Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

U Istru u lov na tartufe, a u Italiju na dan tjestenine

U Istru u lov na tartufe, a u Italiju na dan tjestenine
10

Livade u Istri su na popisu najatraktivnijih mjesta u Europi, obližnja Italija nudi festival čokolade i pašte, a Berlinu listopadu je domaćin Art Forumu

VIDEO

Brojne svjetske turističke agencije kao top-destinaciju jeseni preporučuju susjednu Italiju. Vrijeme u ranu jesen je još toplo pa znamenitosti možete razgledavati u kratkim rukavima. Budući da u ovo vrijeme završava zrenje plodova, ta gurmanska zemlja ističe se i po brojnim kulinarskim te vinskim sajmovima. U Perugi, poznatoj po čokoladicama Baci, nikako ne treba propustiti festival čokolade, na kojemu ćete upoznati sve njene oblike i okuse. Zadnji tjedan u listopadu, točnije 25., uživat ćete više nego inače u tjestenini jer je tada Međunarodni dan pašte. No jedan od važnijih sajmova je onaj u Albi, gdje svakog vikenda u listopadu možete ići u potragu za tartufima. Upravo se zbog tartufa i Hrvatska našla među deset najatraktivnijih jesenskih destinacija prema časopisu Forbes. Ističu mjesto Livade, gdje je pronađen najveći tartuf u svijetu.

U La Rioji slave se vrhunska vina
Najpoznatija španjolska vinska regija La Rioja sezonu vina otvara na dan sv. Mateja krajem rujna. Diljem regije, ali i u gradu La Rioji na sajmovima možete kupiti vrhunska vina, obići s vinotoursom vinograde i vinske podrume, ali se i opustiti u vinskoj kupelji.

Pješačenje ujesen u švicarskom Luganu
Švicarski grad Lugano, na obali istoimenog jezera, nalazi se i između dvaju talijanskih jezera - Como i Maggiore. Prekrasan panoramski pogled na jezero i okolne planine dok se šetate kroz bojama prošarane šumice privlače brojne turiste na pješačenje.

Promatranje kitova orki u Norveškoj
Početkom jeseni jata kitova vraćaju se na obale Norveške. Orke tamo dolaze kako bi se nahranile, a turisti specijaliziranim i sigurnim brodom mogu ih promatrati iz neposredne blizine. “Kitovski safari”, kako ga Norvežani zovu, posebno je spektakularan noću.

U listopadu Berlin postaje “art” meka
Berlin je početkom listopada domaćin najjače umjetničke scene u Europi. Četverodnevni festival Art Forum Berlin ugošćava suvremene umjetnike cijelog svijeta. Umjetnički hotel Arte Luise Kunsthotel, čije su sobe oslikali umjetnici, upotpunit će doživljaj.

Toskana - raj za velike gurmane
Bogatstvo okusa u ranu jesen slijeva se na štandove talijanske Toskane. Brojni gradići te regije organiziraju kulinarske i vinske festivale, pa tako u gradu Bagnone možete uživati u slasticama od kestena, a u gradu Castiglione d’Orcia u maslinovu ulju.

Tartufi u Hrvatskoj privlače Europljane
Istra, uz Italiju, u ranu jesen postaje pravo tragalište za tartufima. Najveći tartuf na svijetu teži 1310 kilograma, a pronašli su ga u istarskome mjestu Livade. Grad Buzet naziva se i gradom tartufa, zbog čega svi mediji preporučuju Hrvatsku ujesen.

Unutrašnjost Otoka najljepša ujesen
Novu Englesku, Škotsku i unutrašnjost Irske najviše se isplati vidjeti ujesen jer je bolje izbjeći vjetrovitu zimu i kišno ljeto. Nepregledan pogled na prošarane udoline i brdašca popunjena tradicionalnim kolibama sigurno ćete dugo pamtiti.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'