Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

U Tunelu Grič otvoreno četvrto izdanje Muzeja realnosti

U Tunelu Grič otvoreno četvrto izdanje Muzeja realnosti
17

Nova UNICEF-ova ambasadorica Mirna Medaković Stepinac prva je upalila svjetlo za djecu u jedinstvenom UNICEF-ovu tunelu stvarnosti

VIDEO

– U Tunelu Grič ove je subote otvoreno četvrto izdanje UNICEF-ova Muzeja realnosti. Zagreb je tako postao bogatiji za jedinstveni prolaz kroz stvarnost djetinjstva u kojem svatko od 1. do 11. prosinca može upaliti svjetlo i biti dio pozitivne promjene za djecu iz Hrvatske i cijelog svijeta.

Tijekom 11 dana u Tunelu Grič virtualna stvarnost, „živi eksponati” i instalacije približit će nam različite doživljaje obiteljske stvarnosti života djece u Hrvatskoj i svijetu. Šetnjom kroz tunel stvarnosti posjetitelji će se moći upoznati s običnim i neobičnim obiteljskim pričama iz najvećeg obiteljskog albuma na svijetu, 45 metara dugog Albuma beskonačne obitelji, te doznati što je zajedničko obiteljima iz Kaštela i Bangladeša. U sklopu eksponata Dnevni boravak moći će doživjeti, pogledati i poslušati obitelj te iz prve ruke saznati sve o udomiteljstvu, a u zatvorenom rukavcu Tunela impresivan eksponat podsjetit će ih na stvarnost 554 djevojčica i dječaka koji odrastaju u institucijama i čekaju obitelj. Svaki posjetitelj Muzeja realnosti dobit će priliku i sam biti dio promjene, upaliti svjetlo u tunelu i kući ponijeti podsjetnik da najvrjednija stvar na svijetu – nije stvar.

Ovogodišnji Muzej realnosti otvorile su Đurđica Ivković, v.d. predstojnice Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, Marija Pletikosa, državna tajnica Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Mirna Medaković Stepinac, koja je u sklopu otvorenja proglašena novom UNICEF-ovom ambasadoricom dobre volje u Hrvatskoj.

Nakon višegodišnje podrške UNICEF-ovim aktivnostima za djecu, Mirna Medaković Stepinac pridružila se obitelji ambasadora dobre volje koji zagovaraju prava djece u suradnji s UNICEF-om širom svijeta. Od podrške djeci u poplavljenim područjima do promicanja čitanja u najranijoj dobi, Mirna Medaković Stepinac svojim je angažmanom doprinijela širenju poruka o važnosti brige za djecu.

„Biti UNICEF-ova ambasadorica dobre volje za mene predstavlja iznimnu čast i veliku odgovornost. Odgovornost prema djevojčicama i dječacima čiji se glas često ne čuje dovoljno glasno. Trudit ću se govoriti o teškoćama i izazovima s kojima se suočavaju jer čvrsto vjerujem da svako dijete zaslužuje pravednu šansu. Nadam se da ću biti i glas roditelja jer odgoj i briga o djeci nije nimalo lagan posao, ali je najvažniji, te roditelji imaju pravo na podršku cijelog društva“, kazala je Mirna Medaković Stepinac povodom proglašenja.

Postav Muzeja realnosti moguće je razgledati u Tunelu Grič u Zagrebu od subote 1., do utorka, 11. prosinca. Na dan otvorenja u subotu radno vrijeme Muzeja je od 12 do 22 sata, dok su preostale dane vrata Muzeja otvorena od 9 do 22 sata. Ulaz je slobodan za sve posjetitelje.

Muzej realnosti 2018. održava se u sklopu Adventa u Zagrebu, u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba. Sponzori Muzeja realnosti su IKEA, Monri Payments i Bauhaus.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku