Obavijesti

Lifestyle

Komentari 11

Tvrdu kožu na petama dobro omekšavaju i jeftiniji balzami

Tvrdu kožu na petama dobro omekšavaju i jeftiniji balzami

I ZA ZAŠTITU Stopala su zbog znojenja te slabo prozračne obuće podložna problemina, a njezi, osim higijene, mogu pomoći razne kreme i balzami

VIDEO

Proizvodi za njegu stopala smiruju i ovlažuju suhu i ispucalu kožu, hlade, njeguju te sprečavaju bakterijske i gljivične infekcije kojima su ona sklona.

Proizvodi koje smo analizirali su emulzije, smjese masnih tvari i vode. Njima su dodani emulgatori koji pomažu da se stajanjem ne razdvoje. Uz to, sadrže mnoštvo blagotvornih sastojaka koji povećavaju vlažnost kože, njeguju je ili potpomažu zacjeljivanju.

Lijepa stopala: Ulje od čajevca ublažava i liječi infekciju nokta
Lijepa stopala: Ulje od čajevca ublažava i liječi infekciju nokta

Čuvaju vlažnost kože

Čest sastojak je glicerol. Sastavni je dio prirodnih masti, a povećava vlažnost i glatkost kože. Ima ga u mnogim kremama te u sapunima. Sve više se u proizvode za njegu stopala stavljaju biljne iscrpine koje njeguju i hidratiziraju kožu regulirajući vlagu u koži posebice kod ispucane kože. Nezaobilazne su i tvari ili pripravci za omekšavanje kože te očuvanje vlažnosti i gibljivosti. Česti sastojci su i protuupalne tvari, primjerice iz kamilice, vitamini, posebice vitamin E. Osim glicerola tu su i pantenol, sorbitol i dr. Djeluju lokalno ovlažujući kožu, a čuvaju i sam proizvod od isušivanja. Imaju i konzervanse koji nisu opasni za zdravlje koristi li se proizvod na propisan način. Od mirisnih sastojaka stavljaju se ulja agruma, tj. voćni mirisi na uljnoj bazi naranče ili limuna, te cvjetni mirisi, poput ruže. Ti mirisi nisu snažni i dugotrajni, kao parfema, ali su ugodni i maskiraju neugodne.

Kraljica plaže: 5 fantastičnih savjeta za njegu nogu i stopala
Kraljica plaže: 5 fantastičnih savjeta za njegu nogu i  stopala

Od blagotvornih sastojaka često imaju bisabolol iz kamilice, koji pomaže oporavku kože, ima antimikrobna i protuupalna svojstva.

Štite od infekcija

Pantenol djeluje kao ovlaživač, a posebice se preporučuje u proizvodima nakon sunčanja jer pomaže kod zacjeljivanja rana, takozvanih ragada ili raspuklina kože, kao i kod liječenja opeklina. Među sastojcima je i tekući parafin. Dobiva se preradom nafte, a čest je i poželjan sastojak u kozmetičkim proizvodima. Koristi se i u dječjim pripravcima jer pomaže umiriti kožu i očuvati vlažnost. Urea ima vrlo dobra svojstva ovlaživanja kože, pa je upotrebljavaju i u medicini za liječenje izrazito suhe kože kod dermatoza.

Barfuss balzam - 8,90 kn/100 ml

Za njegu stopala ima jojoba ulje i karite maslac. Alantoin omekšava tvrdu kožu, a ekstrakt cvijeta nevena je protuupalan i pomaže regeneraciji kože. Parfimiran je i konzerviran.

Scholl krema - 26,90 kn/75 ml

Ima glicerol i tekući parafin. Urea zadržava vlažnost i pomaže ljuštenju odumrlih stanica kože. Ovlažuje te njeguje i provitamin B5. Ima i četiri konzervansa iz reda parabena.

Efasit balzam - 12 kn/75 ml

Bogat je sastojcima koji daju mekoću i vlažnosti poput ulja jojobe. Ima i ulje ružmarina, kamilicu, glicerol i tekući parafin te citral, prirodnu smjesu mirisa. Konzervansi su iz reda parabena.

Sebamed krema - 36,90 kn/100 ml

Ima 10 posto uree, koja vlaži i pomaže uklanjanju odumrlih stanica. Glicerol vlaži, a pantenol umiruje iritaciju i pospješuje obnovu. Nema konzervanse iz reda parabena.

Encian balzam - 31,90 kn/150 ml

Glavni sastojak je bademovo ulje. Ima i kakao maslac, ekstrakt lista masline, ulje čajevca i ružmarina te njegujući alantoin. Ima tri konzervansa iz reda parabena.

Neutrogena krema - 39,90 kn/100 ml

Ima sastojke koji ovlažuju, njeguju i blagotvorno djeluju na kožu stopala, glicerol, pantenol, alantoin, tekući parafin i dr. Ima i mirise, a protiv kvarenja su i konzervansi iz reda parabena.

Napravite sami

KUPKA ZA STOPALA: U toplu vodu staviti nekoliko kapi eteričnog ulja lavande ili čajevca. Lavanda je protuupalna, a čajevac protiv bakterija i gljivica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Kako reciklirati božićno drvce i pretvoriti ga u ukras za dom
ZA VALENTINOVO

Kako reciklirati božićno drvce i pretvoriti ga u ukras za dom

Na drvcima koja se kite za Valentinovo očekivano prevladavaju crvena i roza boja, a od ukrasa se koristi sve: od vate, božićnih kuglica, preko srca i ruža do šarenih ukrasa od slatkiša

14 genijalnijih trikova: Votka čisti madrac, a grejp kadu i WC
SUPER!

14 genijalnijih trikova: Votka čisti madrac, a grejp kadu i WC

Jastučnica će očistiti stropni ventilator, a uz nju prašina neće padati po cijeloj sobi, a kožni namještaj ne morate baciti već ga revitalizirajte pastom za cipele...
Trik kako lakše pronaći i spariti čarape koje ste izgubili u kući
VJEČNI PROBLEM

Trik kako lakše pronaći i spariti čarape koje ste izgubili u kući

Napravite ploču pa na nju vješajte čarape kojima se zagubio par. S vremenom će se na ploči naći oba para ili ćete negdje u kući naći jedan dok će vas drugi par čekati na zidu