Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

U perilicu suđa pribor za jelo stavlja se okrenut prema dolje

U perilicu suđa pribor za jelo stavlja se okrenut prema dolje
1

Osim što ćete smanjiti rizik od ozljeda, pribor za jelo, kao i ostale stvari iz perilice, brže ćete izvaditi. Ne stavljajte u perilicu drvene daske i kuhače, a lonce okrenite i stavite u gornji pretinac...

VIDEO

Treba li pribor za jelo biti okrenut prema gore ili prema dolje u perilici posuđa kako bi se pravilno oprao, otkrila je recenzentica Choice proizvoda, Ashley Iredale. Noževi i vilice, smatra, uvijek trebaju biti usmjereni prema dolje, unutar košarice za pribor. Za to je navela tri razloga: 

1. Sigurnije je

Kad stavljate suđe unutra ili ga vadite van, Ashley kaže kako bi to trebala biti sigurna radnja. Oštrice tako trebaju biti usmjerene prema dolje i dalje od ruku koje možete ozlijediti. Posljednje što želite je da se porežete, a onda vam se još i krv razlije po opranom posuđu.

Ashley tvrdi da vilice mogu biti jednako opasne kao i noževi, iako morate biti "posebno agresivni" da biste se njima ozlijedili. 
Kako biste pomogli procesu pranja, ona savjetuje da pomiješate vilice, žlice i noževe kako bi voda bolje cirkulirala. Nikad ih ne biste trebali slagati odnosno grupirati po vrsti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

01:55

2. Manje bakterija i mrlja

Drugi razlog je  - higijenski. Kad vadite beštek, izbjegavajte dodirivati ​​njegove dijelove koje stavljate u usta.

- Vaši prsti su prekriveni bakterijama tako da trebate smanjiti dodir s bilo kojom površinom koja će doći u kontakt s vašom hranom, ako možete - kaže Ashley i dodaje da držanje za ručke pomaže da izbjegnete mrlje na sjajnim noževima. 

Kada je riječ o kuharskim noževima, trebali biste izbjegavati stavljati ih u perilicu posuđa jer čelik s visokim udjelom ugljika može korodirati. Isto vrijedi i za drvene kuhače i daske za sjeckanje koje treba oprati blagim deterdžentom, jer bi onaj iz perilice mogao "pojesti" drvo, a toplina i vlaga uzrokovati napuhavanje i raskol. 

3. Brže ćete sve izvaditi van

fotolia

Ako želite suđe što prije izvaditi zapravo je bolje da su ručke bešteka - prema gore. Posuđe možete lakše uhvatiti i napuniti ladice u kojima inače stoji. 

- Nije to velika stvar - tako štedite sekunde, ali smisao perilice suđa i jest uštedjeti vrijeme i trud u kuhinji, tako da se svaka sitnica broji - kaže. 

Prljavo posuđe i odjeća se peru tek kada je mašina skroz puna
Prljavo posuđe i odjeća se peru tek kada je mašina skroz puna

Savjeti Ashley Iredale za stavljanje u perilicu posuđa:

1. Pomiješajte vilice, noževe i žlice kako bi deterdžent i voda bolje cirkulirali.

2. Nemojte nikad stavljati kuharske noževe i drvene žlice u perilicu posuđa jer se će ih deterdžent nagristi ili spigati.

3. Veće posuđe stavite u gornju policu.

4. Lonci moraju biti okrenuti prema dolje kako se unutra ne bi skupljala voda.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

16:11
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'
DRUGAČIJA DIJETA

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'

Australka je tijekom korizme iz prehrane izbacila svu hranu te je konzumirala isključivo domaći sok. Oduševljena je što je taj ritual učinio njezinu tijelu, no ipak, to nije za svakoga
Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom