Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

U Hrvatsku je došla studirati, a sad izrađuje 'šalice sa stavom'

INSPIRACIJA U OKOLINI Idemo delati, nemrem i hoćemo na kavu bile su prve riječi koje je Peruanka Dragitza naučila u Hrvatskoj te ih je preslikala na svoje šalice

Dragitza Raštegorac Grubišić (28) rođena je u Limi, a u Hrvatsku je došla studirati prije četiri godine. Čim je došla, znala je da želi ostati i pokrenula je uspješan posao sa šalicama “Puro Amor”.

Peruanka s hrvatskim korijenima je grafička dizajnerica i komičarka, a inspiraciju za natpise na šalicama dobila je na svojem prvom poslu u Zagrebu.

Foto: Puro Amor

- Na poslu sam u početku stalno čula ‘nemrem’, ‘delati’ i ‘hoćemo na kavu’. Što sam više razgovarala s ljudima i upoznala hrvatsku kulturu, dobivala sam sve više i više ideja. Sve što je drugima uobičajeno čuti kao ‘ne da mi se’, meni je bilo kao ‘ovo zvuči kao dobar natpis’. Onda sam počela nastupati u Studiju smijeha i ideje su same dolazile kako sam razvijala kreativnost i hrvatski jezik - kaže Dragitza.

Foto: Puro Amor

Oduvijek skuplja šalice i obožava zanimljive natpise pa je poželjela imati nešto svoje.

- Hrvatski jezik mi je jako zanimljiv ali i težak. Tražila sam šalice s posebnim natpisima, ali nisam našla. Htjela sam nešto kao ‘but first coffee’, ali na hrvatskom. Jedan dan sam bila doma i razmišljala da pokrenem svoj brend te počela maštati o tome kako bi bilo jako cool imati svoj posao u Hrvatskoj - priča mlada kreativka koja trenutačno u ponudi ima različite keramičke šalice i lončiće.

Foto: Puro Amor

- Sve su sublimacijske šalice, kvalitetno dizajnirane i tiskane. Radim personalizirane šalice po želji klijenata i to se naplaćuju dodatno, ali uvijek mi je draže kad netko naruči jedan od mojih dizajna. Imam ih puno i svaki tjedan imam barem dvije ili tri nove šalice - priča Dragitza.

Foto: Puro Amor

 • Blagdanski štih
  Božićne šalice počela sam dizajnirati u listopadu i ne mogu izabrati koja mi je najbolja, želim ih sve imati doma, ali više nemam mjesta, kaže nam Dragitza
 • Samo originalno
  Htjela sam imati proizvod u kojemu se ljudi mogu naći pronaći te da im uljepša jutro ili dolazak na posao, priča kreativka
 • Kako do šalica?
  Određeni modeli mogu se kupiti u Take me home ili Nautilus dućanu suvenira u Zagrebu, Cro Corneru u Splitu, u nekoliko dućana u Dubrovniku i u Bjelovaru. Cijene se kreću između 50 i 65 kuna, ovisno o modelu šalica.
Komentari (2)
 • Svaka čast na trudu i kreativnosti.. Al da bi dala 50-65kn za šalicu.. Nebi.. Ali sigurno ima i onih koji bi.. Paa sretno.. 😉

  7. 12. 2018,   09:22
 • Na poslu sam stalno čula ‘nemrem’, ‘delati’ i ‘hoćemo na kavu’. E to je slogan vecine gradana Hrvatske 😂😂

  6. 12. 2018,   18:01