Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

U ime dobrih cipela, žene lome zube, kosti i iskreću zglobove

None Foto: AFP/PXL

Trećina žena zbog visokih potpetica slomila je zub, petina iskrenula gležanj, istegla tetivu ili slomila nogu, no usprkos tome, radi ljepote, većina bi sve opet ponovila

Strast prema seksi i ubojito-visokim potpeticama je toliko velika da će malo koja žena razmisliti o njihovim posljedicama, otkrila je britanska studija. Više od tri milijuna žena liječeno je ili primljeno u hitnu pomoć zbog nezgoda izazvanih previsokim štiklama. Petina ljepšeg spola radi ekstremne visine potpetice iskrenula je gležanj ili istegnula tetivu, a trećina ih je pala na lice te uslijed toga slomila zube ili iskrenula ručni zglob. 

U ime mode i ljepote, fantastičnog izgleda kojeg zaokružuju upravo dobre cipele, žene su iščašivale i koljena te slamale zglobove. No ponosno su se dizale i ponovo ih nosile, posebice ako su tu večer bile komplimentirane na račun svog izgleda, pokazuju rezultati. 

Prijašnja britanska studija otkrila je da žene pri kupnji štikli misle isključivo na dobar izgled i moguće kombinacije, a mogućom boli zamaraju se kasnije. Ipak, 89 posto ih je priznalo da su im neudobne cipele znale pokvariti večer, a tek dva posto žena izjavilo je da nikad ne nose visoke potpetice.

Komentari (3)
  • te engleskinje su s jedne strane valjda najemancipiranije europljanke, a s druge sirotice nose minice i sandale bez čarapa po snijegu ne bi li ulovile frajere koji su postali ženstveniji od njih. jadne

    7. 11. 2010,   15:42
  • ja ih obožavam nositi!!!!!!!

    7. 11. 2010,   15:46
  • nose potpetice zato sto su niske i nikakve bez njih hahahahahahhahaha

    7. 11. 2010,   18:11