Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Trzaj glave i 'munjevite obrve’ pozivaju na izlazak

None Foto: Fotolia

Muškarce se mora pozorno promatrati jer znakovi kojima odaje interes, poput trzaja glave dok vam se pogledu susreću, traju tek djelić sekunde

Zainteresirani muškarac nesvjesno će podići obrve u razgovoru s njemu zanimljivom djevojkom, a to je znak da ga doista zanimate. Ali da biste to primijetili, morate ga pozorno gledati jer je riječ o djeliću sekunde. Antropolozi taj pokret zovu “munjevite obrve” jer prolazi brzo poput munje, a uočite li ga, možete očekivati poziv na izlazak. Lagani trzaj glave, nakon što vam se pogledi susretnu, također je podsvjesna reakcija tijela i znači da mu se sviđate. Iskrene simpatije otkriva i širok osmijeh, koji jednostavno ne može suspregnuti.

RAZGOVOR S NJEGOVIM PROFILOM NE OBEĆAVA
Izbjegava li vas gledati u oči i prečesto je licem okrenut od vas (tako da uglavnom gledate njegov profil), jasni su znaci da nije previše zainteresiran. Isto značenje ima i pokrivanje ustiju rukama na vaše pitanje je li još zainteresiran. On time podsvjesno želi zaustaviti izricanje istine.

SUZDRŽAVA SE POMOĆU RUKU
Ako muškarac koji vam se sviđa sjedi na rukama, znači da nastoji kontrolirati svoje riječi i pokrete. Zabrinut je da će reći previše i tako vas razočarati, pa se podupirući rukama nastoji kontrolirati i disciplinirati.

DUG POGLED JE ZAMKA
Pruži li muškarac ruku dlanom okrenutu prema gore, želi se s vama dublje povezati. No pripazite na dug “značajan” pogled. Želite li dulju vezu, zaobiđite ga jer mu to vjerojatno služi samo kao mamac.

OPONAŠANJE ZNAČI SIMPATIZIRANJE
Primijetite li da nesvjesno oponaša vaše grimase lica ili pokrete, budite sigurni da ga iskreno zanimate. Ljudi nesvjesno oponašaju druge samo ako im se sviđa ono što čine, pa pripazite na usklađenost pokreta.

TAJNA JE U POLJUPCU
Materijal za dugu vezu prepoznat ćete po nježnim poljupcima u obraz i nagloj pogrbljenosti leđa. Pusa u lice znak je brižnosti i očinskog instinkta, a grčenje leđa javlja se zbog želje za zagrljajem i povezivanjem.

Komentiraj, znaš da želiš!