Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Ubrizgala si je voćni sok u žilu: 'Pravo je čudo da je preživjela'

U praksi sam se susretala sa 'svim i svačim' kada je dijetetika u pitanju, ali za ubrizgavanje hrane i pića u krvožilni sustav nikada nisam čula, rekla nam je dijetetičarka i nutricionistkinja Olja Martinić

VIDEO

Žena u središnjoj Kini mislila je da će bolje apsorbirati nutrijente iz svježeg voća ako si sok ubrizga direktno u krvnu žilu. Ime joj je Zeng, ima 51 godinu i živi u provinciji Hunan. Ljubiteljica je narodnih lijekova, a na ovu suludu ideju došla je sama.

- Mislila sam da je svježe voće korisno za zdravlje tako da nisam očekivala da bi to moglo uzrokovati kobne posljedice - rekla je nakon što je izašla iz bolnice.

Pijte sok od mrkve, špinata ili cikle za vitkost i više energije
Pijte sok od mrkve, špinata ili cikle za vitkost i više energije

Pomiješala je 20 vrsta voća, profiltrirala sok pa ga ubrizgala injekcijom u žilu. Ubrzo je dobila visoku temperaturu i svrbež kože. Nikome nije rekla što je napravila, sve dok njezin suprug nije primijetio simptome. Tada je sve priznala.

Suprug se prestravio i odmah ju odvezao u ambulantu. Ubrzo su je prebacili u veću bolnicu jer joj je stanje bilo kritično.

Na odjelu intenzivne njege ležala je pet dana i liječila se od teške infekcije, poremećaja zgrušavanja krvi i disfunkcije više organa. Vrlo lako je mogla umrijeti, prenosi Global Times.

Mišljenje hrvatskih stručnjaka

Stručnjaci se čude kako je netko došao na takvu opasnu ideju, a još više kako je ta žena uspjela preživjeti. 

- To vam je kao da u automobil koji ide na benzin, ulijete dizel, sve se poremeti. Ta žena je kroz sok u svoj krvotok ubrizgala milijardu bakterija, zato je i dobila tešku infekciju, probleme sa koagulacijom i sve ostale probleme. Mogla je dobiti i moždani udar. U krvne žile se smije ubrizgati samo ono što je kompatibilno s krvlju po pH, gustoći itd. Voćni sok je totalno strano tijelo u krvotoku - pojasnila nam je liječnica obiteljske medicine dr. Tanja Pekez Pavliško i dodala kako je žena imala jako veliku sreću što je ostala živa.

50 nijansi zelene: Odlična jela sa najzdravijim namirnicama
50 nijansi zelene: Odlična jela sa najzdravijim namirnicama

- Priča je nevjerojatna. U praksi sam se stvarno susretala sa 'svim i svačim' kada je dijetetika u pitanju, ali za ubrizgavanje hrane i pića u krvožilni sustav nikada nisam čula. Probavni sustav ima ekstra važnu ulogu u iskoristivosti nutrijenata i bez njega to isto nije moguće - rekla nam je Olja Martinić, dijetetičarka i nutricionistkinja Nutricionističkog savjetovališta Olja iz Splita.

- Ukoliko se zaobilazi probavni sustav, ako postoje opravdani razlozi za to, koriste se isključivo medicinski pripravci. Čudno je i da je netko došao na ideju, a zbilja je čudo da je osoba preživjela - dodala je.

SEKSUALNA RADNICA LIZALA WC ŠKOLJKU I SVE SNIMILA: 'Ovo je toliko odvratno, zašto to objavljuješ?'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku