanje rublja. 

Preporučuje se uz jastučnicu koristiti i navlaku koja se lako skida i pere, a čuva jastuk od uništenja.  

Teniska loptica čuva jastuke od perja

Jastuke od perja treba češće prati i zahtijevaju intenzivniju njegu. Prije pranja u perilici na programu za osjetljivo rublje treba provjeriti ima li rupa, kako perje ne bi ispalo tijekom pranja. U pranje se preporučuje staviti malo deterdženta i tenisku lopticu baš kao kod pranja jastuka punjenih pjenom koja će spriječiti grudanje. 

Nakon toga treba ga protresti i staviti u sušilicu na najnježniji program i svakih 15 minuta izvaditi i ponovno protresti. Postupak treba ponoviti sve dok se perje u potpunosti ne osuši, piše Good Housekeeping.

U uklanjanju mirisa vlage, osim pranja, pomoći će redovito prozračivanje. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...