Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

U Zagrebu: Wok s krokodilom brzo se sprema i još brže jede

U Zagrebu: Wok s krokodilom brzo se sprema i još brže jede
5

ZA POTPUNI UŽITAK Wok s krokodilskim mesom mora se čim prije jesti jer ako se ohladi, meso gubi okus, kaže chef Matija Nikolić. Okus krokodila je nešto između piletine i ribe

VIDEO

U zagrebačkoj Tkalčićevoj ulici, u moru restorana i neodoljivih mirisa koji se iz njih šire, na broju 12 u WOK by Matija može se pojesti nešto na što i nismo baš navikli - meso krokodila.

Vlasnik restorana Matija Nikolić objašnjava kako je na ideju da meso ovoga grabežljivca stavi u ponudu došao kad ga je vidio u jednom prodajnom centru u Zagrebu.

- Bilo ga je kod nas, a sad po meso idem u Sloveniju. Razvio sam recepturu i uvrstio ga u ponudu - priča chef o Crocodile Dandy Woku. Dodaje kako su reakcije ljudi na njegov recept pozitivne.

- Hrvatima se jako sviđa krokodilsko meso. Naravno, ima i onih koji se boje probati, no svi koji su ga okusili kažu da je fenomenalno. Kad je spremao wok od krokodila, objašnjavao je koje su stvari ključne za pripremu.

- On je brzo gotov pa treba voditi računa o tome da se ne prepeče i ostane sočan. Tekstura mesa je mekana. Vodozemac je pa ima okus po ribi, a teksture je kao pureće bijelo meso. Okusom je nešto između piletine i ribe - priča Matija. Prije nego što smo počeli s degustacijom, wok smo fotografirali, a Matija nas je upozoravao da se požurimo jer meso, ako se ohladi, neće više biti isto. Kad smo ga probali, uvjerili smo se u ono što je rekao. Krokodilsko meso je nešto između piletine i ribe, a za ljubitelje obje vrste mesa ono će biti savršen odabir. Brzo se priprema i idealno je za žar pa je za wok pun pogodak. Krokodilski wok uopće nije neobičan koliko se čini, nije mastan, a hrskavo povrće, noodlesi i umak lijepo “zaokružuju” jelo.

Voćne salate ublažit će ovu vrućinu, ohladite se iznutra!
Voćne salate ublažit će ovu vrućinu, ohladite se iznutra!

Za wok je, objašnjava, najvažnije da imate puno povrća, noodle i umak koje vrtite u tavi. Ako niste dobri u tome, možete miješati i kuhačom. Važno je da sve traje dvije minute.

- Ne smije se skidati s vatre jer se odmah ohladi niti pirjati jer povrće mora ostati živo i hrskavo - napominje chef.

- Prženje traje dvije minute, a kad se krene u proces prženja, namirnice moraju biti spremne da se samo ubace u wok. Najbolje ulje za pripremu woka je sezamovo - kaže pa dodaje kako ga je dobro kombinirati pola-pola sa suncokretovim i da je najbolja wok tava limena. Najavio je i kako će od ovoga tjedna gosti restorana moći sami kreirati svoj wok, odnosno odabrati sastojke i tako stvoriti svoje “jedinstveno” jelo.

Krokodil iz woka 

(Vrtite dvije minute) 

1.

2. 

3. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...
ZVIJEZDA NETFLIXOVE SERIJE

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...

Njemački ovčar Gunther VI. zvijezda serije 'Gunther's Millions', navodno je naslijedio bogatstvo od 65 milijuna dolara. Priča o tim milijunima puna je kontroverzi, ali je nedvojbeno da je pas planirao put u Zagreb...
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith