Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Trikovi za preseljenje: Tanjure slažite okomito, knjige u kofer

Rijetko tko se 'priprema' za selidbu, a ona može biti izrazito stresna i kaotična. Kako biste si olakšali preseljenje, pogledajte kako su se neki genijalci dosjetili olakšati si pakiranje, a i raspakiravanje

1. Umjesto velikim selotejpom, stvari oblijepite ljepljivom folijom nakon koje neće ostati ljepila na stvarima.

2. Pribor za jelo osigurajte plastičnim vezicama (zip-tie).

3. Ne pakirajte knjige, konzerve ili neke druge teške stvari u kutije. Složite ih u kofere s kotačićima - lakše je vući, nego nositi.

4. Posuđe pakirajte okomito u kutije. Tako će se smanjiti šanse da se prilikom spuštanja kutije posuđe razbije.

5. Umjesto da vadite sve iz ormara i pakirate jednu po jednu majicu, uzmite velike vreće za smeće i navucite ih preko više majica, haljina ili kaputa, zajedno s vješalicama i na vrhu stegnite vreću.

6. Nedostaje vam papira za pakiranje? Iskoristite ručnike kojima ćete omotati osjetljive stvari.

7. Kako biste znali koji je kabel za što, namotajte ih i umetnite u iskorištene role wc papira, na kojima možete napisati o kojem se kabelu radi. 

8. Iskorištene role wc papira su rješenje i za nakit. Pogledajte na fotografiji kako ih možete iskoristiti kako biste izbjegli petljanje ogrlica, narukvica i naušnica.

9. Iskoristite šarene ljepljive papiriće kako biste označili u kojim kutijama se nalaze stvari za koju prostoriju - spavaću sobu, kuhinju, boravak...

10. Oštre noževe prvo stavite u kuhinjske rukavice pa ih potom spakirajte kako bi izbjegli moguće probijanje kutije i ozljede.

11. Ako imate stari selotejp ili ljepljivu traku koja više ne lijepi tako dobro stavite ih u mikrovalnu na deset sekundi.

12. Ako ste se odlučili obojiti zidove u vašem novom stanu, u boju umiješajte malo ekstrakta vanilije. Sakrit će neugodni miris boje.

13. Ako rastavljate namještaj, fotografirajte ga prije nego što to napravite. Tako ćete prilikom sastavljanja točno znati kamo ide koji dio ide.

Komentari (18)
  • Volio bih odseliti tamo gdje si TI, bilo kamo di postojimo MI. Kada bi barem postojao svijet u kojem mogu pored TEBE il za tebe mrijet,vrijedilo bi u tom svijetu živjet! Umjesto kofera samo srca ponesemo,otkucaje njihove svojim stopama slijedimo sve dok putem ne posjedimo. Na obali nekoj samo našeg mora,budi svakom mom jutru zora, svojim posljednim dahom pri svetoj svijeći,volim te moja beskrajna ljubavi želim ti reči, ponovo ću se zbog nas roditi,znam ti ćeš me potražiti,na drvenom mostu naše sudbe opet će se prsti ispreplesti.

    5. 6. 2019,   23:38
  • Ne volim selidbe.. osim ako idemo u istom pravcu 😉

    6. 6. 2019,   07:40
  • selim ti ja selim bez icega sreci za petama selim ti jaaa selim ti ja daleko od oka al sanjam da dodes mi sammm💁

    5. 6. 2019,   22:40