Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Učitelji otkrili kakve roditelje ne podnose: 'Štete svojoj djeci'

Komentari (17)
 • a mozemo mi roditelji napisati kakve ucitelje ne podnosimo?!

  7. 8. 2019,   14:03
 • 1. ne volim ispolitizirane profesore koji djeci ispiru mozak sa samo dijelom povjesti 2. ne volim profesore koji me zovu svaka dva tjedna na ispiranje mozga jer moje dijete odbija učiti 3. ne volim profesore koji smatraju da roditelji moraju sudjelovati u pisanju zadaće sa djetetom i odrađivati njihovu zadaću dapače čak i sami od profesora dobivaju istu 4. ne volim porfesore koji smatraju da je jedna ocjena mjerilo znjanja (svakome se desi jedinica) 5. ne volim profesore koji ocjene iz svojih predmeta ravnaju prema ocjenama durgih profesora neovisno o znanju djeteta (često neprofesionalno i neopravdano daju niže ocjene zato jer ima takve iz drugih predmeta) 6. ne volim profesore koji u glavi smatraju da neko dijete zna za određenu ocjenu ikao su bili na porodlijnom cca 4 godine (on off) i nedaju šansu ni da dokaže da zna 7. ne volim profesore koji ne razumiju da je Škola odgojno obrazovna ustanova (doduše niti odgaja niti obrazuje) 8. ne volim vjeroučitelje (njih jednostavno ne volim) ima toga još.... čisto da se zna

  7. 8. 2019,   16:04
  • 1. Odete profesoru na informacije i vidite u čemu je problem. U slučaju daljnjeg nezadovoljstva odete stručnoj službi i ravnatelju da profesor ne radi svoj posao. 2. Porazgovarajte s djetetom i obratite pozornost na svoj stav prema školi. Djeca kopiraju roditelje. Djeca se ne znaju nositi s nekim stvarima koje ih muče pa zapostavljaju školske obaveze. 3. neke domaće zadaće moraju se odraditi doma s roditeljima. To je i prilika da pokažete vlastiti interes za ono što se događa u životu vašeg djeteta. Učenje bi trebalo biti dio obiteljskog života, a ne nešto što ostaje u školi. Također, dijete bi domaće zadaće trebalo samo moći napisati jer su usklađene s djetetovim razvojem. Ukoliko smatrate da je nešto prezahtjevno, postoje informacije pa se obratite profesoru. 4. Da, to nije u redu, ali opet, postoji stručna služba ukoliko se s dotičnim ne može uspostaviti zajednički jezik, postoji i žalba Učiteljskom vijeću zbog zaključene ocjene. 5. Čini mi se da profesori nemaju uvid u ostale ocjene, barem danas kad imamo ednevnik, svaki profesor vidi svoj predmet i svoje učenike. 6. ovo je nisko. Ispada da profesor koji je bio na porodiljnom više ne zna ono za što je školovan? A to sa šansama, odite na informacije! 7.vrlo ružno napisano, imate li kojeg prosvjetnog djelatnika u obitelji da biste takvo što tvrdili? 8. vjeronauk nije obavezan, ispišite dijete s vjeronauka i riješite taj problem. Licemjerno je kukati protiv vjeronauka kad taj isti predmet poboljšava opći prosjek. 9.

   8. 8. 2019,   09:36
  • 9. Stav koji imate prema školi i obrazovanju vrlo je negativan. Kako bi dijete i moglo imati pozivan stav kad su svi oko njega krivi, a njega i njegove roditelje nitko ne razumije? Promijenite stav pa će ga promijeniti i dijete.

   8. 8. 2019,   09:36
  • moj stav je takav zbog profesora koji su eto smatrali da su dobri i radili meni osobno isto to što sam gore navela. Na vlastitoj koži sam doživjela nepravdu i nepoštenje profesora a o njihovom neradu ne bih, takvih je bilo masu. Ovo sve što sam napisala ide iz neprocjenjivog iskustva vlastite kože za koje ne očekujem da razumijete jer ga niste doživjeli. Na žalost kvalitetnih profesora ima jako malo. kad ga nađem možda ću nešto pozitivno i reći o njima, ali nikad niti pozitivno niti negativno pred djetetom. Teorija vam pada u vodu, a djeca nisu glupa, vjerovali ili ne i oni vide nepravdu i oni vide nerad i oni vide korupciju.... za to su profesori krivi sami. Čast onima koji svoj posao obavljaju pošteno ali ti su u manjini

   8. 8. 2019,   15:36
  • apropo vjeronauka, ja nisam licemjer, djete niti sam upisala na njega niti budem, ja samo ne volim betmene u školi jer mislim da im tamo nije mjesto.

   8. 8. 2019,   15:37
  • Pa nemojte vlastitim traumama ograničiti dijete, potaknite dijete da se potrudi, a svaki nesporazum s profesorom riješite u četiri oka. Na to imate pravo i termini za konzultacije moraju postojati. A vjeronauk uglavnom predaju učitelji, rjeđe časne sestre i kapelani. Nisam pobornik vjeronauka, ali smo u osnovnoj školi imali prekrasnog kapelana za vjeroučitelja, taj je stvarno bio pravi čovjek, okupljao je mlade, i u školi i u crkvi. Na nastavu je nosio gitaru, a igrao se i nogomet (s kaznom isključenja u slučaju neprimjerenog ponašanja). Eh da je barem više takvih.

   8. 8. 2019,   16:16
  • nadam se da neću, iako kad se sjetim svojih iskustava loše mi dođe, a ni za jedno nije kriv roditelj, već isključivo moji profesori ok i roditelj što ih nije prozvao, ali to je možda danas napravilo onu drugu krajnost, prije su nas gađali ključevima u glavu, ljepili kaogume u kosu, vrijeđali, lupali imenikom i nitko nije zucnuo, danas je obratno, ali opet, tko je tome kriv profesori, zato me gornji text vrijeđa na osobnoj razini, jer njima smetaju roditelji i svaljuju svu krivnju na njih, a škola je obrazovno odgojna institucija, ali iz vlastitog iskustva niti obrazuje niti odgaja... što bi ja trebala reći? u školi sa 0 stopom tolerancije dobila šamarčinu od profe? kome da se žalim ravnatelju? roditelju koji kaže šuti? Što se vjeronauka tiče, jedno dijete je preživjelo bez njega u školi i drugo će. Crkva je ta koja po meni treba držati takve satove, a škola etiku, tj učiti o svim vjerama svijeta, na žalost tu sam u manjini.

   8. 8. 2019,   17:09
 • Završila i osnovna, čujem da je u srednjoj sve drugačije 😃

  8. 8. 2019,   08:05
 • 1. Meni smetaju učitelji koji potiču samo jednog "izvrsnog odlikaša" jer su im sva ostala djeca prosječna i "nemaju talenta". 2. Smetaju mi učitelji koji kod većine naše "prosječne" djece u većini slučajeva odgovaraju: "to nisi ti sastavila, to si prepisala sa interneta". A dijete odgovori:"dajte mi dvije 1 ako to nađete na netu". I zbog tog odgovora ga se tretira kao da pogovara i još dobije opomenu. A kažete da se dijete samo treba zauzeti za sebe. 3. Smetaju mi oni koji dijele ocjene i pohvale samo pojedince u razredu i za najmanju sitnicu samo jer su ti pojedinci djeca određenog prezimena. I toj djeci se na kraju osmog razreda podižu ocjene i to ne one koje su onako između nego i za cijelu ocjenu više i to iz više predmeta, samo da bi upisali željenu školu, a ostalima se ne zaključi ni ocjena koju su po imeniku ocjena zaslužili. 4. Za srednju da i ne počinjem pisati, od upisa i prebacivanja nakon upisa pa sve do .........

  7. 8. 2019,   17:50
  • 1. Takvi učitelji su rijetki, a trojka je prosjek, dakle, većina stanovnika. Odlična ocjena je iznad svih, ali su razmaženi roditelji razočarani i ne mire se s time da, iako je njihovo dijete u njihovim očima savršeno, nije savršeno izvan roditeljskog doma. Učitelj radi s većim brojem djece i itekako procjenjuje tko je odličan, vrlo dobar ili dobar (čitaj:tek prosječan). 2. Bahatost nije isto što i zauzeti se za sebe. Ako roditelj ne zna da nije bitno samo što ćeš reći već i kako ćeš to reći, kako će to znati dijete? Današnji učenici nemaju poštovanja, a to dolazi iz roditeljskog doma! Da. Prepisuju s interneta i to doslovno. Normalnog roditelja bi bilo sram prozivati učitelja jer dijete prepisuje. 3. Slažem se. Ali na to treba djelovati svaki pojedinac. Učitelj treba prozvati takve na roditeljskom sastanku, naravno, ne imenom i prezimenom, najčešće se takvi ambiciozni roditelji pokunje. Ali to nije u stanju napraviti svaki učitelj jer nije zaštićen od takvih roditelja, roditelja nasilnika s političkim vezama.

   8. 8. 2019,   09:20
 • Uvek sam bila i realna i objektivna i kada je prosvetni radnik bio u pitanju , a i moje dete . Nisam štedela ni jednu stranu ako mi nešto nije odgovaralo i ako neko od njih nije bio u pravu .

  7. 8. 2019,   14:06
 • Influenceri na udaru..:/

  7. 8. 2019,   13:38
 • Jednom riječju SVI :)

  7. 8. 2019,   13:32