Obavijesti

Lifestyle

Komentari 124

'U mirovini uživamo u seksu, nema sad više nikakvih isprika'

'U mirovini uživamo u seksu, nema sad više nikakvih isprika'
6

Da seks više nije tabu tema te da i oni starije dobi trebaju uživati u njemu, govore nam umirovljenici iz Ivanić Grada. Njih nitko nije učio o seksu, snalazili su se i informirali kako god su znali

VIDEO

U mladosti mi je seks bio bolji i žešći, sad to ide onako, penzionerski. Sad kvrca kost ovdje, ondje... U mlađim danima, kad je nešto kvrcalo, nije nas pretjerano sprečavalo da se poseksamo, priča nam Slavica (70), članica Gradske udruge umirovljenika Ivanić Grad. 

S njom, Milenom (75), Mirkom (69), Ivanom (69), Melitom (60), Macom (72) i predsjednikom Gradske udruge Ivanić Grad Željkom (54) popričali smo o temi koju oni više i ne smatraju nekim tabuom - o seksu u zlatnim godinama.

Kako nam kažu na početku, njih roditelji nisu pretjerano educirali o seksu, oni su svoju djecu pokušali nešto naučiti, a današnje mlade generacije, ističu, o seksu mogu saznati sve iz medija i putem interneta.

- Kad smo bili mladi, nismo znali ni kako se djeca rode ni ništa. Sad kad gledam novine, vidim da se stalno piše o seksu - rekla je Milena.

- Neka samo pišu o seksu. Mi nekad mislimo prestati s time, ali onda pročitamo još savjeta u novinama i dobijemo poticaj da se nastavimo seksati - kroz smijeh nam objašnjava Ivan.

Mi nismo imali pojma ni o čemu. U hodu smo dolazili do znanja o seksu. Snalazili smo se kako smo god znali, govori nam Melita (60).

Slavica nam je priznala i kako njezina majka nije baš dobro prihvatila to što joj je kći izgubila nevinost prije braka.

'Baka mi nikad nije oprostila'

- Vikend prije nego što sam se udavala majka je došla k meni doma i pitala me jesam li imala seks s budućim (danas sadašnjim) mužem. Rekla sam joj da jesam, a ona je uzela pepeljaru i skoro me pogodila u glavu. Tad sam imala 21 godinu, no to je za nju bio smrtni grijeh. Baka mi nije nikad oprostila - prisjeća se Slavica (70).

Danas kad su stariji, kažu da se u njihovim godinama seks ne izbjegava, ali i da postoje razlike između seksa sad i u mladosti.

- Seks u našoj životnoj dobi je nešto lijepo kad se dogodi. Nisu važni ni količina ni trajanje. Kad se dogodi, sretan si jer se dogodio. Nekad to bude tri puta tjedno, a nekad cijeli mjesec može proći bez seksa - objasnio nam je Mirko (69).

Kako doživjeti stotu: Recepti najstarijih Hrvata za dug život
Kako doživjeti stotu: Recepti najstarijih Hrvata za dug život

- Kod nas vrijedi ono ‘hvala Bogu pa se i to dogodilo’. Nema tu više izgovora. Super, dogodilo se, tko zna kad će sljedeći put opet - govori Melita (60). Ivan se složio.

- I naravno da ima razlike u seksu sad i kad smo bili mlađi. Sad je malo teže, ali ide - govori kroz smijeh.

- To je kao kad navodiš konac u iglu, kad navodiš, samo šibaš. Tako je i ovo, kad si stariji, kad navodiš, to onda dalje ide - zorno nam je predočio.

A da je malo teže u starijoj dobi, priznao nam je Željko (54). Jedan od članova Udruge koristio je “plave tabletice“ pa završio čak tri tjedna u bolnici.

- Taj poznanik mi je pričao da se nimalo ne srami kupiti tabletu jer i on i gospođa onda ‘guštaju’ i mjesec dana je na miru. No drugi naš član je završio u bolnici zbog ‘plavih tableta’. Ali nije to ništa čudno, ljudi to koriste - rekao je Željko.

Brze šetnje, ali i vožnja bicikla mogu doprinijeti dugovječnosti
Brze šetnje, ali i vožnja bicikla mogu doprinijeti dugovječnosti

A umirovljenica Slavica otkrila nam je i u kojim situacijama dolazi do seksa.

- Ja i muž navečer, kad gledamo televiziju, raspoloženi smo i naravno da poslije toga padne i seks. Nije da se kao starci samo držimo za ruke i svatko na svojem kauču sjedi. Kad dan prođe u dobrom raspoloženju, kad nema svađe, automatski dođe i do seksa na kraju dana. Kad sam loše volje, naravno da ću mu reći: ‘Neeee, briši!’ - ispričala nam je Slavica (70).

Priznali su nam i kako u njihovoj dobi uopće ne razmišljaju o trajanju odnosa, ali i o čemu trajanje ovisi.

- Tijekom seksa nikad nisam razmišljala o tome koliko traje, nego o tome koliko sam uživala - rekla je Melita.

Trajanje ovisi o predigri, nadovezala se Slavica.

- Moj seks sa ženom traje sat vremena. Nekih 55 minuta se ispričavam, a ostalih 5 minuta radim to što trebam - kroz šalu je rekao Željko.

Rekli su nam i kako to ne rade samo u krevetu.

- Ne mora happy end biti uvijek u krevetu, može biti u kuhinji, pod tušem... Nije bitno. Bitno je da se dogodi - objasnila nam je Slavica.

- Pa da, odemo se tuširati i poseksamo se pod tušem. Zato smo i odmah na početku kupili veliku tuš kadu - kroz smijeh se nadovezala Melita.

Poljubac je zdrav: Ljubite se za jače srce, sretniji i dulji život
Poljubac je zdrav: Ljubite se za jače srce, sretniji i dulji život

Za njih seks u starijoj dobi nije nikakva rutina ni navika. Za njih to znači opuštanje. Kad djeca odu od kuće, ostaju sami i mogu uživati u miru.

- Mazneš se s guštom kad ti je volja - iskreno je rekao Željko.

Odmoran si psihički i fizički. Uživaš u tom seksu. Dok si mlad, kao da odrađuješ tu seksualnu dužnost - objasnila je njegova supruga Melita.

Bez nepotrebnog srama ispričali su nam i neke seksualne anegdote koje su prošli.

- Puklo nam je crijevo veš-mašine. Ja čujem puklo je, kaže žena, ma nešto je lupilo, samo ti deri. Rekoh dobro...

Pucali su i kreveti...

Kad sam se digao iz kreveta oko 3 u noći da odem na WC, vidio sam kako je sve poplavilo. Tri sata sam bacao vodu van zbog seksa - nasmijao nas je Ivan.

- Ja se sjećam kad smo kupili kauč i veselili se tome da se tamo poseksamo, kad smo najednom bili na podu. Otišle su stranice kreveta i samo smo prasnuli dolje, duuum - smije je Slavica.

No ipak na kraju zaključuju kako se u starim danima ljubav ne sastoji samo od seksa. Bez njega bi mogli, a ta ljubav koju gaje i po 40 ili 50 godina prerasta u privrženost. Bitni su im i ta pažnja, nježnost i razgovor koji dobivaju od svojega partnera, zbog kojih brak i opstaje toliko dugo.

NE VOLE NIKOGA OSIM SEBE: Ovi horoskopski znakovi su najveći egomanijaci i svi ih preziru

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 124
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'