Obavijesti

Lifestyle

Komentari 18

U sedamdesetima izgubila čak 30 kilograma i riješila se tlaka

U sedamdesetima izgubila čak 30 kilograma i riješila se tlaka
1

Promijenila sam pogled na život i svoje tijelo. Zadovoljnija sam. Mnogi se dive mom novom izgledu, a dobivam komplimente i od mlađih muškaraca, kaže Joan MacDonald (73)

VIDEO

Kanađanka Joan MacDonald iz Ontarija (73) uspjela je skinuti 30 kilograma uz pomoć mobilnih aplikacija za mršavljenje i vježbanjem. Umirovljenica se cijeli život bavila fitnessom, ali unatoč tome što je bila aktivna uvijek se borila s viškom kilograma, piše Mirror.  

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Više ne pijem lijekove i čak se za mnom okreću mlađi muškarci - kaže Joan.

Hrana joj je bila utjeha za sve probleme. Tako se godinama debljala i na kraju premašila 90 kilograma. Zbog težine bila je na raznim terapijama te je imala problema s visokim tlakom, kolesterolom i refluksom kiseline. 

Najveći uzrok tih zdravstvenih problema bio je višak kilograma, a mučio ju je i progresivni artritis. Joanina kći, fitness trenerica Michelle (48), se zato zabrinula i nagovorila majku da joj se pridruži u godišnjem programu transformacije 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Joan MacDonald (@trainwithjoan) on

Joan se programu pridružila u siječnju 2017.godine, a počela je vježbati u teretani četiri puta tjedno i potpuno je promijenila prehranu. Uz podršku kćeri i zeta, smanjila je težinu na oko 60 kilograma u samo godinu dana.

Michelle je majci na Instagramu otvorila profil, kako bi mogli pratiti napredak. Na Instagramu ima preko 79 tisuća pratitelja i svakodnevno inspirira ljude da nikada nije kasno za zdravo i lijepo oblikovano tijelo.

- Tijekom posljednjih nekoliko desetljeća uvijek sam imala višak kilograma i stanje se samo pogoršavalo. Stanje s artritisom bilo je sve lošije. Jedva sam se mogla penjati uz stepenice. Čak sam i prestala vježbati jer me koljeno previše boljelo - kaže te dodaje kako su je kći i zet naučili kako koristiti aplikaciju za mršavljenje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Joan MacDonald (@trainwithjoan) on

Ova transformacija pozitivno je utjecala na njezino zdravlje te joj dala samopouzdanje. Prehranu je promijenila iz temelja. Njezina kći za početak joj je napravila detaljan plan. Prije bi za doručak pojela dvije kriške tosta s džemom i kavom, sendvič i voćnu salatu. Za ručak bi jela meso i povrće. Navečer slatkiše, čokolade ili orašaste plodove. Sada jede zdravije. Prehrana joj se sastoji od bjelanjaka, sira, mesa i povrća.

Neustrašiva baka (70) biciklom pokorila bolivijsku Cestu smrti
Neustrašiva baka (70) biciklom pokorila bolivijsku Cestu smrti

Za doručak jede smoothie od kokosovog mlijeka, proteinskog praha i voća, a za večeru meso i povrće ili salatu.  

- Promijenila sam pogled na život i svoje tijelo. Zadovoljnija sam. Mnogi mi prilaze u teretani i kažu mi kako se dive mojoj transformaciji. Dobivam komplimente od mlađih muškaraca, ali i žena što mi jača samopoštovanje - kaže te dodaje kako joj i suprug stalno ponavlja kako dobro izgleda.

- Ako ste nezadovoljni svojim izgledom koji vam uz to narušava zdravlje, učinite nešto. Idite korak po korak i ne očekujte odmah rezultate. Pritom je važno da vam ljudi oko vas budu podrška - savjetuje Joan. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

08:59
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku