Obavijesti

Lifestyle

Komentari 36

Trikovi za uštedu: Od otpada iz kuhinje uzgojite mrkvu, luk...

Trikovi za uštedu: Od otpada iz kuhinje uzgojite mrkvu, luk...
1

Dijelovi povrća i voća koje bacamo kod pripreme jela jednostavno se mogu posaditi u teglu na prozoru i dobiti novi plodovi. Otkrivamo deset savjeta kako to napraviti

VIDEO

Jeste li znali da od dijelova voća i povrća koje svi bacamo možete uzgojiti novo u teglicama na prozoru i balkonu ili u vrtu? Osim što ćete uštedjeti novac, znat ćete što jedete, da nije špricano kemikalijama, da je svježe, a najbolje od svega - uvijek će biti na dohvat ruke.

Salata

Ostatke salate, listove koje bi inače bacili, stavite u vodu i pričekajte nekoliko dana. Vidjet ćete da iz listova rastu žilice, i tada su spremni za sadnju u teglu sa zemljom. Ostavite salatu na prozoru ili balkonu dok ne naraste. 

Krumpir

Krumpir koji proklija u ostavi idealan je za sadnju. Odrežite dio na kojem je klica i ostavite da odstoji vani 12 sati kako bi se malo osušio. Potom stavite u zemlju i pričekajte oko mjesec, a možda i više dana na plodove svojeg rada. 

Češnjak

Kad počne klijati od dugog stajanja, češanj češnjaka savršen je za sadnju. Stavite ga u zemlju sa širim dijelom dolje. Smjestite teglu na toplo i sunčano mjesto. 

Luk

Luk je savršen za sadnju proklija li u smočnici te, umjesto da ga obrezujete i spašavate što je za jelo, stavite ga cijelog u zemlju. Dobit ćete fini, mladi luk. 

Ili, kada pripremate ručak, donji dio luka (gdje su bile žilice) odrežite zajedno sa centimetar ploda. Stavite u zemlju i zalijevajte. 

Poriluk 

Ostatak poriluka, donji dio, stavite u posudu s malo vode i smjestite na sunce. Kako raste, zeleni dio možete rezati, a ostatak i dalje držati u vodi. 

Bosiljak

Grančicu bosiljka stavite u čašu vode i pričekajte da pusti korijenje. Tada preselite u zemlju i ukusan začin bit će vam uvijek na dohvat ruke. 

Mrkva

Kod obrezivanja mrkve, gornji dio nemojte baciti, stavite ga u malo vode i pričekajte da naraste zeleni dio gore i da u vodi izađe malo korijenje. Potom stavite u zemlju i dobit ćete novu mrkvu, piše portal Simple Household Tips

Avokado

Velika koštica unutar avokada dovoljna je za ponovno dobivanje ploda. Pripremite posudu vode i smjestite ju na toplo mjesto s povremenim suncem. Košticu s tri strane probušite štapićima za ražnjiće i stavite na posudu u kojoj će biti djelomično uronjena u vodu, šiljastiji dio koštice. 

Štapići služe da bi držali košticu na posudi. Proklijat će za dva do osam tjedana. Kada drvce izraste 15 centimetara, skratite ga za pola i pričekajte da ponovo naraste, a tada stavite u zemlju tako da gornja polovica koštice bude vani. 

Đumbir

Otkinite komad đumbira i stavite u zemlju, ali ga nemojte njome zatrpati. Zalijevajte često, držite na toplom mjestu i čekajte dok ne naraste stabljika, a tada ju izvadite i korijen je spreman za upotrebu. 

Ananas

Dio ananasa koji bi bacili odličan je za sadnju nove biljke. U posudu s vodom stavite kompletni gornji dio - lišće i mali dio ploda (oko centimetar i pol) i čekajte da pusti korijenje. Ostavite na direktnom suncu i povremeno mijenjajte vodu. Kad ugledate korijenje, posadite ga u zemlju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje