Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

U bolnici rekli: 'Bebi nije ništa, ima zatvor'. Umrla je drugi dan

Bio mi je to najgori dan u životu. Probudila sam se i vidjela da ne diše. Dan ranije su nam rekli da pati od zatvora, a ona je umirala. Imala je meningitis, ispričala je shrvana majka

Sreća zbog rođenja kćeri za Veronicu Rafferty (25) i njezinog supruga Scotta (33) iz Velike Britanije trajala je jako kratko. Djevojčica je umrla nekoliko sati nakon što su je iz bolnice pustili kući. Nesretni roditelji optužili su bolnicu za nemar.

Djevojčica Amber bila je stara dva mjeseca kada je njezina majka primijetila da nešto s njom nije kako treba, djelovala je bolesno i razdražljivo. Odvezla ju je u bolnicu, a tamo su joj rekli da je sve u redu, da pati od zatvora i nema nikakve potrebe da je zadrže u bolnici. Poslali su ih kući. Idućeg dana malena je preminula. Umrla je od meningitisa koji liječnici nisu prepoznali. 

ISKUSTVA I MIŠLJENJA STRUČNJAKA Mogu li psi i mačke nanjušiti rak kod svojih vlasnika? Mogu!

- Bio mi je to najgori dan u životu. Probudila sam se i vidjela da ne diše. Pokušavala sam je reanimirati - ispričala je. 

Njezin suprug Scott pretrnuo je kada je čuo suprugu kako vrišti. Pojurio je u spavaću sobu. Vidio je kćer kako beživotno leži i pozvao hitnu. Liječnici su je uspjeli oživjeti, a potom su joj dali visoku dozu antibiotika. Ali, nije bilo pomoći, srce joj je već bilo previše slabo. Prestalo je kucati.

Baby died of meningitis after being sent home with constipation The heartbroken parents of a baby who died of...

Objavljuje Snow NewsPonedjeljak, 10. prosinca 2018.

- Dan ranije su nam rekli da pati od zatvora, a ona je umirala. Imala je meningitis i to u ranoj fazi. Čak je nisu željeli ostaviti na promatranju preko noći. Da su to napravili, moja kćerkica bi možda još bila živa - ispričala je shrvana majka.

Dodala je da su podnijeli zahtjev za istragom je li bilo pogreške ili nemara u pristupu liječenju. Stanje djevojčice procjenjivala je medicinska sestra koja u tom trenutku nije mogla doći do njezine medicinske dokumentacije, jer se Amber rodila prerano. Medicinsko osoblje je potom ustanovilo da malenoj srce brzo kuca, ali nisu je testirali na prisutnost infekcije, već su je otpustili iz bolnice, što je bila kobna pogreška.

MJESECIMA SE NIJE SMIJALA Moja kći (2) ima psorijazu: S gađenjem bježe od nas na ulici

- Nisam liječnik, ali da su mi rekli kako postoji mogućnost infekcije, rekla bih da želim da je pošalju na testiranje. Nisam to znala sve dok nije bilo prekasno - dodala je Veronica.

Istragom Nacionalnog servisa za zdravlje (NHS) utvrđeno je da nije bilo nepravilnosti u liječenju malene Amber.

 

Komentari (16)
  • Uh, ovi su ko mi - nije bilo nepravilnosti u liječenju. Kojem liječenju, samo su malu poslali doma (da umre).

    11. 12. 2018,   10:34
  • Nije bilo nepravilnosti u lijecenju kad nije bilo lijecenja.... prokleti bili

    11. 12. 2018,   11:56
  • Kaj je bio problem izvaditi djetetu krv. Koja degutantna aljkavost.

    11. 12. 2018,   11:18