Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

U poslu su uspješnije žene koje imaju - krug bliskih prijateljica

U poslu su uspješnije žene koje imaju - krug bliskih prijateljica
1

Žene koje su imale od jedne do tri bliske prijateljice došle su na rukovodeće pozicije na kojima su imale duplo veći autoritet i plaću u odnosu na svoje vršnjakinje kojima je takav krug nedostajao

VIDEO

Američka državna tajnica za vrijeme predsjednika Billa Clintona, Madeleine Albright, rekla je jednom da u paklu postoji "posebno mjesto za one žene koje ne pomažu drugim ženama". I premda će se upravo žene često požaliti kako im je teško naći zajednički jezik s drugim pripadnicama svog spola - ili će tvrditi kako je "žena ženi vuk" -  istraživanja su pokazala kako žene bolje funkcioniraju u poslu kad su okružene drugim ženama na koje se mogu osloniti.

Studija objavljena u Harvard Business Reviewu otkrila je da će baš žene koje imaju krug bliskih prijateljica vjerojatnije doći na neka rukovodeća mjesta u firmama gdje rade i da će primati veću plaću od žena koje to nemaju.

Fotolia

- Žene koje su imale od jedne do tri bliske prijateljice došle su na rukovodeće pozicije na kojima su imale duplo veći autoritet i plaću u odnosu na svoje vršnjakinje kojima je takav krug prijateljica nedostajao - napisao je dr. Brian Uzzi u Harvard Business Review.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prema njemu, dio razloga zašto su žene koje su okružene s bliskim prijateljicama koje ih podupiru uspješnije je u tome što se one imaju kome obratiti za savjet. Žene se kroz karijeru suočavaju s drugačijim izazovima nego muškarci, a mogućnost da se obrate drugim ženama, pogotovo ako su one imale slična iskustva, mogu im pomoći u teškim situacijama. 

100 pozitivnih misli za sretnu ženu: Slijedite svoje snove...
100 pozitivnih misli za sretnu ženu: Slijedite svoje snove...

Zanimljivo je, kaže Uzzi, i što žene koje su bez takve podrške došle do rukovodećih pozicija nisu bile uspješne kao prva skupina, a dr. Uzzi kaže kako "žene očito imaju i drugačije potrebe od muškaraca, što se odnosi i na potrebu za bliskim vezama sa drugim ženskim kolegicama".

Fotolia

- Ta se potreba ne odnosi samo na posao - kaže Uzzi, a u prilog toj tvrdnji ide i studija iz 2006. godine koja je otkrila da su žene koje su imale krug od deset ili više prijatelja imale i veću vjerojatnost preživjeti potencijalno smrtonosne bolesti od žena kojima je to nedostajalo.

10 beauty trendova koje će svi htjeti 'isfurati' u 2019. godini
10 beauty trendova koje će svi htjeti 'isfurati' u 2019. godini

Ta je studija naime utvrdila kako žene koje su socijalno izolirane imaju čak 64 posto veću vjerojatnost da će ako obole od raka od njega i umrijeti i 43 posto vjerojatnije je da će im se rak dojke vratiti nakon remisije. Dakle, nemojte podcjenjivati snagu ženskih prijateljstava i utjecaj žene na drugu ženu jer su žene koje su okružene prijateljicama uspješnije i zdravije. 

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU VIDEO SERIJALA 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

zenzacija američki ambasador 20:07
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi
Dnevni horoskop za subotu 20. travnja: Bik radi čistku među prijateljima, Vaga šarmira...
ŠTO DONOSI VIKEND

Dnevni horoskop za subotu 20. travnja: Bik radi čistku među prijateljima, Vaga šarmira...

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 20. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje