Obavijesti

Lifestyle

Komentari 52

U bolnicu je došla zbog bolne mjesečnice: 'Vi upravo rađate!'

U bolnicu je došla zbog bolne mjesečnice: 'Vi upravo rađate!'
1

Liječnicima je rekla da joj je trbuh otekao te da ima teške menstrualne bolove. Samo nekoliko sati poslije u rukama je držala prvorođenog sina. Kaže da je bila u potpunom šoku

VIDEO

Australka Caity Mason (25) iz Melbournea u bolnicu je početkom veljače stigla otvorena 10 centimetara i u trudovima. Bila je trudna 35 tjedana i pet dana, a nije imala pojma, piše Daily Mail.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:06

Novinarima je priznala da je bila u potpunom šoku kad je čula sretnu vijest.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nisam znala da ću uspjeti roditi Flynna, osobito bez ikakve prethodne najave i pripreme. Inače sam uvijek dobro organizirana - kazala je pojašnjavajući da joj se tijelo nije promijenilo te da još stane u svoje haljine i grudnjake.

- Jutra sam uglavnom provodila u teretani ili sam igrala netball - kazala je ističući da nije imala pojma da je trudna. Bavila se sportom bez ikakvih tegoba, a pritom je odlazila na zabave, pila i plesala uoči samog porođaja.

Imala je mjesečnicu i nije znala da je trudna - a onda je rodila
Imala je mjesečnicu i nije znala da je trudna - a onda je rodila

- Nije da sam imala makar i jedan dan da se pripremim. U 1:30 ujutro su mi rekli da sam trudna, a tad sam već bila u ozbiljnim trudovima - nastavila je tvrdeći da je imala redovnu menstruaciju svakog mjeseca te da nije osjećala jutarnje mučnine.

- Bila sam u potpunom šoku. Kad su mi rekli da sam trudna, pitala sam koliko dugo. A očito je bilo jako dugo, jer nisam bila ni sa kim - pojasnila je. Samo nekoliko tjedana uoči poroda s prijateljima je slavila Novu godinu i svoj rođendan.

- Pila sam velike količine alkohola, bavila sam se boardingom i netballom. To su sve stvari koje trudnica ne bi trebala raditi - rekla je.

Iako ne žali ni za čim, osjeća se kao da je izgubila dio normalne trudnoće kakvu iskuse druge žene.

- Kad pogledam unatrag, nedostaju mi snimke ultrazvuka i sve one fotografije rasta i razvoja bebe. Flynn je savršeni dječačić i s razlogom je stigao u moj život - kazala je. Dodala je kako je njegovom ocu morala nakon poroda reći da je rodila, no on je odlučio da ne želi biti dijelom dječakova života.

- Ponekad se brinem da Flynnu možda nisam dovoljna. Druga djeca u svojim životima imaju očeve, a Flynn nema i ne želim da mu to nedostaje. Dan Očeva je vrlo težak za nas - tvrdi ona. Iako se čini nemogućim da je devet mjeseci trudnoće provela ne sumnjajući da očekuje dijete, čini se da riječ o puno učestalijem problemu nego što se misli.

Kako je moguće da nije znala da je trudna? Stručnjaci znaju
Kako je moguće da nije znala da je trudna? Stručnjaci znaju

Prof. Michael Permezel, predsjednik The Royal Australian and New Zealand College of Obstetricians and Gynaecologists, tvrdi da je takva situacija prilično učestala.

- Od 6000 trudnica u bolnicama tijekom godine, dvije ili tri nisu znale da su trudne - pojasnio je.

Nije znala da je trudna dok nije počela rađati sinčića
Nije znala da je trudna dok nije počela rađati sinčića

Sličan je slučaj bio i sa Erin Bussenchutt koja je imala 21 godinu i bila je u 38. tjednu trudnoće kad je otišla liječniku kako bi joj ugradio kontraceptiv.

Zahvat podrazumijeva nalaz krvi nakon kojeg joj je liječnik kazao da je trudna. Rodila je sljedećeg dana.

- Sin mi je dao novi smisao i razlog da učinim nešto sa sobom te mi je ukazao da u životu postoje daleko važnije stvari od onih oko kojih se uzrujavam - kazala je. Sada, četiri godine poslije, očekuje još jedno dijete s novim partnerom. Kazala je da je ovog puta prepoznala simptome kroz nekoliko tjedana te da se dobro pripremila za dolazak ovog djeteta.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

08:59
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru