Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

U Indoneziji zavode strance, a u Kambodži grade kuće za seks

Bizarni seks običaji od drevne Kine do Himalaja i nepalskih plemena - u Kambodži ženama grade kuće za seks, na otoku Javi zavode strance, dok u Kini muškarci nisu smjeli svršiti

Dok je u nekim zemljama seks bio tabu tema u nekima je seksanje i izmjenjivanje partnera poželjno čak i nakon vjenčanja. Engleska - u 17. stoljeću postojala je praksa koja se zvala ‘objedinjavanje’, a ona je sprečavala da tek vjenčani mladi par ima djecu.

Naime, njihovi roditelji nisu željeli odmah djecu za koju nisu imali novca da ih prehrane pa su činili sve kako bi mladi par zaštitili od seksa. Djevojku bi stavili u vreću koju bi čvrsto stegnuli oko struka, a uz to je bila i postavljena daska u krevetu koja je fizički razdvajala par. 

Fotolia | Autor: Fotolia Foto: Fotolia

Kina

Mnogi Kinezi i danas vjeruju u taoizam. To je filozofija i religija kojoj je u središtu učenja tumačenje vrhovnog počela. Oni koji su se vodili učenjima taoizma u drevnoj Kini trebali su izbjegavati pretjerano uzbuđivanje organizma. Zato i ne čudi što su učitelji savjetovali onima koji su prakticirali taoizam da se seksaju, ali ne i da dožive vrhunac.

Naime, ovo učenje smatra kako ljudi u sebi nose esenciju životne sile koja se zove chi. U tijelu taj chi se zove jing, a upravo su pobornici taoizma smatrali kako se u spermi nalazi najviše jinga. Gubljenje tog jinga moglo je, prema njihovim vjerovanjima, uzrokovati bolest, pa čak i smrt.

Zbog toga je muškarcima bilo preporučeno da ne svršavaju, no istodobno da se puno seksaju jer je seks stvarao još više jinga. Dosegnuti vrhunac značilo je pretjerano uzbuđivanje organizma, koje nije bilo poželjno. Taoist u drevnoj Kini zaista je bio u pravim mukama. 

Ying yang symbol of harmony and balance | Autor: prezent Foto: prezent

Indonezija

Na otoku Javi u Indoneziji tradicionalno se slavi Pon festival, koji se održava sedam puta u godini. Svi koji sudjeluju u ceremoniji trebaju se seksati s potpunim strancem ako žele sreću i blagostanje u budućnosti. Seksanje sa strancem zbog sreće i blagostanja ima smisla jedino ako se iste osobe seksaju svih sedam puta kad se održava Pon festival. 

Ritual započinje molitvom i prinosom cvijeća na grobove sinova preminulog kralja otoka Jave. Nakon toga slijedi kupanje na svetom izvoru. Kad se obave rituali vrijeme je za pronalazak stranca s kojim će se seksati sljedećih sedam puta na festivalu kako bi održali sreću i blagostanje u svojoj obitelji. Svi polaznici festivala većinom imaju muža ili ženu. 

A KAKO JE BILO U JUGOSLAVIJI? Prvi filmovi za odrasle bili su ilegalni - mogli ste ići u zatvor

Otok Mangaia

Nalazi se u južnom Pacifiku. Tamo se mladi muškarci upuštaju u seksualne odnose sa starijim ženama koje ih podučavaju kako najbolje zadovoljiti njihovu buduću ženu.

Posebno ih obučavaju u tome kako se suzdržati da seks traje dulje. Nakon obuke muškarci se seksaju gotovo svaki dan, a izmijenit će otprilike deset cura dok se ne ožene. U obitelji se otvoreno razgovara o seksu. Kod njih ne postoje tabui povezani sa seksualnošću i zadovoljenju seksualnih nagona.

Fotolia | Autor: Fotolia Foto: Fotolia

Kambodža

Pleme Kreung pomaže djevojkama u pronalasku idealnog partnera. Starješine sagrade kućicu u kojoj se djevojka seksa svaki dan dok god ne pronađe idealnog partnera koji će biti uz nju cijeli život.

Grčka

U antičkoj Grčkoj nije postojao seksualni identitet i nije bilo bitno s kime se seksa, nego kako. Pa je tako, ako su se seksali muškarac i muškarac, bilo važno samo tko dominira u seksu. Onaj tko je dominirao, smatralo se da je višeg statusa u društvu, dok je onaj tko je bio podređen imao pasivnu ulogu. 

STARE 28 TISUĆA GODINA Seks igračke radili su od kruha i kamena, a danas od silikona

Himalaja

U određenim nepalskim plemenima prakticira se poliandrija, što znači da jedna žena ima više muževa. Ti muževi su braća, a dijele ženu kako ne bi imali previše djece. Zbog prevelikog siromaštva ne mogu si priuštiti dijeljenje zemlje, pa se ovom metodom štite od većeg broja djece. Tako sva imovina i zemlja zapravo ostaju u krugu uže obitelji.

NEUSPJEŠNE VEZE: Ovi horoskopski znakovi ne idu zajedno i ne podnose se

Komentari (5)
  • Gle, kako nam otvaraju nove turističko sexualne destinacije.💐🍁🌹

    25. 7. 2019,   21:32
  • himalajci su mudri ali ja bih preselio na otok mangaia

    25. 7. 2019,   21:31
  • Ova Indonezija je zanimljiva 😁

    25. 7. 2019,   21:59