Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Ubojice' strasti: Koje skrivene misli kvare uživanje u seksu

None Foto: Fotolia

Zabrinutost zbog nedepiliranih dlaka, opterećenost poslom i strah od loše "izvedbe" razlog su njene neopuštenosti, a on se opterećuje hoće li seks dugo trajati

Lou Paget navodi kako žene najčešće nemaju očekivanja da će seks biti maratonski i trajati satima, a prosječan seks zapravo traje od tri do 13 minuta. Tako će seks duži od pola sata ženi najčešće postati zamor, osobito ako je već dosegla vrhunac.

- Ako ne primjećujete da ona inicira promjenu ritma, disanje joj je jednoliko i govor tijela statičan, najčešće joj je dosta i ako se muškarac opterećuje dugom izvedbom, mogao bi polučiti kontraefekt i nezadovoljstvo seksom - tvrdi Paget.

"Joj ne, nisam depilirala noge!"

Više od polovice žena priznaje kako su za vrijeme seksa razmišljale o svojim dlakama te se zbog toga nisu mogle u potpunosti opustiti.

- Muškarci najčešće ne vide dlake, a ako ih primijete, one im ne smetaju jer se koncentriraju na druge dijelove tijela koji su im uzbudljivi - smatra seksologica Joy Davidson.

Zbog toga, razmišljanje o dlakama i tjelesnim nedostacima kvari doživljaj, ali ne zato jer on to primjećuje, već zato jer se ona ne može opustiti.

Žene žele samo nježnog i pouzdanog ljubavnika

Žene, jednako kao i muškarci, imaju brojne seksualne fantazije. I one će često razmišljati o seksu u troje i sličnim eksperimentima, iako ih najvjerojatnije u stvarnosti neće realizirati. Predrasuda muškaraca je, da će ih žene osuditi ako podijele s njima svoje seksualne fantazije.

Ako podijelite s partnericom svoje želje i skrivene maštarije i u njih ju uključite, i ona će sa vama povjeriti, čime će seks postati još strastveniji - tvrdi Paget.

Nije s mislima u seksu

Iako je to klišej, istinit je, tvrdi Paget. Čak jedna od četiri žene za vrijeme seksa ponekad razmišlja o kućanskim poslovima koje mora obaviti, a 20 posto žena razmišlja o poslu. To se događa ako je žena pod stresom i previše opterećena, a pomažu razgovori o problemima kao i veće sudjelovanje muškaraca u kućanskim poslovima. Dodatan savjet kojeg su dale same žene za prekidanje njihovog tijeka nepoželjnih misli je "prljavi govor", aktivniji seks, kao i blaga dominacija nad njom u obliku povlačenja za kosu, pljeskanja po guzi ili što god je u granicama koje ona postavi.

Komentiraj, znaš da želiš!