Obavijesti

Lifestyle

Komentari 7

U 30 top destinacija za 2020. blogeri su izabrali i naš Rovinj

U 30 top destinacija za 2020. blogeri su izabrali i naš Rovinj
1

Na prvome se mjestu prema izboru portalaTravellemming našla se i Georgija, a za Rovinj su rekli: "To je savršeno mjesto za ispijanje slatkog vina i uživanje u zalasku sunca..."

VIDEO

Ako ne želite putovati u prenapučene destinacije, portal Travellemming objavio je 30, kako kažu, nevjerojatnih ali podcijenjenih destinacija koje u 2020. godini zaslužuju pozornost - a na visokom se 12. mjestu našao Rovinj. 

- Svake godine tražimo od vlada i turističkih odbora da prema vlastitom izboru nominiraju najbolje 'trendi' destinacije u regiji, nakon čega najbolje od odabranih bira naš odbor u kojem su neki od najpriznatijih svjetskih putnika blogera - objasnili su svoje kriterije u izboru.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:14

Nagrada, piše Travellemming, ne ide 'slučajnom pobjedniku' već mjestu koje putnike privuče svojom bogatom ponudom i sadržajem i potakne ih da cijene svaki kutak naše nevjerojatne planete.

Na prvome se mjestu prema izboru žirijaTravellemminga kojeg čine blogeri tako našla europska, odnosno euroazijska destinacija - 'još neotkriveni turistički dragulj' Georgija koju okružuju Crno more sa zapada, Rusija na sjeveru, Turska i Armenija na jugu, te Azerbejdžan na jugoistoku.

- Georgia nudi toliko toga - ima jedan od najzabavnijih glavnih gradova na svijetu, prekrasan planinski krajolik i doista izvanrednu hrana i vino. I sve to jako povoljno. Očekujemo da će Georgija, a i cijela Gruzija, već za nekoliko godina biti jedno od top svjetskih odredišta.- objasnili su suci svoj izbor. 

Drugo je mjesto pripalo Novoj Škotskoj (engl New Scotia), kao dio Kanade za koji njihovi suci kažu da ne dobiva pažnje koliko zaslužuje.

- Puna je prirodnih ljepota, povijesnih građevina (neke od najstarijih u Kanadi) i dobre hrane poput vjerojatno najboljih plodova mora koje ćete igdje pronaći - kažu s portala na kojem su naš Rovinj opisali:

Majka mjesečno troši 9000 kn na uljepšavanje sebe i djece
Majka mjesečno troši 9000 kn na uljepšavanje sebe i djece

- Ako želite putovanje u Veneciju, ali ne možete podnosite ni pomisao na gužvu, onda bi maleni hrvatski primorski grad trebao biti na vrhu vašeg popisa putovanja u 2020. godini. Sa građevinama stisnutima uz Jadransku obalu, ovo šarmantno ribarsko mjesto pretvorilo se u atrakciju svjetske klase koja ispunjava svaki centimetar uskog gorja na poluotoku Istri, regiji koju je Guardian nedavno nazvao 'novom Toskanom'. 

Ako ono što se može pronaći na Instagramu nije dovoljno da vas uvjeri, uzmite u obzir da je Rovinj dom prvog hrvatskog restorana sa Michellinovom zvjezdicom (Monte), te nekih od najboljih gastronomija i vina koji su već stekli svjetsko priznanje - piše Travellemming o svom 12. izboru, a blogerica i jedna od sudaca portala Kiersten Rich objašnjava što ju se tako dojmilo:

Posebna ponuda za djecu, mlade i putnike od 65. godine
Posebna ponuda za djecu, mlade i putnike od 65. godine

Rovinj je slikoviti primorski grad koji nije samo jako šarmantan, već se može pohvaliti u nizom zanimljivih kulturnih i arheoloških nalazišta i, naravno, ukusnom lokalnom morskom hranom! Po meni je to savršeno mjesto za ispijanje slatkog vina, gledanje gomile koja korača kroz Stari grad i uživanje u zalasku sunca, dodala je. 

Popis 30 hit destinacija portala Travellemming pogledajte ovdje.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM

Pokretanje videa...

15:21
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa