Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

U ovom trenutku se seksa najmanje četiri tisuće ljudi

None Foto: shutterstock

Žene koje vode ljubav jedannput na tjedan ili češće imaju manje problema s hormonima neplodnosti, a seks je najbolji ako je u sobi dovoljno toplo

Glavobolja nije dobar izgovor za izbjegavanje seksa s partnerom jer endorfini koji se izlučuju tijekom vođenja ljubavi djeluju poput snažnog analgetika. Redoviti seksualni odnosi ne samo da pomažu protiv bolova nego pospješuju hormonalnu ravnotežu. Istraživanja su pokazala da žene koje vode ljubav najmanje jedanput na tjedan rjeđe pate od neplodnosti, a i spolni hormoni su im uravnoteženiji. No bez obzira na dobrobiti koje nosi bogat seksualni život, čak bi 70 posto žena radije uživalo u čokoladi nego u vođenju ljubavi, što je neobično jer su u velikoj prednosti nad muškarcima. Naime, orgazam koji doživljava muškarac u prosjeku traje šest sekundi, a žene će uživati čak četiri puta dulje.
Svakog dana seks prakticira oko 400,000.000 ljudi, a daljnjim izračunom znanstvenici su spoznali da u svakom trenutku na svijetu prosječno 4000 ljudi uživa u vođenju ljubavi.

>>> Da je ljubav znatno snažnija od obične strasti dokazali su i znanstvenici. Oni su, proučavajući hormone, uvidjeli da se u mozgu zaljubljenih luče mnogo veće količine hormona dopamina.

>>> Da intelektualke teže doživljavaju orgazam pokazuje istraživanje njemačkih znanstvenika. Što je žena obrazovanija, manja je vjerojatnost da će biti zadovoljena u krevetu i doživjeti vrhunac.

>>> Seks je bolji ako je prostorija dovoljno zagrijana, pokazuje američko istraživanje. Stručnjaci su zaključili da su u muškaraca i žena orgazmi intenzivniji ako je temperatura visoka.

>>> Muški znoj sadržava supstancije koje “dižu” raspoloženje i strast u partnerice. Stoga su se proizvođači parfema dosjetili da ih dodaju mirisima.

>>> Doživi li žena orgazam tijekom vođenja ljubavi, povećava se vjerojatnost da zatrudni. Budući da orgazam izaziva kontrakciju vaginalnih mišića, spermiji lakše i brže pronalaze put, pa se prilikom takvog snošaja znatno povećava vjerojatnost za trudnoću, pokazuje istraživanje američkih znanstvenika.

>>> Istina je da gotovo svaki muškarac mašta o seksu s partnericom i njezinom prijateljicom. No samo deset posto njih to najozbiljnije planira ostvariti.

>>> Žene koje imaju jači libido i više uživaju u seksu spremnije su za istospolnu ljubav, pokazuje istraživanje. U erotskim ih filmovima češće jednako uzbuđuju oba spola.

>>> Da samo velik penis može priuštiti ženi vrhunski užitak, potpuni je mit. Istina je sasvim drukčija jer da biste stimulirali G točku, dovoljno je samo četiri cm.

Komentiraj, znaš da želiš!