Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

U hrvatske knjižare dolaze i ovi naslovi. Nemojte ih propustiti!

None Foto: Profil 4

Fantasy koji je očarao svijet, novo remek-djelo Columa McCanna, sjajan triler Toma Roba Smitha i odličan priručnik o alkoholizmu Roberta Torrea!

Samantha Shannon

Sezona kostiju

Sezona kostiju smještena je u 2059. godinu i prati život devetnaestogodišnje Paige Mahoney. Paige je vidovnjakinja zvana „šetač po snovima“ i sposobna je čitati ljudima misli. Živi u zatvorenu svijetu koji kontrolira moćna grupa ljudi: nitko ne prelazi granice, nitko ne misli, nitko se ne opire. Jednoga dana Paige je napadnuta i oteta te dovedena na Oxford, tajno mjesto iz kojega djeluju pobunjenici. Roman Sezona kostiju pripada žanru fantastike i prvi je dio trilogije iznimno hvaljene autorice Samanthe Shannon, koju se često uspoređuje s J. K. Rowling, a njezinu junakinju Paige s mladim Potterom. Prvi dio objavljen je 2012. godine, kada je autorica ušla u finale nagrade Women of the Future za najbolju mladu spisateljicu, roman je postao bestseler The New York Timesa i Sunday Timesa, a prava su prodana u 28 zemalja.

Colum McCann

Transatlantik

Colum McCann u Transatlantiku ponovno pokazuje zašto je jedan od najhvaljenijih i najvažnijih autora svojega naraštaja. Njegov roman trima pričama o prelasku Atlantika iz 1846., 1919. i 1998. povezuje niz izuzetnih žena čije su privatne sudbine ponijela povijesna strujanja. Najzreliji roman izuzetnog pisca duboko je promišljanje identiteta i povijesti u velikom svijetu, koji iz godine u godinu postaje sve manji i čudesniji. Colum McCann autor je svjetskih bestselera Neka se veliki svijet vrti, Zoli, Plesač, Ova strana vedrine i Songdogs, kao i dviju hvaljenih zbirki kratkih priča. Njegova djela objavljena su na trideset pet jezika. Primio je mnoge počasti i nagrade, uključujući i Nacionalnu književnu nagradu, Međunarodnu književnu nagradu IMPAC Dublin te naslov Chevalier des Arts et Lettres francuske vlade.

Tom Rob Smith

Farma

Novi, dugo očekivan roman izvrsnoga britanskog autora Toma Roba Smitha koji je na književnoj sceni debitirao bestselerom Dijete 44. Radnja prati mladoga muškarca kojega iznenada naziva otac i kaže mu da mu je majka u psihijatrijskoj ustanovi u Švedskoj, zemlji u koju su se preselili nakon mirovine. Ubrzo nakon oca javlja se majka koja govori sinu da stiže u London i da nikako ne vjeruje ocu. Inspiraciju za izniman psihološki triler Smith je pronašao u stvarnoj psihičkoj bolesti svoje majke, a kritika je suglasna da je riječ o njegovu remek-djelu.

dr. Robert Torre

Alkoholizam – prijetnja i oporavak

Inspirativan i motivirajući priručnik za prekidanje ovisnosti o alkoholu koji je napisao jedan od vodećih hrvatskih stručnjaka za ovisnosti. Knjige dr. Roberta Torrea Propadanje alkoholičara i Oporavak alkoholičara među najkvalitetnijim su priručnicima koji su osvijetlili problem alkoholizma u Hrvatskoj s medicinskog stajališta i sa stajališta javnog zdravstva. Nakon prvog izdanja 2006. godine, najpraktičniji savjeti i liječničke preporuke koje mogu pomoći najvećem broju ovisnika i njihovim obiteljima objavljuju se u jedinstvenom priručniku za praktičnu primjenu. Priručnik je namijenjen alkoholičarima koji se žele oporaviti i onima koji se oporavljaju te liječnicima i terapeutima koji se suočavaju s alkoholizmom. To je ujedno i poruka nade alkoholičarima koji još uvijek propadaju u ponorima pijenja da je oporavak i život bez alkohola ipak moguć. Knjiga je namijenjena i obiteljima alkoholičara koje pružaju podršku pri oporavku te roditeljima tinejdžera koji pokazuju sklonost razvijanju ovisnosti.  

Pratite nas na Facebooku.

Komentari (1)
  • Colum McCann je sjajan pisac. Nikako ne propustite. Jedva čekam svoj primjerak na Hrvatskom.

    15. 2. 2015,   00:33